open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 214/5764/20

1-в/214/216/21

У Х В А Л А

Іменем України

07 вересня 2021 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кривому Розі подання фахівця 2 категорії Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене начальником Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_5 про звільнення від відбування покарання по закінченню строку випробування щодо засудженого

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, громадянина України, який не працює, не одружений, утриманців не має, освіта повна загальна середня, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

якого, відповідно до вироку Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 25.08.2020 року, визнано винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.185 КК України та призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік з випробовуванням строком на 1 рік, на підставі ст.75 КК України та покладенням обов`язків, відповідно до ст.76 КК України,

ВСТАНОВИВ:

25.08.2020 року ОСОБА_6 був засуджений Саксаганським районним судом м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за ч.1 ст.185 КК України до покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік. На підставі ст.75 КК України, ОСОБА_6 звільнено від відбування покарання у виді обмеження волі з випробуванням, строком на 1 рік. На період випробування на останнього судом покладені обов`язки, передбачені п.п.1, 2 ч.1 ч.2 ст.76 КК України, а саме: періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

В поданні інспектор Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області, просить суд звільнити ОСОБА_6 від відбування покарання по закінченню строку випробування, посилаючись на те, що він за час перебування на обліку в Саксаганському РВ філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області зарекомендував себе з посередньо, обов`язки покладені на нього судом порушував. За місцем проживання ОСОБА_6 характеризується посередньо. Неодноразово притягався до адміністративної відповідальності. Окрім того, до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області було направлено подання для вирішення питання скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення засудженого ОСОБА_6 для відбування покарання у виді обмеження волі. Ухвалою суду від 31.03.2021 року в задоволенні подання було відмовлено. Відповідно до інформації ВІАЗ КВП ГУНП в Дніпропетровській області, за час перебування на обліку, в період іспитового строку ОСОБА_6 , до кримінальної відповідальності не притягався.

Представник Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області в судове засідання не з`явився, до суду надав заяву про розгляд подання за його відсутності. Подання підтримав, просив задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні не заперечував проти задоволення подання інспектора Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області.

Засуджений ОСОБА_6 в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду невідомі.

Розглянувши подання, дослідивши матеріали справи, заслухавши думку прокурора, суд прийшов до висновку, що подання інспектора Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області підлягає задоволенню, з таких підстав.

Так, ОСОБА_6 за час перебування на обліку в Саксаганському РВ філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області зарекомендував себе з посередньо, обов`язки покладені на нього судом порушував, неодноразово притягався до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.152 та ч.2 ст.175-1 КУпАП. За місцем проживання ОСОБА_6 характеризується посередньо, скарг чи претензій від сусідів на нього не надходило (а.о.с.81). Відповідно до інформації ВІАЗ КВП ГУНП в Дніпропетровській області, за час перебування на обліку, в період іспитового строку, до кримінальної відповідальності не притягався (а.с.68).

Таким чином, суд приходить до висновку про можливість звільнення засудженого ОСОБА_6 від відбування покарання по закінченню строку випробування.

Керуючись ст.78 КК України, п.9 ч.1 ст.537, ст.539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання фахівця 2 категорії Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене начальником Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_5 про звільнення від відбування покарання по закінченню строку випробування щодо засудженого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

Звільнити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від покарання з випробуванням, призначеного йому вироком Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 25.08.2020 року.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного суду через Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Повний текст ухвали складений 10.09.2021 року.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99688016
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку