open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

465/567/20

1-кп/465/621/21

У Х В А Л А

про призначення судового засідання в режимі відеоконференції

13.09.2021 року м. Львів

Франківський районний суд м. Львова,

в складі:

головуючого-судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши питання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції,-

встановив:

У провадженні суду перебуває кримінальне провадження внесене до ЄРДР за

№ 62020140000000034 від 13.01.2020 року відносно ОСОБА_3 , за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України.

06 квітня 2021 року на адресу суду від обвинуваченого ОСОБА_3 надійшло клопотання про проведення судового засіданн в режимі відеоконференції у зв`язку із територіальною віддаленістю та складністю добирання із Сарненським районним судом Рівненської області.

Ухвалою Франківського районного суду м. Львова клопотання обвинуваченого задоволено.

Так, судом встановлено, що 27.08.2021 р. судове засідання не відбулося через зайнятість головуючого в іншому судовому процесі.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.08.2021 продовжено дію карантину на території України до 01.10.2021 р.

Згідно з абз. 1 п. 20-5розділу XI "Перехідні положення" КПК Українитимчасово, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), встановлено особливості розгляду окремих питань під час судового провадження.

Абзацами 7 та 8 п. 20-5розділу XI "Перехідні положення" КПК України, передбачено, що розгляд питань, віднесених до повноважень суду за його рішенням, прийнятим з власної ініціативи або за клопотанням сторони кримінального провадження, може бути проведено у режимі відеоконференції, про що повідомляються сторони кримінального провадження у порядку, визначеномустаттею 135 цього Кодексу.

Проведення судового засідання у режимі відеоконференції, у тому числі під час судового провадження, здійснюється на умовах, визначених абзацом сьомим цього пункту, з дотриманням правил, передбачених частинами третьою - дев`ятоюстатті 336 цього Кодексу.

Відповідно до п. 1, 4 ч. 1ст. 336 КПК Українисудове провадження може здійснюватися у режим відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Згідно з ч. 2ст. 336 КПК Українисуд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Згідно з ч.5ст. 336 КПК України, якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території юрисдикції якого перебуває така особа, здійснити дії, передбачені частиною четвертою цієї статті (вручити такій особі пам`ятку про її процесуальні права, перевірити її документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання).

Копія ухвали може бути надіслана електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв`язку. Орган, що отримав доручення, за погодженням з судом, що надав доручення, зобов`язаний у визначений в ухвалі строк організувати виконання зазначеного доручення.

З огляду на зазначене, враховуючи запроваджені протиепідемічні заходи та беручи до уваги неможливість прибуття обвинуваченого та його захисника до м. Львова, у зв`язку із територіальною віддаленістю, суддя вживаючи заходів для забезпечення оперативності судового провадження, вважає за необхідне здійснювати дистанційне судове провадження між Франківський районним судом м. Львова та Сарненським районним судом Рівненської області.

Керуючись ст.336,369-372, п. 20-5 розділуXI "Перехідні положення" КПК України,

п о с т а н о в и в:

Здійснювати дистанційне судове провадження, у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 62020140000000034 від 13.01.2020 року відносно ОСОБА_3 , за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України, що відбудеться 22.09.2021 року о 13 годині 30 хвилин між Франківський районним судом м. Львова та Сарненським районнимсудом Рівненськоїобласті заучасті обвинуваченого - ОСОБА_3 .

Доручити Сарненському районному суду Рівненської області проведення судового засідання в режимі відеоконференції за участі обвинуваченого - ОСОБА_3 , яке призначено Франківським районним судом м. Львова на 22.09.2021 року о 13 годині 30 хвилин.

Для організації виконання копію ухвали про участь особи в режимі відеоконференції направити до Сарненського районного суду Рівненської області та обвинуваченому і його захиснику.

Ухвала набирає законної сили з дня її оголошення та окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене частиною 1статті 392 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99663157
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку