open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/3399/21

Номер провадження 1-в/213/108/21

У Х В А Л А

17 вересня 2021 року м. Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

особи, у відношенні якої вирішується питання про встановлення адміністративного нагляду ОСОБА_3 ,

розглянувши подання начальника ВП № 7 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області про встановлення адміністративного нагляду стосовно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народився: м.Горлівка Донецької області, громадянина України, проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

В С Т А Н О В И В :

Начальник ВП №7 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області звернувся до суду з зазначеним поданням, посилаючись на те, що ОСОБА_3 14.03.2019 звільнився з Солонянської виправної колонії № 21 по відбуттю строку покарання. Після звільнення з місць позбавлення волі належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став, допускав порушення громадського порядку, неодноразово притягався до адміністративної відповідальності.

01.08.2021 ОСОБА_3 був підданий адміністративному стягненню за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175-1 КУпАП, винесено попередження .

01.08.2021 ОСОБА_3 винесено попередження про можливість встановлення стосовно нього адміністративного нагляду, якщо він не припинить вести антигромадський спосіб життя, порушувати громадський порядок та права інших громадян.

08.08.2021 на ОСОБА_3 накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 182 КУпАП.

Також 17.08.2021 на ОСОБА_3 накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 178 КУпАП.

З метою запобігання вчинення ОСОБА_3 нових злочинів, правопорушень, порушень громадського порядку та прав інших громадян, враховуючи, що судимість у встановленому порядку не знята і не погашена, просить встановити адміністративний нагляд щодо засудженого терміном до 14.03.2022 та встановити такі обмеження: знаходитися щоденно за місцем постійного проживання з 22.00 до 04.00 години, за винятком часу офіційної роботи чи навчання; заборонити виїзд в особистих справах за межі міста (району); заборонити перебувати в ресторанах, барах, кафе, магазинах, торгових закладах, де реалізуються на розлив спиртні напої.

ОСОБА_3 пояснив, що після звільнення нічого кримінального не вчиняв, намагається вести доброчесний спосіб життя, проживає зі співмешканкою, працює неофіційно, зробив висновки, став на шлях виправлення. Проти задоволення подання не заперечує.

Вислухавши ОСОБА_3 , дослідивши письмові матеріали подання, суд дійшов таких висновків.

Статтею 2 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» передбачено, що адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них.

Відповідно доп.«в»ст.3Закону УкраїниПро адміністративнийнагляд заособами,звільненими змісць позбавленняволі адміністративнийнагляд встановлюєтьсящодо повнолітніхосіб, в) засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Подання та додані до нього матеріали не містить відомостей про систематичний характер порушення громадського порядку і прав інших громадян, а тому суд не бачить підстав для встановлення стосовно ОСОБА_3 адміністративного нагляду.

З оглядуна викладенеподання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 539 КПК України, ст. 3 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі, суд

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенніподання начальника ВП№7Криворізького РУПГУНП вДніпропетровській областіпро встановлення адміністративногонагляду стосовно ОСОБА_3 відмовити.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано до Дніпровського апеляційного суду через Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99687808
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку