ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
15.02.2008 N 57
Про затвердження національних стандартів,змін до національних стандартів,
скасування нормативних документів,
внесення змін до наказів Держспоживстандарту
та продовження перехідного періоду
{ Щодо змін додатково див. Наказ Державного комітетуУкраїни з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 253 ( v0253609-08 ) від 31.07.2008 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 січня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 4925:2008 |Консерви. Ротунда закарпатська. Технічні умови | | |- Вперше (зі скасуванням в Україні РСТ УРСР | | |1242-88) | |---------------+------------------------------------------------| |ДСТУ 4926:2008 |Саджанці шовковиці. Технологія вирощування. | | |Загальні вимоги | | |- Вперше | ------------------------------------------------------------------
2. Затвердити зміни до національних стандартів з наданням
чинності з 1 травня 2008 р.:
------------------------------------------------------------------ |зміна N 1 |Техніка і технологія розвідувального буріння | |ДСТУ 3640-97 |(свердління). Терміни та визначення | |---------------+------------------------------------------------| |зміна N 1 |Документація. Звіт про геологічне вивчення надр.| |ДСТУ 4068:2002 |Загальні вимоги до побудови, оформлення та | | |змісту | |---------------+------------------------------------------------| |зміна N 1 |Концентрати харчові. Сніданки сухі. Загальні | |ДСТУ 2903:2005 |технічні умови | ------------------------------------------------------------------
3. Скасувати чинність нормативного документа з 1 січня
2009 р.
------------------------------------------------------------------ |РСТ УРСР 1242-88 |Консерви. Ротунда закарпатська. Технічні | | |умови | ------------------------------------------------------------------
4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 17 грудня
2007 р. N 363 ( v0363609-07 ) "Про скасування міждержавних
стандартів", а саме: з пункту 1 вилучити стандарти ГОСТ 14836-82 та ГОСТ 14837-79.
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 29 червня
2006 р. N 180 ( v0180609-06 ) "Про затвердження національних
стандартів України, скасування нормативних документів та внесення
змін до наказу Держспоживстандарту України від 11 січня 2005 року
N 10", а саме: у підпункті "б" пункту 1 у назві ДСТУ EN 81-80 замінити слова
"наявні" на "існуючі".
6. Внести зміни до пункту 2 наказу Держспоживстандарту
України від 5 листопада 2007 р. N 296 ( v0296609-07 ) "Про
затвердження змін до національних стандартів та продовження
запровадження перехідного періоду дії нормативних документів", а
саме: а) доповнити пункт 2 новим абзацом такого змісту: "подовжити
перехідний період для ДСТУ 4437:2005 "Напівфабрикати м'ясні та
м'ясорослинні січені. Технічні умови" до 1 липня 2008 року"; б) в абзаці другому вилучити ДСТУ 4437:2005.
7. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Цициліано О.Д.) забезпечити: опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти"; видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності
затверджених цим наказом національних стандартів.
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова О.Шнипко
Джерело:Офіційний портал ВРУ