open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 206/4014/21

Провадження № 1-в/206/249/21

УХВАЛА

15 вересня 2021 року 15 вересня 2021 року Самарський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретареві ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпро подання Самарського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у Дніпропетровській області відносно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, мешкаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого за вироком Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 04 вересня 2018 року за ч. 2 ст. 309 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування призначеного покарання з випробуванням на 3 роки,

про звільнення від відбування покарання по закінченню іспитового строку,

ВСТАНОВИВ:

07 вересня 2021 року до суду надійшло подання Самарського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у Дніпропетровській області про звільнення ОСОБА_3 від відбування покарання, призначеного вироком суду від 04.09.2018 у зв`язку із закінченням іспитового строку.

В судове засідання представник органу пробації та прокурор не з`явились, 15 вересня 2021 року останні звернулись до суду із заявами про розгляд подання без їх участі, просили його задовольнити.

Засуджений ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, натомість в матеріалах подання міститься заява останнього про розгляд подання за його відсутності, останнє підтримує в повному обсязі.

Відповідно до абз. 2 ч. 5 ст. 539 неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Згідно ч. 1 ст. 78 КК України та ч. 1 ст. 165 КВК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

В судовому засіданні встановлено, що вироком Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 04 вересня 2018 року ОСОБА_3 засуджено за ч. 2 ст. 309 КК України до 3 року позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

За період строку випробування засуджений ОСОБА_3 до кримінальної відповідальності не притягався, проте 19 жовтня 2020 року останній притягнутий працівниками Самарського ВП ДВП ГУНП до адміністративної відповідальності за ст. 181 КУпАП. Таким чином ОСОБА_3 виконав обов`язки, покладені на нього вироком суду, за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації не виїжджав, повідомляв про зміну місця свого проживання, роботи та навчання, а також періодично з`являвся для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації. Заходи щодо вирішення криміногенних потреб та досягнення позитивних змін у суб`єкта пробації відповідно до індивідуального плану роботи з засудженим виконані повністю у визначений термін, за місцем свого проживання ОСОБА_3 характеризується посередньо. Іспитовий строк, призначений засудженому судом, закінчився.

За таких обставин, суд вважає за необхідне подання Самарського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області задовольнити та звільнити засудженого ОСОБА_3 від відбування покарання призначеного вироком суду у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Керуючись ч. 1 ст. 78 КК України, ст. 372, п. 9 ст. 537 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Подання Самарського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у Дніпропетровській області задовольнити.

Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від відбування покарання за вироком Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 04 вересня 2018 року у зв`язку із закінченням іспитового строку.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга у Дніпровський апеляційний суд через Самарський районний суд м. Дніпропетровська протягом 7 днів з моменту її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99618176
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку