open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст
Нечинна
                             
                             
РАДА МІНІСТРІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР
П О С Т А Н О В А

від 10 березня 1986 р. N 82

Київ
Питання Міністерства хлібопродуктів УРСР

Відповідно до постанови Ради Міністрів СРСР від 11 лютого
1986 р. N 207 Рада Міністрів Української РСР
п о с т а н о в л я є:
1. Покласти на Міністерство хлібопродуктів УРСР виконання
таких основних завдань:
забезпечення (відповідно до державних планів) закупок зерна,
олійного насіння, сортового і гібридного насіння зернових, олійних
культур і трав, сіна і трав'яного борошна за договорами
контрактації, що укладаються хлібоприймальними і зернопереробними
підприємствами з колгоспами, радгоспами та іншими
сільськогосподарськими підприємствами;
організацію централізованого нагромадження, раціонального
територіального розміщення і зберігання державних хлібних
ресурсів;
розробку балансів державних ресурсів зерна і продуктів його
переробки;
здійснення в установленому порядку централізованого
використання державних хлібних ресурсів, забезпечення постачання
населення хлібобулочними і макаронними виробами;
здійснення керівництва елеваторною, борошномельною,
круп'яною, хлібопекарською, макаронною і комбікормовою
промисловістю;
розробку і здійснення заходів по всемірній інтенсифікації
виробництва, прискоренню науково-технічного прогресу, підвищенню
якості вироблюваної продукції та проведення єдиної технічної
політики в галузі.
Вказівки Міністерства хлібопродуктів УРСР з питань якості,
переміщення і використання державних хлібних ресурсів, що входять
до його компетенції, є обов'язковими для всіх організацій
незалежно від їх відомчої належності.
2. З метою прискорення науково-технічного прогресу в
елеваторній, борошномельній, круп'яній, хлібопекарській,
макаронній і комбікормовій промисловості та переведення їх на
інтенсивний шлях розвитку Міністерство хлібопродуктів УРСР
здійснює:
організацію будівництва нових, реконструкцію й технічне
переозброєння діючих хлібоприймальних, борошномельних, круп'яних,
хлібопекарських, макаронних і комбікормових підприємств;
комплектування і матеріально-технічне постачання устаткування
приладів, кабельних та інших виробів споруджуваним і діючим
хлібоприймальним, зернопереробним, хлібопекарським та макаронним
підприємствам;
керівництво науково-дослідними, проектними і конструкторськи-
ми організаціями;
організацію підготовки робітників і кадрів працівників з
середньою спеціальною освітою, підвищення кваліфікації керівних
працівників і спеціалістів підприємств та організацій системи
Міністерства;
заходи по зміцненню фінансової дисципліни, господарського
розрахунку, підвищенню рентабельності, раціональному використанню
матеріальних, трудових і фінансових ресурсів підприємств та
організацій галузі, а також по забезпеченню виконання ними
фінансових зобов'язань перед державою.
Встановити, що розробка проектів планів економічного і
соціального розвитку по системі Міністерства хлібопродуктів УРСР
здійснюється за показниками, встановленими для промислових
міністерств УРСР.
3. Затвердити структуру центрального апарату Міністерства
хлібопродуктів УРСР згідно з додатком N 1.
Встановити граничну чисельність працівників центрального
апарату Міністерства хлібопродуктів УРСР у кількості 275 одиниць
(без персоналу по охороні та обслуговуванню будинків) і фонд
заробітної плати (за посадовими окладами) в розмірі 50,2 тис.
карбованців на місяць.
Мати в Міністерстві хлібопродуктів УРСР 5 заступників
Міністра (включаючи першого заступника) та колегію в складі 11
чоловік.
4. Держагропрому УРСР передати у відання Міністерства
хлібопродуктів УРСР учбові заклади та інші організації згідно з
додатком N 2.
5. Держагропрому УРСР забезпечувати виконання підвідомчими
організаціями для підприємств хлібопекарської і макаронної
промисловості у необхідних обсягах, але не менше досягнутих у 1985
році, таких робіт:
матеріально-технічне забезпечення харчовою сировиною та
пакувальними матеріалами;
виконання проектних робіт по реконструкції і технічному
переозброєнню підприємств;
проведення ремонтно-будівельних, ремонтно-механічних і
налагоджувальних робіт, а також ремонту електродвигунів;
виготовлення нестандартного устаткування і запасних частин;
розробку і виготовлення нової техніки й засобів механізації;
художнє оформлення продукції та пакування;
перепідготовку керівних кадрів, спеціалістів і робітничих
кадрів;
обслуговування з питань науково-технічної пропаганди,
інформації, виставок тощо.
6. Погодитись з пропозицією Держагропрому УРСР, Міністерства
хлібопродуктів УРСР про розміщення центрального апарату
Міністерства хлібопродуктів УРСР в будинку по вул. Саксаганського,
1, м. Київ.
7. Взяти до відома, що Рада Міністрів СРСР постановою від
11 лютого 1986 р. N 207 "Питання Міністерства хлібопродуктів
СРСР":
1) Надала Міністерству хлібопродуктів СРСР право при економії
державних хлібних ресурсів і невибірці їх за виділеними фондами
вносити зміни в річні та квартальні плани виробництва борошна,
крупи і комбікормів, а також за погодженням з Держагропромом СРСР
і Держпланом СРСР в економічні й фінансові показники плану
промислової та заготівельної діяльності по міністерствах
хлібопродуктів союзних республік і по Міністерству в цілому.
Дозволила Міністерству фінансів СРСР при змінах річних планів
надходження податку з обороту від реалізації хлібопродуктів і
планів прибутку від промислової та заготівельної діяльності,
пов'язаних з економією державних хлібних ресурсів, вносити
уточнення до взаємних розрахунків союзного бюджету з бюджетами
союзних республік.
Поширила на працівників об'єднань та управлінь хлібопродуктів
діючий для керівних працівників хлібоприймальних і зернопереробних
підприємств порядок преміювання за основні результати
господарської діяльності при уточненні планових показників, коли
ці уточнення пов'язані із зміною планів виробництва борошна, крупи
і комбікормів з метою економії хлібних ресурсів.
2) Надала право Міністру хлібопродуктів СРСР, міністрам
хлібопродуктів союзних республік і керівникам органів управління
на місцях:
затверджувати в установленому порядку штатні розписи
зазначених органів управління без урахування норм і співвідношень
чисельності спеціалістів і встановлювати працівникам цих органів
управління посадові оклади без урахування середніх окладів за
схемою посадових окладів у межах встановленої чисельності та
затвердженого фонду заробітної плати працівників;
встановлювати висококваліфікованим працівникам вказаних
органів управління надбавки в розмірі до 50 процентів їх
посадового окладу за рахунок економії фонду заробітної плати,
одержаної в результаті скорочення чисельності працівників цих
органів. Ці надбавки скасовуються або зменшуються при погіршенні
якості праці, несвоєчасному виконанні завдань, порушеннях трудової
та виробничої дисципліни.
3) Зберегла за працівниками, переведеними з ліквідованих
Міністерства харчової промисловості СРСР, міністерств харчової
промисловості союзних республік та їх місцевих органів управління
до апарату Міністерства хлібопродуктів СРСР, міністерств
хлібопродуктів союзних республік та їх органів управління на
місцях, посадові оклади (якщо вони нижче за новим місцем роботи) і
умови матеріально-побутового забезпечення й медичного
обслуговування, які діяли за попереднім місцем роботи, на період
роботи у новій посаді.
Надала право Міністру хлібопродуктів СРСР і міністрам
хлібопродуктів союзних республік зберігати за працівниками
інспекцій по закупках та якості сільськогосподарських продуктів,
які вивільняються у зв'язку з реорганізацією, що проводиться,
грошові оклади, які вони одержували за місцем попередньої роботи,
на період їх працевлаштування, але не більше трьох місяців, а
також зберігати безперервний стаж їх роботи.

Голова

Ради Міністрів УРСР О.ЛЯШКО
Ради Міністрів УРСР О.ЛЯШКО
Керуючий Справами

Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО
Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО
інд. 22

Додаток N 1

до постанови Ради Міністрів УРСР

від 10 березня 1986 р. N 82
СТРУКТУРА

центрального апарату Мінхлібопродукту УРСР

Головне управління елеваторної промисловості
Головне управління борошномельно-круп'яної промисловості
Головне управління комбікормової промисловості
Головне управління хлібофуражного постачання
Головне управління по заготівлях, обробці, зберіганню і
реалізації сортового й гібридного насіння зернових культур,
соняшнику і трав (Головзаготнасінфонд)
Головне управління капітального будівництва
Головне управління матеріально-технічного постачання і
комплектації устаткування (Головпостачкомплект)
Державна хлібна інспекція (на правах управління)
Технічне управління
Планово-економічне управління
Управління кадрів і учбових закладів
Управління організації праці, заробітної плати, соціальних
питань і підсобних сільських господарств
Контрольно-ревізійне управління
Фінансове управління
Управління бухгалтерського обліку і звітності
Управління по контролю виконання і діловодству
Транспортний відділ
Відділ охорони праці і техніки безпеки
Відділ по організації державних заготівель зернових та
олійних культур
Юридичний відділ з арбітражем
Другий відділ
Перший відділ
Адміністративно-господарське управління
Технічна рада

Керуючий Справами

Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО

Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО

Додаток N 2

до постанови Ради Міністрів УРСР

від 10 березня 1986 р. N 82
ПЕРЕЛІК

учбових закладів та інших організацій, які

передаються у відання Мінхлібопродукту УРСР

Кам'янець-Подільський технікум харчової промисловості
Львівський технікум харчової промисловості
Дашівський ремонтно-механічний завод (Вінницька область)
Лабораторія наукової організації праці в хлібопекарській
промисловості НВО "Укрхарчопроектмеханізація"
Група спеціалістів з Головного інформаційно-обчислювального
центру колишнього Мінхарчопрому УРСР (у складі 10 чоловік)

Керуючий Справами

Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО
Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: