open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 369/9932/21

Провадження №1-кс/369/1970/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.07.2021 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Києво-Святошинської окружної прокуратури ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Києво-Святошинської окружної прокуратури ОСОБА_4 про дозвіл на огляд у кримінальному провадженні за №12021116380001624 від 14 липня 2021 року, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України, -

ВСТАНОВИЛА:

19 липня 2021 року прокурор Києво-Святошинської окружної прокуратури ОСОБА_4 звернулася до слідчого судді Києво-Святошинського районного суду Київської області із клопотанням про дозвіл на огляд у кримінальному провадженні за №12021116380001624 від 14 липня 2021 року, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України.

Клопотання обгрунтованетим,що 14 липня 2021рокудоВП №1Бучанського РУПГУНП вКиївській областінадійшло повідомленняполіцейського СРППвказаного відділуполіції,про те,що вході відпрацювання14 липня2021рокуза адресою: вул. Соборна, 114, с. Софіївська Борщагівка, зупинено ОСОБА_5 , який повідомив, що зберігає при собі наркотичні засоби.

В подальшому,14 липня2021рокув період з 19 години 22 хвилини по 20 годину 50 хвили за адресою: вул. Соборна, 114, с. Софіївська Борщагівка, Бучанського (раніше - Києво-Святошинського) району, Київської області, проведено огляд місця події, а саме огляд автомобіля марки «SUBARU LEGACY» сірого кольору д.н.з. НОМЕР_1 , в результаті якого виявлено та вилучено: на передньому пасажирському сидінні чорну сумку в якій знаходиться поліетиленовий пакет з кристалоподібною речовиною жовтого кольору, телефон марки «Iphone 6S» рожевого кольору, поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору, ваги, посвідчення про приписку до призовної дільниці на ім`я ОСОБА_5 ; предмет чорного кольору схожий на пістолет марки «EKOL P29 Rev II» з магазином в середині, в середині магазину знаходилось з предмети схожі на набої три з них зеленим накінечником, один з чорним, в середині пістолету виявлено предмет схожий на патрон з накінечником зеленого кольору; блокнот чорного кольору з чорновими записами, 1 ключ від автомобіля «SUBARU LEGACY», 4 поліетиленові пакети з порошкоподібною речовиною білого кольору; також в салоні авто виявлено розірваний поліетиленовий пакет з залишками порошкоподібної речовини. Коробку від порошка «ARIEL» з залишками порошкоподібної речовини, біля водійського сидіння виявлено: зелений пакетик з порошкоподібною речовиною білого кольору; зелений пакет з речовиною сірого кольору грудками; зелений пакетик з таблетками чорного кольору у кількості 8 штук; зелений пакет з речовиною рослинного походження зеленого кольору, на задньому пасажирському сидінні виявлено прозорий контейнер з речовиною білого кольору грудками, предмет схожий на кастер чорного кольору, дві упаковки з пакетами для пакування прозорі та один з пакетами зеленого кольору, Ліцензія державної служби України з контролю за наркотиками, блістер таблеток 6 штук «метронізадол», поліетиленовий пакет з пігулкою коричневого кольору, поліетиленовий пакет зеленого кольору з порошкоподібною речовиною білого кольору, пакет з таблеткою білого кольору, в багажнику виявлено знаки НОМЕР_2 , 2 каністри приблизним об`ємом 5 літрів з запахом аустолу та мішок з написом «Caustic Soda» об`ємом близько 50 кг, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 .

В подальшому дані речі були вилучені та поміщені до спеціальних пакетів.

Автомобіль марки «SUBARU LEGACY» сірого кольору д.н.з. НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_6 , зареєсторований за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі вище наведеного прокурор, просила слідчого суддю надати дозвілстаршому слідчомуСВ ВП№1Бучанського РУПГУ НПв Київськійобласті ОСОБА_7 на проведенняу кримінальномупровадженні №12021116380001624від 14 липня2021рокуза ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, огляду за адресою: вул. Соборна, 114, с. Софіївська Борщагівка, Бучанського (раніше - Києво-Святошинського) району, Київська область, в автомобілі «SUBARU LEGACY» сірого кольору д.н.з. НОМЕР_1 , де було виявлено та вилучено: поліетиленовий пакет з кристалоподібною речовиною жовтого кольору, телефон марки «Iphone 6S» рожевого кольору, поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору, ваги, посвідчення про приписку до призовної дільниці на ім`я ОСОБА_5 , предмет чорного кольору схожий на пістолет марки «EKOL P29 Rev II» з магазином в середині, в середині магазину знаходилось з предмети схожі на набої три з них зеленим накінечником, один з чорним, в середині пістолету виявлено предмет схожий на патрон з накінечником зеленого кольору; блокнот чорного кольору з чорновими записами, 1 ключ від автомобіля «SUBARU LEGACY» 4 поліетиленові пакети з порошкоподібною речовиною білого кольору; розірваний поліетиленовий пакет з залишками порошкоподібної речовини. Коробку від порошка «ARIEL» з залишками порошкоподібної речовини; зелений пакетик з порошкоподібною речовиною білого кольору; зелений пакет з речовиною сірого кольору грудками; зелений пакетик з таблетками чорного кольору у кількості 8 штук; зелений пакет з речовиною рослинного походження зеленого кольору; прозорий контейнер з речовиною білого кольору грудками, предмет схожий на кастет чорного кольору, дві упаковки з пакетами для пакування прозорі та один з пакетами зеленого кольору, Ліцензія державної служби України з контролю за наркотиками, блістер таблеток 6 штук «метронізадол», поліетиленовий пакет з пігулкою коричневого кольору, поліетиленовий пакет зеленого кольору з порошкоподібною речовиною білого кольору, пакет з таблеткою білого кольору. В багажнику виявлено знаки НОМЕР_2 , 2 каністри приблизним об`ємом 5 літрів з запахом аустолу та мішок з написом «Caustic Soda» об`ємом близько 50 кг; свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 .

В судовому засіданні прокурор підтримала клопотання, просив суд задовольнити його у повному обсязі.

Дослідивши клопотання та надані до нього матеріали, заслухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання слід задовольнити.

Відповідно до ст. 233 ч. 3 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

В силу ст. 237 ч.ч. 1 та 2 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Судом встановлено, що СВ ВП №1 Бучанського районного управління поліції ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021116380001624 від 14 липня 2021 року, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України.

14 липня 2021рокудоВП №1Бучанського РУПГУНП вКиївській областінадійшло повідомленняполіцейського СРППвказаного відділуполіції,про те,що вході відпрацювання14 липня2021рокуза адресою: вул. Соборна, 114, с. Софіївська Борщагівка, зупинено ОСОБА_5 , який повідомив, що зберігає при собі наркотичні засоби.

14 липня2021рокув період з 19 години 22 хвилини по 20 годину 50 хвили за адресою: вул. Соборна, 114, с. Софіївська Борщагівка, Бучанського (раніше - Києво-Святошинського) району, Київської області, проведено огляд місця події, а саме огляд автомобіля марки «SUBARU LEGACY» сірого кольору д.н.з. НОМЕР_1 , в результаті якого виявлено та вилучено: на передньому пасажирському сидінні чорну сумку в якій знаходиться поліетиленовий пакет з кристалоподібною речовиною жовтого кольору, телефон марки «Iphone 6S» рожевого кольору, поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору, ваги, посвідчення про приписку до призовної дільниці на ім`я ОСОБА_5 ; предмет чорного кольору схожий на пістолет марки «EKOL P29 Rev II» з магазином в середині, в середині магазину знаходилось з предмети схожі на набої три з них зеленим накінечником, один з чорним, в середині пістолету виявлено предмет схожий на патрон з накінечником зеленого кольору; блокнот чорного кольору з чорновими записами, 1 ключ від автомобіля «SUBARU LEGACY», 4 поліетиленові пакети з порошкоподібною речовиною білого кольору; також в салоні авто виявлено розірваний поліетиленовий пакет з залишками порошкоподібної речовини. Коробку від порошка «ARIEL» з залишками порошкоподібної речовини, біля водійського сидіння виявлено: зелений пакетик з порошкоподібною речовиною білого кольору; зелений пакет з речовиною сірого кольору грудками; зелений пакетик з таблетками чорного кольору у кількості 8 штук; зелений пакет з речовиною рослинного походження зеленого кольору, на задньому пасажирському сидінні виявлено прозорий контейнер з речовиною білого кольору грудками, предмет схожий на кастер чорного кольору, дві упаковки з пакетами для пакування прозорі та один з пакетами зеленого кольору, Ліцензія державної служби України з контролю за наркотиками, блістер таблеток 6 штук «метронізадол», поліетиленовий пакет з пігулкою коричневого кольору, поліетиленовий пакет зеленого кольору з порошкоподібною речовиною білого кольору, пакет з таблеткою білого кольору, в багажнику виявлено знаки НОМЕР_2 , 2 каністри приблизним об`ємом 5 літрів з запахом аустолу та мішок з написом «Caustic Soda» об`ємом близько 50 кг, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 .

В подальшому дані речі були вилучені та поміщені до спеціальних пакетів.

Автомобіль марки «SUBARU LEGACY» сірого кольору д.н.з. НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_6 , зареєсторований за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий суддя, вивчивши клопотання заявника та долучені до нього матеріали, вважає, що у ньому наявні в цілому відомості визначені ст.234 КПК України, а обставин, регламентованих частиною 5 вказаної статті, які б слугували підставою для відмови у задоволенні клопотання, у судовому засіданні, слідчим суддею не встановлено.

Порушень вимог ст. 234 КПК України, Глави 20 КПК України - слідчі (розшукові) дії, та Глави 2 КПК України - засади кримінального провадження, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено.

Крім того, слідчий суддя враховує, що згідно ч. 5 ст. 9 КПК України, кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

У справі «Бакланов проти Росії» (рішення від 9 червня 2005 року), так і в справі «Фрізен проти Росії» (рішення від 24 березня 2005 року), ЄСПЛ зазначив, що досягнення справедливого балансу між загальними інтересами суспільства та вимогами захисту основоположних прав особи лише тоді стає значимим, якщо встановлено, що під час відповідного втручання було дотримано принципу «законності» і воно не було свавільним.

Окрім того, у справі «Ізмайлов проти Росії» (п. 38 рішення від 16 жовтня 2008 р.) ЄСПЛ встановив, що для того, щоб втручання вважалося пропорційним, воно має відповідати тяжкості правопорушення і не становити «особистий і надмірний тягар для особи».

Слідчим суддею, у судовому засіданні, не було встановлено відомостей, які б беззаперечно свідчили, що надання дозволу на огляд вище зазначеної квартири становитиме особистий та надмірний тягар, тобто апріорі таке втручання не є свавільним, оскільки отримання дозволу на його проведення здійснено з дотриманням принципу законності та воно є пропорційним до тяжкості вчиненого правопорушення та відповідає справжнім інтересам суспільства.

З огляду на обставини вчинення кримінального правопорушення, вивчивши документи долучені слідчим до клопотання про надання дозволу на проведення огляду, слідчий суддя приходить до висновку, що в результаті огляду автомобіля марки «SUBARU LEGACY» сірого кольору д.н.з. НОМЕР_1 , за адресою: вул. Соборна, 114, с. Софіївська Борщагівка, Бучанського (раніше - Києво-Святошинського) району, Київської області, який був проведений 14 липня2021рокув період з 19 години 22 хвилини по 20 годину 50 хвили, в ході якого було виявлено та вилучено на передньому пасажирському сидінні чорну сумку в якій знаходиться поліетиленовий пакет з кристалоподібною речовиною жовтого кольору, телефон марки «Iphone 6S» рожевого кольору, поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору, ваги, посвідчення про приписку до призовної дільниці на ім`я ОСОБА_5 ; предмет чорного кольору схожий на пістолет марки «EKOL P29 Rev II» з магазином в середині, в середині магазину знаходилось з предмети схожі на набої три з них зеленим накінечником, один з чорним, в середині пістолету виявлено предмет схожий на патрон з накінечником зеленого кольору; блокнот чорного кольору з чорновими записами, 1 ключ від автомобіля «SUBARU LEGACY», 4 поліетиленові пакети з порошкоподібною речовиною білого кольору; також в салоні авто виявлено розірваний поліетиленовий пакет з залишками порошкоподібної речовини. Коробку від порошка «ARIEL» з залишками порошкоподібної речовини, біля водійського сидіння виявлено: зелений пакетик з порошкоподібною речовиною білого кольору; зелений пакет з речовиною сірого кольору грудками; зелений пакетик з таблетками чорного кольору у кількості 8 штук; зелений пакет з речовиною рослинного походження зеленого кольору, на задньому пасажирському сидінні виявлено прозорий контейнер з речовиною білого кольору грудками, предмет схожий на кастер чорного кольору, дві упаковки з пакетами для пакування прозорі та один з пакетами зеленого кольору, Ліцензія державної служби України з контролю за наркотиками, блістер таблеток 6 штук «метронізадол», поліетиленовий пакет з пігулкою коричневого кольору, поліетиленовий пакет зеленого кольору з порошкоподібною речовиною білого кольору, пакет з таблеткою білого кольору, в багажнику виявлено знаки НОМЕР_2 , 2 каністри приблизним об`ємом 5 літрів з запахом аустолу та мішок з написом «Caustic Soda» об`ємом близько 50 кг, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 , можуть бути виявлені та зафіксовані відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 233-235, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ ВП № 1 Бучанського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_7 на проведення у кримінальному провадженні № 12021116380001624 від 14 липня 2021 року за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, огляду за адресою: вул. Соборна, 114, с. Софіївська Борщагівка, Бучанського (раніше - Києво-Святошинського) району, Київська область, в автомобілі «SUBARU LEGACY» сірого кольору д.н.з. НОМЕР_1 , проведений 14 липня 2021 року в період часу з 19 год 22 хх до 20 год 50 хв, де було виявлено та вилучено:

-поліетиленовий пакет з кристалоподібною речовиною жовтого кольору, телефон марки «Iphone 6S» рожевого кольору, поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору, ваги, посвідчення про приписку до призовної дільниці на ім`я ОСОБА_5 .

-предмет чорного кольору схожий на пістолет марки «EKOL P29 Rev II» з магазином в середині, в середині магазину знаходилось з предмети схожі на набої три з них зеленим накінечником, один з чорним, в середині пістолету виявлено предмет схожий на патрон з накінечником зеленого кольору;

-блокнот чорного кольору з чорновими записами, 1 ключ від автомобіля «SUBARU LEGACY» 4 поліетиленові пакети з порошкоподібною речовиною білого кольору;

-розірваний поліетиленовий пакет з залишками порошкоподібної речовини. Коробку від порошка «ARIEL» з залишками порошкоподібної речовини;

-зелений пакетик з порошкоподібною речовиною білого кольору; зелений пакет з речовиною сірого кольору грудками; зелений пакетик з таблетками чорного кольору у кількості 8 штук; зелений пакет з речовиною рослинного походження зеленого кольору;

-прозорий контейнер з речовиною білого кольору грудками, предмет схожий на кастет чорного кольору, дві упаковки з пакетами для пакування прозорі та один з пакетами зеленого кольору, Ліцензія державної служби України з контролю за наркотиками, блістер таблеток6 штук «метронізадол», поліетиленовий пакет з пігулкою коричневого кольору, поліетиленовий пакет зеленого кольору з порошкоподібною речовиною білого кольору, пакет з таблеткою білого кольору. В багажнику виявлено знаки НОМЕР_2 , 2 каністри приблизним об`ємом 5 літрів з запахом аустолу та мішок з написом «Caustic Soda» об`ємом близько 50 кг;

-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99596164
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку