open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 212/8448/21

1-кс/212/1570/21

У Х В А Л А

22 вересня 2021 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду міста Кривого Рогу, клопотання слідчого СВ відділення поліції №3 КРУП Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької північної окружної прокуратури ОСОБА_4 , в кримінальному провадженні № 12020040730001324 від 25 червня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.185 КК Українипро продовження строку досудового розслідування, -

встановив:

20 вересня 2021 року слідчий звернувся із вказаним клопотанням, в обґрунтування якого зазначив, що 22.06.2020 до Покровського відділення поліції КВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області надійшло повідомлення зі служби =102= про те. що в період часу з 13:00 годині 20.06.2020 до 09:22 години 22.06.2020 року невстановлена особа, знаходячись в буд №3, що розташований за адресою: по вул. М. Світальського в Покровському районі м. Кривого Рогу, шляхом вільного доступу, таємно викрала майно належне ПРАТ «Дніпро ліфт», завдавши останній установі матеріальний збиток сума якого встановлюється (ЖЄО №16105 від 22.06.2020).

Відомості про вказане правопорушення 25.06.2020 року зареєстровано в ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 185 КК України. Кримінальному правопорушенню присвоєно №120200407300001285.

Під часздійснення досудовогорозслідування проведеноряд слідчихта розшуковихзаходів,спрямованих навстановлення всіхобставин скоєннявище зазначеногозлочину,а саме: проведено огляд місця події 24.06.2020 року, а саме території ПС-7 (Перекачувальна станція) територія цеху «ПРАТ ЦГЗК» в Покровському районі м. Кривого Рогу; В порядку ст. 40 КПК України надано доручення працівникам оперативного підрозділу Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області на предмет встановлення свідків кримінального правопорушення, встановлення місцезнаходження викраденого майна та особи, яка вчинила кримінальне правопорушення. До матеріалів кримінального провадження долучено матеріали виконаного доручення. В порядку ст. 40 КПК України повторно надано доручення працівникам оперативного підрозділу Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області на предмет встановлення свідків кримінального правопорушення, встановлення місцезнаходження викраденого майна та особи, яка вчинила кримінальне правопорушення; До матеріалів кримінального провадження долучено матеріали виконаного доручення.

Крім того 25.06.2021па підставіухвали слідчогосудді Жовтневогорайонного суду було продовжено строк досудового розслідування терміном на 3 місяці тобто до 25.09.2021 року.

В ходідосудового розслідуванняпроведено значнийобсяг слідчих(розшукових)дій,але наданий часне можливоприйняти остаточнепроцесуальне рішенняу кримінальномупровадженні,так яктермін здійсненнядосудового розслідування,який передбаченийКПК України,завершується 25.09.2021року,в зв`язкуз чимвиникла необхідністьу подовженітерміну досудовогорозслідування тапроведенні додатковихслідчих (розшукових)та процесуальнихдії,а саме: встановлення свідків, та представника потерпілого та допитати їх на предмет відомих їм обставин вчинення кримінального правопорушення; Інших слідчих дій, у яких виникне необхідність; надати повторні доручення в порядку ст. 40 КПК України на предмет встановлення місцезнаходження викраденого майна та особи яка вчинила кримінальне правопорушення; встановлення особи, яка чинила кримінальне правопорушення та зібрання достатньої кількості доказів для повідомлення винної особи про підозру та притягнення її до кримінальної відповідальності; проведення інших слідчих дій, у яких виникне необхідність для збирання достатньої кількості доказів для притягнення особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, до кримінальної відповідальності.

На даний час остаточне процесуальне рішення у кримінальному провадженні не прийнято, але термін здійснення досудового розслідування, який передбаченийКПК України, завершується 25 вересня 2021 року, в зв`язку з чим слідчий просив продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до трьох місяців.

Прокурор просив розглянути клопотання за його відсутності, задовольнити клопотання та продовжити строк досудового розслідування.

На підставі ч.4ст.107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання про продовження строку досудового розслідування підлягає задоволенню з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що 22.06.2020 до Покровського відділення поліції КВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що в період часу з 13:00 годині 20.06.2020 до 09:22 години 22.06.2020 невстановлена особа, знаходячись в буд. АДРЕСА_1 , шляхом вільного доступу, таємно викрала майно належне ПРАТ «Дніпро ліфт», завдавши останній установі матеріальний збиток сума якого встановлюється (ЖЄО №16105 від 22.06.2020).За даним фактом Покровським ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 19.06.2020 року за № 120200407300001285 з попередньою правовою кваліфікацією ч.2ст.185 КК України.

25.06.2021 рокупа ухвалислідчого суддіЖовтневого районногосуду було продовжено строк досудового розслідування терміном на 3 місяці тобто до 25.09.2021 року.

В межах даного кримінального провадження, під час здійснення досудового розслідування проведено ряд слідчих та розшукових заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин скоєння вище зазначеного злочину.

Відповідно до ч.1 ст.219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Відповідно доп.2ч.1ст.219КПКУкраїнистрок досудовогорозслідуваннязмоменту внесеннявідомостейпрокримінальне правопорушеннядоЄдиногореєстру досудовихрозслідуваньдодня повідомленняособіпропідозру становить: шістьмісяців-укримінальномупровадженні щодокримінальногопроступку; дванадцятьмісяців-укримінальномупровадженні щодозлочинуневеликоїабо середньоїтяжкості; вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно до ч.1 ст.294 якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.295-1 КПК України, у випадках, передбаченихстаттею 294цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

За наслідками розгляду клопотання встановлено, що досудове розслідування у кримінальному провадженні не вдалося завершити у визначений строк у зв`язку з необхідністю проведення додаткових слідчих (розшукових) та процесуальних дії, а саме: встановлення свідків, та представника потерпілого та допитати їх на предмет відомих їм обставин вчинення кримінального правопорушення; Інших слідчих дій, у яких виникне необхідність; надати повторні доручення в порядку ст. 40 КПК України на предмет встановлення місцезнаходження викраденого майна та особи яка вчинила кримінальне правопорушення; встановлення особи, яка чинила кримінальне правопорушення та зібрання достатньої кількості доказів для повідомлення винної особи про підозру та притягнення її до кримінальної відповідальності; проведення інших слідчих дій, у яких виникне необхідність для збирання достатньої кількості доказів для притягнення особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, до кримінальної відповідальності, що в свою чергу потребує тривалого часу.

Враховуючи вказані слідчим обставини, які унеможливлюють закінчити досудове розслідування у визначений строк, складність кримінального провадження, яка обумовлена строками проведення слідчих та процесуальних дій в даному кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає необхідним продовжити строк досудового розслідування в даному кримінальному провадженні на три місяці, тобто до 25.12.2021 року, який на думку слідчого судді, є об`єктивно необхідним та достатнім для виконання процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень в даному кримінальному провадженні та буде відповідати завданням кримінального провадження.

Керуючись статтями 219, 294, 295, 309 КПК України, слідчий суддя,

постановив:

Клопотання слідчого СВ відділення поліції №3 КРУП Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької північної окружної прокуратури ОСОБА_4 , в кримінальному провадженні № 12020040730001324 від 25 червня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.185 КК Українипро продовження строку досудового розслідування задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні№ № 12020040730001324 від 25 червня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.185КК України на три місяці, а саме до 25 грудня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99783217
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку