open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Це рішення містить правові висновки, від яких відступлено Великою Палатою Верховного Суду

Правова позиція

Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду

згідно з Постановою

від 11 червня 2019 року

у справі № 826/5780/15

Адміністративна юрисдикція

Щодо можливості апеляційного оскарження ухвали суду першої інстанції про відмову в задоволенні клопотання про поновлення провадження у справі

ФАБУЛА СПРАВИ

ОСОБА_1 звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Міністерства доходів і зборів України, митниці Міндоходів про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м.Києва зупинено провадження у справі до розгляду і прийняття рішення Конституційним судом України у конституційному провадженні щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частини третьої, шостої статті 1, частини першої, другої, третьої, четвертої, восьмої статті 3, пункту 2 частини п'ятої статті 5, пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади».

Позивач звернувся до суду з клопотанням про поновлення провадження у цій справі.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва відмовлено в задоволенні клопотання ОСОБА_1 про поновлення провадження у справі.

ОЦІНКА СУДУ

Згідно з частиною другою статті 293 КАС України ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 цього Кодексу. Оскарження ухвал суду, які не передбачені статтею 294 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається.

Відповідно до пункту 11 частини 1 статті 294 КАС України окремо від рішення суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції, зокрема, щодо зупинення провадження у справі.

ВИСНОВКИ: норма пункту 11 частини 1 статті 294 КАС України передбачає можливість апеляційного оскарження ухвал суду першої інстанції щодо про зупинення провадження по справі. Тобто апеляційному перегляду підлягають як ухвали про зупинення провадження так і ухвали про відмову в поновлені судового провадження.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: предмет апеляційного оскарження, право на перегляд судових рішень, процесуальні перешкоди, процедура судового розгляду

Повний текст рішення
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: