open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 165/207/21 Провадження №11-кп/802/720/21 Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1 Категорія:в порядку КПК України. Доповідач: ОСОБА_2

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 вересня 2021 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд в складі:

головуючого судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

з участюсекретаря ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні уприміщенні судуклопотання потерпілогоД.- ОСОБА_7 та йогопредставника ОСОБА_6 про поновленнястроку наапеляційне оскарження ухвали Нововолинського міського суду Волинської області від 03 березня 2021 року щодо ОСОБА_8 ,

В С Т А Н О В И В :

До Нововолинського міського суду Волинської області суду надійшло подання Іваничівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Волинській області про звільнення від покарання засудженого ОСОБА_8 .

Ухвалою Нововолинського міського суду Волинської області від 03 березня 2021 року клопотання задоволено, звільнено ОСОБА_8 , від покарання, призначеного вироком Іваничівського районного суду Волинської області від 17 жовтня 2018 року за ч. 1 ст. 121 КК України у виді позбавлення волі на строк на строк 5 років.

09 серпня 2021 року через засоби поштового зв`язку потерпілий Д.- ОСОБА_7 та йогопредставник ОСОБА_6 подали апеляційну скаргу в якій просять ухвалу суду скасувати. Також прохають поновити строк на апеляційне оскарження ухвали суду. В обґрунтування своїх доводів вказують про поважність причин пропуску ним строку на апеляційне в зв`язку з тим, що судові засіданні в суді першої інстанції проводились у відсутності потерпілого.

Заслухавши суддю-доповідача, який доповів доводи апеляційної скарги в частині пропущеного строку на апеляційне оскарження, думку представника потерпілого, який підтримав клопотання і просив поновити строк на апеляційне оскарження, апеляційний суд приходить до висновку, що клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно вимог, передбачених п.2 ч.2 ст.395 КПК України, апеляційна скарга на вирок подається на інші ухвали суду першої інстанції протягом семи днів з дня її оголошення.

Апеляційним судом встановлено, що потерпілий ОСОБА_9 - ОСОБА_10 не повідомлявся про час та місце розгляду справи 03 березня 2021 року, під час проголошення оскаржуваної ухвали присутній не був, копія судового рішення судом першої інстанції йому не надсилалась, а дані про отримання потерпілим копії ухвали в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до норм ст.117 КПК України пропущений із поважних причин строк повинен бути поновлений за клопотанням заінтересованої особи ухвалою слідчого судді, суду.

Враховуючи, вказані обставини слід вважати поважними причинами пропуску апеляційного строку, у зв`язку із чим вказаний строк підлягає поновленню

На підставі викладеного, керуючись статтями 376, 391, 401 КПК України, Волинський апеляційний суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання потерпілого Д.- ОСОБА_7 та йогопредставника ОСОБА_6 про поновленнястроку наапеляційне оскарження ухвали Нововолинського міського суду Волинської області від 03 березня 2021 року щодо ОСОБА_8 задовольнити.

Поновити потерпілому Д.- ОСОБА_7 та йогопредставнику ОСОБА_6 строк наапеляційне оскарження ухвали Нововолинського міського суду Волинської області від 03 березня 2021 року щодо ОСОБА_8 ..

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді:

Джерело: ЄДРСР 99604146
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку