open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ

ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
26.03.2008 N 101

Про затвердження національних стандартів,

внесення змін до національних стандартів,

скасування нормативних документів та внесення

змін до наказів Держспоживстандарту

від 18.05.2007 р. N 104

та від 05.07.2007 р. N 144
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного

комітету України з питань технічного регулювання

та споживчої політики

N 125 ( v0125609-08 ) від 16.04.2008

N 146 ( v0146609-09 ) від 14.04.2009

N 496 ( v0496609-09 ) від 30.12.2009 }

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік
( v0087609-07 ) Н А К А З У Ю:
1. Затвердити зміни до національних стандартів України з
наданням чинності з 1 червня 2008 р.:
Зміна N 1 до Кекси. Загальні технічні умови
ДСТУ 4505:2005
національна Зміна N 2 Сіль кухонна. Загальні технічні умови
до ДСТУ 3583-97
(ГОСТ 13830-97)
{ Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 125 ( v0125609-08 ) від 16.04.2008 }
2. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 липня 2008 р.:
ДСТУ 4933:2008 Безпека у надзвичайних ситуаціях. Техногенні

надзвичайні ситуації. Терміни та визначення

основних понять

- Вперше
ДСТУ 4934:2008 Безпека у надзвичайних ситуаціях. Джерела

фізичного походження природних надзвичайних

ситуацій. Номенклатура та показники впливів

уражальних чинників

- Вперше
{ Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 125 ( v0125609-08 ) від 16.04.2008 }
2.1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності: а) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 4936:2008 Розсада суниці. Технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4937:2008 Матеріал шипшини садивний. Технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4938:2008 Саджанці плодових культур. Технічні умови

- Вперше
{ Термін дії ДСТУ 4939:2008 продовжено до 1 серпня 2009 р. згідно
з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від
14.04.2009 }
ДСТУ 4939:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів,

консерви м'ясні та м'ясорослинні. Методи

визначення вмісту хлоридів

- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 26186-84)
ДСТУ 4940:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод

визначення вітаміну A

- Вперше
{ Термін дії ДСТУ 4941:2008 продовжено до 1 серпня 2009 р. згідно
з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від
14.04.2009 }
ДСТУ 4941:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів, консерви

м'ясні та м'ясо-рослинні. Методи визначення

вмісту жиру

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 8756.21-89 та ГОСТ 26183-84)
ДСТУ 4942:2008 Буряки цукрові. Регулятори росту. Методи

визначення біологічної ефективності

- Вперше
ДСТУ 4943:2008 Саджанці троянди. Технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4944:2008 Агрохімікати. Встановлювання допустимих

концентрацій шкідливих речовин

- Вперше
ДСТУ 4945:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.

Пікнометричний метод визначення вмісту

розчинних сухих речовин

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 29030-91)
ДСТУ 4946:2008 Насіння стевії. Показники якості та методи їх

визначання

- Вперше
ДСТУ 4947:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.

Методи визначення вмісту мікотоксину патуліну

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 28038-89)
ДСТУ 4948:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.

Методи визначення вмісту нітратів

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 29270-95)
ДСТУ 4949:2008 Розсадництво плодових культур, винограду та

хмелю. Культура ізольованих тканин. Порядок

створення

- Вперше
ДСТУ 4950:2008 Проектування розсадників плодових культур.

Загальні вимоги

- Вперше
ДСТУ 4951:2008 Насадження плодові. Проектування. Загальні

вимоги

- Вперше
ДСТУ 4952:2008 Ягідні насадження. Проектування. Загальні

вимоги

- Вперше
ДСТУ 4953:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.

Метод визначання вмісту крохмалю

- Вперше
ДСТУ 4954:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи

визначання цукрів

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 8756.13-87)
б) з 1 липня 2009 року:
ДСТУ 4955:2008 Виноградники. Проектування. Загальні вимоги

- Вперше
ДСТУ 4956:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод

визначення бензойної кислоти

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 28467-90)
ДСТУ 4957:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи

визначення титрованої кислотності

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 25555.0-82)
ДСТУ 4958:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.

Методи визначення собінової кислоти

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 26181-84)
в) з 1 жовтня 2009 року:
ДСТУ 4959:2008 Прутки і труби зі сплавів на основі міді для

обробляння різанням. Технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4961:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Метод

визначання метавинної кислоти

- Вперше
{ Підпункт "в" пункту 2.1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 496 ( v0496609-09 ) від 30.12.2009 }
3. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 січня 2010 року:
ДСТУ 4968:2008 Фрукти, овочі та продукти їх перероблення.

Метод визначення формального числа

- Вперше
{ Пункт 3 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 125 ( v0125609-08 ) від 16.04.2008, N 496
( v0496609-09 ) від 30.12.2009 }
3-1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 липня 2010 р.:
ДСТУ 4960:2008 Борошно із зерна тритикале. Технічні умови

- Вперше"
ДСТУ 4962:2008 Сорго. Технічні умови

- Вперше

(зі скасуванням чинності в Україні

ГОСТ 8759-92)
ДСТУ 4963:2008 Овес. Технічні умови

- Вперше

(зі скасуванням чинності в Україні

ГОСТ 7757-71 та ГОСТ 28673-90)
ДСТУ 4964:2008 Соя. Технічні умови

- Вперше

(зі скасуванням чинності в Україні

ГОСТ 17109-88)
ДСТУ 4965:2008 Рис. Технічні умови

- Вперше

(зі скасуванням чинності в Україні

ГОСТ 6293-90)
ДСТУ 4966:2008 Насіння ріпаку для промислового

переробляння. Технічні умови

- Вперше

(зі скасуванням чинності в Україні

ГОСТ 10583-76)
ДСТУ 4967:2008 Насіння льону олійного для переробляння.

Технічні умови

- Вперше

(зі скасуванням чинності в Україні

ГОСТ 10582-76)
ДСТУ 4969-1:2008 Насіння, макухи та шроти хрестоцвітих

культур. Методи визначання глюкозинолатів.

Частина 1. Методи фотоколориметричного

визначання загального вмісту

глюкозинолатів

- Вперше{ Пункт 3 доповнено підпунктом 3-1 згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 496 ( v0496609-09 ) від 30.12.2009 }
4. Скасувати чинність нормативних документів: а) з 1 січня 2009 року:
{ Термін дії ГОСТ 26186-84 продовжено до 1 серпня 2009 р. згідно
з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від
14.04.2009 }
ГОСТ 26186-84 Продукты переработки плодов и овощей, консервы

мясные и мясорастительные. Методы определения

хлоридов
{ Термін дії ГОСТ 8756.21-89 продовжено до 1 серпня 2009 р. згідно
з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від
14.04.2009 }
ГОСТ 8756.21-89 Продукты переработки плодов и овощей. Методы

определения жира
{ Термін дії ГОСТ 26183-84 продовжено до 1 серпня 2009 р. згідно
з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від
14.04.2009 }
ГОСТ 26183-84 Продукты переработки плодов и овощей, консервы

мясные и мясорастительные. Метод определения

жира
ГОСТ 29030-91 Продукты переработки плодов и овощей.

Пикнометрический метод определения растворимых

сухих веществ
ГОСТ 28467-90 Продукты переработки плодов и овощей. Методы

определения бензойной кислоты
ГОСТ 28038-89 Продукты переработки плодов и овощей. Метод

определения микотоксина патулина
ГОСТ 29270-95 Продукты переработки плодов и овощей. Методы

определения нитратов
ГОСТ 8756.13-87 Продукты переработки плодов и овощей. Методы

определения сахаров
б) з 1 липня 2009 року:
ГОСТ 25555.0-82 Продукты переработки плодов и овощей. Методы

определения титруемой кислотности
ГОСТ 26181-84 Продукты переработки плодов и овощей. Методы

определения сорбиновой кислоты
в) з 1 липня 2010 року:
ГОСТ 8759-92 Сорго. Требования при заготовках и поставках
ГОСТ 7757-71 Овес для переработки на солод в спиртовом

производстве. Технические условия
ГОСТ 28673-90 Овес. Требования при заготовках и поставках
ГОСТ 17109-88 Соя. Требования при заготовках и поставках
ГОСТ 6293-90 Рис. Требования при заготовках и поставках
ГОСТ 10583-76 Рапс для промышленной переработки. Технические

условия
ГОСТ 10582-76 Семена льна масличного. Промышленное сырье.

Технические условия
{ Підпункт "в" пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 496 ( v0496609-09 ) від 30.12.2009 }
4.1. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від
18 травня 2007 р. N 104 ( v0104609-07 ) "Про затвердження
національних стандартів України, скасування нормативних документів
та внесення змін до наказів Держспоживстандарту України", а саме: у пункті 3 термін надання чинності ДСТУ 4370:2005 встановити
з 1 грудня 2009 року.
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від
5 липня 2007 р. N 144 ( v0144609-07 ) "Про затвердження
національних стандартів України, скасування нормативних документів
та внесення змін до наказів Держспоживстандарту", а саме: у підпункті "в" пункту 1 термін надання чинності
ДСТУ 4804:2007 та ДСТУ 4805:2007 встановити з 1 вересня 2008 року.
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Цициліано О.Д.) забезпечити: опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти"; видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності
затверджених цим наказом національних стандартів.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: