ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СРСР З МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ПОСТАЧАННЯ
ЗАТВЕРДЖЕНОПостанова Держпостачу
СРСР
природного убутку свіжої картоплі
при тривалому зберіганні
в неохолоджуваних сховищах
------------------------------------------------------------------ | | У відсотках від маси, що зберігається | |-----------------+----------------------------------------------| |Вересень | 1,3 | |-----------------+----------------------------------------------| |Жовтень | 0,9 | |-----------------+----------------------------------------------| |Листопад | 0,7 | |-----------------+----------------------------------------------| |Грудень | 0,5 | |-----------------+----------------------------------------------| |Січень | 0,6 | |-----------------+----------------------------------------------| |Лютий | 0,4 | |-----------------+----------------------------------------------| |Березень | 0,4 | |-----------------+----------------------------------------------| |Квітень | 0,8 | |-----------------+----------------------------------------------| |Травень | 1,2 | ------------------------------------------------------------------
Примітки: 1. Норми природного убутку застосовуються при тривалому
зберіганні (понад 20 діб) картоплі. 2. До норм природного убутку не входять втрати, що
утворюються внаслідок пошкодження тари, а також брак і відходи,
одержувані в процесі зберігання та товарної обробки картоплі. Ці
втрати належать до активованих і списуються за актами у
встановленому порядку. 3. Норми встановлено на стандартну свіжу картоплю, є
граничними і застосовуються лише у тому разі, якщо при перевірці
фактичної наявності картоплі виявиться нестача її проти облікових
даних. Природний убуток списується з матеріально відповідальних
осіб за фактичними розмірами, але не вище встановлених норм. 4. До неохолоджуваних сховищ віднесено картоплесховища з
активною і природною вентиляцією, а також пристосовані приміщення. 5. При зберіганні картоплі у складах і камерах зі штучним
охолодженням ці норми не застосовуються.
Джерело:Офіційний портал ВРУ