open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 204/6987/21

Провадження № 1-м/204/27/21

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2021 року слідчий суддя Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши скаргу ОСОБА_2 на постанову про видачу особи (екстрадицію), -

ВСТАНОВИВ:

14 вересня 2021 року до суду надійшла скарга ОСОБА_2 на постанову про видачу особи (екстрадицію), в якій останній просив скасувати постанову начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва ОСОБА_3 про видачу особи (екстрадицію) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування скарги зазначено, що 25.08.2021 року начальником Департаменту міжнародно-правового співробітництва ОСОБА_3 була винесена постанова про видачу особи (екстрадицію) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з якою заявник не згодний, оскільки остання була прийнята без належної правової перевірки всіх обставин та з порушеннями. Одночасно, разом зі скаргою, заявником була подана заява про поновлення строку на оскарження, оскільки постанова про видачу особи (екстрадицію) була ним отримана 01.09.2021, тому заявник вважає, що строк пропущений з поважної причини, у зв`язку з чим, вимушений звернутись до суду.

Дослідивши подану скаргу та додані до неї матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що остання підлягає поверненню особі, яка її подала, з огляду на наступне.

Відповідно до ч.3ст.590 КПК Україниу разі прийняття рішення про видачу (екстрадицію) такій особі вручається його копія. Якщо впродовж десяти днів зазначене рішення не оскаржено до суду, організовується фактична видача цієї особи компетентним органам іноземної держави.

Згідно з ч.1ст.591 КПК Українирішення про видачу особи (екстрадицію) може бути оскаржено особою, стосовно якої воно прийняте, її захисником чи законним представником до слідчого судді, в межах територіальної юрисдикції якого така особа тримається під вартою, крім випадку, передбаченогостаттею 588 цього Кодексу. Якщо до особи застосовано запобіжний захід, не пов`язаний із триманням під вартою, скарга на рішення про видачу такої особи (екстрадицію) може бути подана до слідчого судді, в межах територіальної юрисдикції якого розташований відповідний центральний орган України.

Як вбачається з матеріалів скарги, 25.08.2021 року начальником Департаменту міжнародно-правового співробітництва ОСОБА_3 винесено постанову про видачу особи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (екстрадиції) за запитом Генеральної прокуратури Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності, яку 01.09.2021 отримано ОСОБА_2 .

В поданій заяві ОСОБА_2 просив поновити строк на оскарження вказаного рішення, оскільки оскаржувана постанова отримана ним 01.09.2021, проте, доказів на підтвердження зазначеного, слідчому судді надано не було.

Слідчий суддя надає критичної оцінки доводам ОСОБА_2 щодо отримання оскаржуваної постанови 01.09.2021, без надання відповідних належних доказів в розумінні ст.85 КПК України.

Крім того,Кримінальним процесуальним кодексом Українине передбачено взагалі можливості поновлення строку на оскарження постанови про видачу (екстрадицію) особи.

На підставі викладеного, керуючись ст.115-117,309-310,392-393,395,590,591 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні скарги ОСОБА_2 на постанову про видачу особи (екстрадицію) від 25.08.2021 року за запитом Генеральної прокуратури Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності відмовити.

Скаргу ОСОБА_2 на постанову про видачу особи (екстрадицію) від 25.08.2021року за запитом Генеральної прокуратури Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності - повернути особі, яка її подала.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання копії судового рішення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99634146
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку