open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Це рішення містить правові висновки Справа № 806/1560/17
Це рішення містить правові висновки

Правова позиція

Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду

згідно з Постановою

від 08 березня 2023 року

у справі № 806/1560/17

Адміністративна юрисдикція

Щодо правових наслідків внесення додаткового пункту до форми додатку до Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст

ФАБУЛА СПРАВИ

Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Яскравий» звернувся до суду з позовом до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції, третя особа - Департамент містобудування та земельних відносин міської ради, про визнання протиправним та скасування рішення головного інспектора будівельного нагляду управління Державної архітектурно-будівельної інспекції про скасування дії містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки

Окружний адміністративний суд, прийнявши постанову, вирішив позов задовольнити.

Апеляційний адміністративний суд вирішив постанову окружного адміністративного суду скасувати. Прийняти нову постанову, якою Обслуговуючому кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Яскравий" у задоволенні позову відмовити.

ОЦІНКА СУДУ

Склад та зміст містобудівних умов та обмежень регламентовано розділом ІІІ Порядку № 109, пунктом 3.1 якого визначено, що містобудівні умови та обмеження складаються з текстової та графічної частин.

Згідно із пунктом 3.2 Порядку №109 текстова частина містобудівних умов та обмежень містить розділи: «Загальні дані»; «Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки».

Розділ «Загальні дані» містить: а) назву об`єкта будівництва; б) інформацію про замовникам; в) наміри забудови; г) адресу будівництва або місце розташування об`єкта; ґ) документ, що підтверджує право власності або користування земельною ділянкою (крім випадків, передбачених пунктом 2.3 розділу II цього Порядку); д) площу земельної ділянки; е) цільове призначення земельної ділянки; є) посилання на містобудівну документацію (у разі наявності); ж) функціональне призначення земельної ділянки; з) основні техніко-економічні показники об'єкта будівництва (пункт 3.3 Порядку №109).

Пунктом 3.4 Порядку № 109 визначено, що Розділ «Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки» містить: а) гранично допустиму висоту будівель; б) максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки; в) максимально допустиму щільність населення (для житлової забудови); г) відстані від об'єкта, який проектується, до меж червоних ліній та ліній регулювання забудови; ґ) планувальні обмеження (зони охорони пам`яток культурної спадщини, зони охоронюваного ландшафту, межі історичних ареалів, прибережні захисні смуги, санітарно-захисні та інші охоронювані зони); д) мінімально допустимі відстані від об'єктів, які проектуються, до існуючих будинків та споруд; е) охоронювані зони інженерних комунікацій; є) вимоги до необхідності проведення інженерних вишукувань згідно з державними будівельними нормами ДБН А.2.1-1-2008 «Інженерні вишукування для будівництва»; ж) вимоги щодо благоустрою з урахуванням положень Закону України «Про благоустрій населених пунктів»; з) забезпечення умов транспортно-пішохідного зв'язку; и) вимоги щодо наявності місць для постійного зберігання автотранспорту; і) вимоги щодо охорони культурної спадщини з урахуванням положень Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Згідно із формою містобудівних умов та обмежень, яка наведена у додатку до Порядку № 109, містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки містять певні примітки, в яких випадках зазначається ті чи інші дані, виокремлені дужками, зокрема, за наявності, в залежності від виду забудови.

Аналіз наведених норм права свідчить про те, що у випадку надання містобудівних умов та обмежень як основної складової вихідних даних для проектування об'єкта будівництва у них заповнюються обов'язкові до заповнення розділи містобудівних умов та обмежень, а певні дані (інформація) зазначаються у разі їх наявності.

Зазвичай визначена суб'єктом владних повноважень форма подання документа затверджується з метою упорядкування поданої особою інформації у визначених цим органом рамках, тобто структуровано, у необхідних обсягах та форматі. Форма документа, в свою чергу забезпечує йому здатність зберігати і передавати інформацію у просторі і часі.

Метою надання певному типу документів визначеної форми є необхідність ідентифікації його серед інших видів документів, яка у свою чергу спрямована на полегшення його подальшого опрацювання, систематизації, використання, тощо.

Функціональне призначення форми документа різноманітне, проте визначальним все ж таки у документі є його зміст, оскільки зміст у більшості випадків має фундаментальне значення над його упорядкуванням (структурою, порядком, формою документа).

ВИСНОВКИ: у разі внесення додаткового пункту до форми «додатку до Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст» за умови дотримання первинної його структури та передбаченого цією формою інформаційного наповнення, у цьому випадку недотримання форми документа шляхом додавання додаткового пункту до її структури не несе для особи негативних наслідків у вигляді втрати таким документом своєї дії (чинності).

КЛЮЧОВІ СЛОВА: спори у сфері містобудування, вимоги до містобудівної документації, підстави скасування містобудівних умов та обмежень

Повний текст рішення
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: