open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер: 379/868/21

Провадження № 1-кс/379/75/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 вересня 2021 рокум.Тараща

Слідчий суддя Таращанського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

начальника сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 ,

розглянув клопотання начальника сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, внесене в кримінальному провадженні № 12021116290000165 від 02.09.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Клопотання надійшло до суду 22.09.2021.

Суд перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах,

ВСТАНОВИВ:

Начальник сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області капітан поліції ОСОБА_3 22.09.2021 подала до Таращанського районного суду Київської області клопотання, погоджене прокурором Таращанського відділу Білоцерківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання начальником сектору дізнання зазначено, що 02.09.2021 (ІТС ІПНП 2985 від 02.09.21 Тараща) до відділення поліції №2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області надійшов рапорт старшого оперуповноваженого СРЗПО ВКП Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області про те, що під час відпрацювання території обслуговування відділення поліції №2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області було отримано інформацію, що житель на прізвисько ОСОБА_5 " зберігає за місцем свого проживання наркотичну речовину, а саме коноплю.

02.09.2021 вказана інформація про кримінальне правопорушення начальником СД відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 внесена в ЄРДР за ч. 1 ст. 309 КК України.

Окрім оперативної інформації наданої оперуповноваженим СРЗПО ВКП Білоцерківського РУП майором поліції ОСОБА_6 , інформація підтверджується показами двох свідків, протоколи допиту, яких додаються до клопотання, які пояснили, житель АДРЕСА_1 громадянин ОСОБА_7 , за своїм місцем проживання, а саме в будинку, гаражному приміщенні та господарських приміщення зберігає для власних потреб без мети збуту наркотичну речовину коноплю, а також вживає наркотичну речовину коноплю шляхом куріння.

Виходячи звикладеного,вбачається занеобхідне провестиобшук житлата іншихдомоволодінь,що розташованіза адресою: АДРЕСА_1 .

Підставами для проведення обшуку є наявність відомостей, які вказують на те, що за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_7 зберігає речі заборонені в обігу, а саме: наркотичну речовину - коноплю.

Метою проведення обшуку за вказаною адресою є необхідність виявити та належним чином зафіксувати відомості про обставини вчинюваних ОСОБА_7 кримінальних правопорушень, пов`язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, та виявити речі, які можуть бути використані, як докази у даному кримінальному провадженні.

Згідно довідки виданою виконавчим комітетом Таращанської міської ради Білоцерківського району Київської області, домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судовому засіданні начальник сектору дізнання дане клопотання підтримала і просить задовольнити його.

Заслухавши начальника сектору дізнання, дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до наступного.

Стаття 30 Конституції України гарантує кожному недоторканність житла чи іншого володіння особи. Так, згідно із цією статтею не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. У невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно з ч. 3 цієї ж норми слідчий, дізнавач, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення. У такому разі прокурор, слідчий, дізнавач за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогамистатті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого, дізнавача про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченомустаттею 255цього Кодексу.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;

8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування речей, які мають значення для досудового розслідування, та можуть бути доказом під час судового розгляду, даного кримінального провадження а саме рослин коноплі, необхідно провести обшук домоволодіння та інших володінь, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судовому засіданні досліджені матеріали, які дають слідчому судді підстави для надання дозволу на обшук: витяг з ЄРДР від 20.09.2021, копії рапортів від 02.09.2021, копія довідки № 86/11-14вих-21 від 26.05.2021, копії протоколів допитів свідків від 03.09.2021.

На підставі викладеного, керуючись статтями 233-235 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 внесене в кримінальному провадженні № 12021116290000165 від 02.09.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл дізнавачу СД відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 та начальнику СД відділення поліції №2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області капітану поліції ОСОБА_3 провести обшук житла та іншого володіння, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування речей, які мають значення для досудового розслідування, та можуть бути доказом під час судового розгляду, даного кримінального провадження, а саме - наркотичних засобів, психотропних речовин пристроїв для їх вживання та виготовлення та джерела їх походження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення, тобто до 22.10.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99800191
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку