open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №672/1026/21

Провадження №1-в/672/26/21

ПОСТАНОВА

про встановлення адміністративного нагляду

17 вересня 2021 року м. Городок

Городоцький районний суд

Хмельницької області

в складі: головуючої - судді ОСОБА_1

з участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

особи, щодо якої внесено подання про встановлення

адміністративного нагляду, - ОСОБА_3

представника ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП

в Хмельницькій області ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Городку подання начальника ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_5 про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с.Купин Городоцького району Хмельницької області, жителя АДРЕСА_1 , освіта середня, раніше судимого 11.11.2011 Городоцьким районним судом Хмельницької області за ч.2 ст. 121, ч.1 ст.122, ч.1 ст.296, ст.70 КК України до 9 років позбавлення волі, звільнився 16.10.2018,

в с т а н о в и в:

Начальник ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_5 звернувся до суду з поданням про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 , посилаючись на те, що останній після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став, систематично порушує громадський порядок, вчиняє адміністративні правопорушення.

В судовому засіданні представник ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області подання підтримав.

ОСОБА_3 проти задоволення подання не заперечив.

Заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали подання, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. «в» ч.1ст.3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 , будучи засудженим до покарання у виді позбавлення волі, після відбування покарання, на шлях виправлення не став. Незважаючи на попередження органів Національної поліції про можливість встановлення адміністративного нагляду, систематично вчиняє адміністративні правопорушення, за що притягувався до адміністративної відповідальності, зокрема за ст.183 КУпАП (постанова дільничного Городоцького ВП ГУНП в Хмельницькій області від 22.09.2020); ч.3 ст.127 КУпАП (постанова інспектора СРПП Городоцького ВП ГУНП в Хмельницькій області від 22.09.2020); ст.183 КУпАП (постанова дільничного Городоцького ВП ГУНП в Хмельницькій області від 07.11.2020); ч.1 ст.178 КУпАП(постанова дільничного Городоцького ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області від 02.09.2021); за ст.173 КУпАП (постанова судді Городоцького районного суду Хмельницької області від 02.09.2021).

Таким чином, враховуючи, що ОСОБА_3 , незважаючи на попередження органу поліції, своєї поведінки не змінив, неодноразово вчиняв адміністративні правопорушення, котрі посягають на громадський порядок, за які був притягнутий до адміністративної відповідальності, суд вважає за необхідне встановити щодо нього адміністративний нагляд терміном на один рік та встановити запропоновані органом поліції обмеження з метою запобігання вчинення ним нових правопорушень, здійснення щодо нього виховного впливу та забезпечення контролю за його поведінкою.

Керуючись ст.ст.3,4,5,6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», суд

п о с т а н о в и в:

Подання начальника ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_5 задоволити.

Встановити відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адміністративний нагляд строком на один рік.

Встановити відносно ОСОБА_3 наступні обмеження:

- заборонити вихід з домогосподарства за місцем проживання АДРЕСА_1 з 22 год. 00 хв. до 06 год. 00 хв. ранку;

- заборонити виїзд в особистих справах за межі Хмельницького району Хмельницької області без дозволу уповноважених осіб ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області;

- заборонити перебування у місцях, де продаються спиртні напої на розлив (ресторанах, кафе, барах);

- зобов`язати реєструватись у ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області два рази на місяць: 5 та 25 числа кожного місяця з 9 год. 00 хв. до 10 год. 00 хв. в інспектора поліції, а в разі його відсутності в чергового ВПД №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області.

Термін адміністративного нагляду починається з дня оголошення особі постанови про встановлення адміністративного нагляду.

На постанову може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду через Городоцький районний суд Хмельницької області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99676277
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку