open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 464/2270/21

пр.№ 1-кс/464/2052/21

У Х В А Л А

22 вересня 2021 року слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Львові клопотання слідчого відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12019140070002899 від 27.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 - ч.3 ст.185 КК України,

в с т а н о в и в :

слідчий відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим із прокурором Франківської окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_4 в якому просить продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12019140070002899 від 27.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 - ч.3 ст.185 КК України.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з 24.10.2019 по 27.10.2019, невідома особа шляхом віджиму вікна проникла в приміщення квартири АДРЕСА_1 де намагалась викрасти майно потерпілого ОСОБА_5 , однак не довела свій злочинний умисел до кінця з причин які не залежали від його волі. В ході проведення досудового розслідування було проведено огляд місця події, допитано ОСОБА_5 , допитано свідків. Строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні продовжувався до 27.09.2021, разом з тим, завершити досудове розслідування у вказаний термін не представляється можливим у зв`язку із необхідністю проведення ряду процесуальних дій, в тому числі слідчих дій, які у передбачений законом строк не представилось можливим провести через об`ємність та довготривалість, а тому просить клопотання про продовження строку досудового розслідування задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився, у клопотанні просить розглядати таке у відсутності уповноваженої особи органу досудового розслідування.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК Україниу разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Оглянувши матеріали клопотання, приходжу до наступного висновку.

Пунктом 2ч.2ст.219КПК Українипередбачено,що строкдосудового розслідуванняз моментувнесення відомостейпро кримінальнеправопорушення доЄдиного реєструдосудових розслідуваньдо дняповідомлення особіпро підозрустановить вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину тяжкого або особливо тяжкого.

Якщо внаслідок складності провадження неможливо закінчити досудове розслідування з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку (дізнання) у строк, зазначений упунктах 1і2частини третьої статті 219 цього Кодексу, такий строк може бути продовжений прокурором у межах строку, встановленогопунктом 1частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Згідно із ч.5 ст.294 КПК України клопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування, встановленого статтею 219 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 статті 295-1 КПК України, у випадках, передбачених ст.294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Так, клопотання про продовження строку досудового розслідування подано у строки передбачені ч.5 ст.294 КПК України і розглядається слідчим суддею до спливу строку досудового розслідування.

Таким чином, на переконання слідчого судді, яке отримано в результаті аналізу зазначених норм кримінально-процесуального законодавства, обставин клопотання та доданих до нього відповідних доказів, виконання всіх необхідних слідчих дій по даному кримінальному провадженню, потребує додаткового часу, який у слідства фактично відсутній, внаслідок закінчення строку досудового розслідування кримінального правопорушення.

Враховуючи наведене, слідчий суддя приходить до переконання, що для здійснення необхідних слідчих дій, доцільним є продовження строку досудового розслідування до шести місяців, оскільки на даний час є очевидним той факт, що їх проведення є необхідним і обов`язковим для виконання завдань кримінального провадження в т.ч. забезпечення повного розслідування і судового розгляду.

Керуючись ст. ст.219, 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

клопотання слідчого відділу поліції № 2 Львівського районного управління поліції ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140070002899 від 27.10.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 - ч.3 ст.185 КК України до 6 місяців, тобто до 27.03.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99801033
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку