open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 405/5485/21

1-кп/405/199/21

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2021 року Ленінський районний суд міста Кіровограда у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю:

секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника обвинуваченого адвоката ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Кропивницький кримінальне провадження № 32021120010000017 у відношенні:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Бобруйськ республіки Білорусь , громадянина України, з середньою спеціальною освітою, працюючого директором ТОВ «Шако-Т», одруженого, має на утриманні малолітню 1 дитину, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_5 , не маючи ліцензій на виготовлення алкогольних напоїв та прикриваючись наявними у нього, як суб`єкта господарювання, ліцензіями на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями за місцями розташування підконтрольних торгівельних об`єктів, та не маючи права на обіг фальсифікованих підакцизних товарів, діючи з прямим умислом, з метою отримання незаконного та не контрольованого державою прибутку, здійснював придбання з метою збуту, зберігання, транспортування з цією метою, а також збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту етилового.

Так, з січня 2020 року, точної дати досудовим розслідуванням та судом не встановлено, по 13.07.2021 ОСОБА_5 , неодноразово, будучи охоплений єдиним умислом, з метою подальшого незаконного виготовлення з метою збуту та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, придбавав у невстановлених досудовим розслідуванням осіб незаконно виготовлений спирт етиловий, очищену воду, харчові ароматизатори, порожні скляні пляшки з кришками до них, поліетиленові пакети ємністю по 10 л. з картонним упакуванням типу «Bag-in-box», ємності різних розмірів, мірні ємності, лійки.

Незаконно виготовлений спирт етиловий, очищену воду, тару, ємності різних розмірів для незаконного виготовлення алкогольних напоїв ОСОБА_5 перевозив з метою збуту до приміщення гаражів № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 гаражного кооперативу «Восход», розташованого за адресою: м. Кропивницький, вул. Закарпатська, 1-а, які належать на праві власності ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (що не була повідомлена про злочинність дій останнього), де незаконно виготовляв алкогольні напої під виглядом горілки, коньяку, вермуту та в подальшому реалізовував їх мешканцям м. Кропивницький через мережу магазинів-кафе ТОВ «Шако-Т» (код за ЄДРПОУ 42581992), директором якого є ОСОБА_5 .

Реалізація незаконно виготовлених алкогольних напоїв через мережу магазинів-кафе ТОВ «Шако-Т» здійснювалась ОСОБА_5 за допомогою найнятих ним, не поставлених до відому про злочинність дій останнього, реалізаторів (продавців) ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 .

Придбаний незаконно виготовлений спирт етиловий, а також виготовлені з нього ОСОБА_5 алкогольні напої, останній транспортував з метою подальшого збуту до мережі магазинів - кафе ТОВ «Шако-Т», автомобілем марки «Renault Master» д.н.з НОМЕР_3 , який на праві власності належить ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (що не була повідомлена про злочинність дій ОСОБА_5 ).

При цьому, з метою забезпечення безперервності виробничого процесу по виготовленню алкогольних напоїв ОСОБА_5 неодноразово, періодично придбавав у невстановлених досудовим розслідуванням осіб, незаконно виготовлений спирт етиловий, очищену воду, харчові ароматизатори, порожні скляні та пластикові пляшки з кришками до них, поліетиленові пакети ємністю по 10 л. з картонним упакуванням типу «Bag-in-box».

Незаконне виготовлення алкогольних напоїв з метою збуту ОСОБА_5 здійснював шляхом змішування у ємностях різних об`ємів етилового спирту з водою у співвідношенні 2 літри спирту до 3 літрів води для напоїв під виглядом горілки та коньяку, та 0,5 літра спирту до 4,5 літрів води для напоїв під виглядом вермуту, з додаванням в окремих випадках харчових ароматизаторів при виготовленні алкогольних напоїв під виглядом коньяку та вермуту. Потім за допомогою лійки розливав їх в скляні пляшки ємністю по 0,5 літра та у поліетиленові пакети ємністю по 10 л. з картонним упакуванням типу «Bag-in-box».

Незаконно виготовлені таким чином ОСОБА_5 алкогольні напої у скляних пляшках та в упаковках «Bag-in-box» останній зберігав з метою збуту в приміщеннях гаражів № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 гаражного кооперативу «Восход», розташованих за адресою: АДРЕСА_2 , де здійснював їх незаконне виробництво та у приміщеннях магазинів-кафе за адресами: АДРЕСА_3 ; АДРЕСА_4 ; АДРЕСА_5 , ринок «Жемчуг» (кадастровий номер 3510100000:37:329:0074); АДРЕСА_6 , ринок «Черьомушки»; АДРЕСА_7 ; АДРЕСА_8 ; АДРЕСА_9 .

Незаконно виготовлені ОСОБА_5 алкогольні напої та придбаний ним незаконно виготовлений спирт етиловий не відповідали вимогам ст. 15 Закону України «Про захист прав споживачів», відповідно до якої:

- споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору. Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги). Інформація про продукцію не вважається рекламою;

- інформація про продукцію повинна містити:

1) назву товару, найменування або відтворення знака для товарів і послуг, за якими вони реалізуються;

2) найменування нормативних документів, вимогам яких повинна відповідати вітчизняна продукція;

3) дані про основні властивості продукції, а щодо продуктів харчування - про склад (включаючи перелік використаної у процесі їх виготовлення сировини, в тому числі харчових добавок), номінальну кількість (масу, об`єм тощо), харчову та енергетичну цінність, умови використання та застереження щодо вживання їх окремими категоріями споживачів, а також іншу інформацію, що поширюється на конкретний продукт;

4) відомості про вміст шкідливих для здоров`я речовин, які встановлені нормативно-правовими актами, та застереження щодо застосування окремої продукції, якщо такі застереження встановлені нормативно-правовими актами;

5) позначку про наявність у її складі генетично модифікованих компонентів;

6) дані про ціну (тариф), умови та правила придбання продукції;

7) дату виготовлення;

8) відомості про умови зберігання;

9) гарантійні зобов`язання виробника (виконавця);

10) правила та умови ефективного і безпечного використання продукції;

11) строк придатності (строк служби) товару (наслідків роботи), відомості про необхідні дії споживача після їх закінчення, а також про можливі наслідки в разі невиконання цих дій;

12) найменування та місцезнаходження виробника (виконавця, продавця) і підприємства, яке здійснює його функції щодо прийняття претензій від споживача, а також проводить ремонт і технічне обслуговування;

- стосовно продукції, яка підлягає обов`язковій сертифікації, споживачеві повинна надаватись інформація про її сертифікацію;

- стосовно продукції, яка за певних умов може бути небезпечною для життя, здоров`я споживача та його майна, навколишнього природного середовища, виробник (виконавець, продавець) зобов`язаний довести до відома споживача інформацію про таку продукцію і можливі наслідки її споживання (використання).

Тобто, зазначена продукція мала явні ознаки незаконного її виготовлення.

В подальшому, ОСОБА_5 прикриваючись наявними у нього, як суб`єкта господарювання, ліцензіями на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями за місцями розташування підконтрольних торгівельних об`єктів, та не маючи права на обіг фальсифікованих підакцизних товарів, діючи з прямим умислом, з метою отримання незаконного та не контрольованого прибутку, будучи охоплений єдиним умислом, систематично здійснював реалізацію незаконно виготовлених ним алкогольних напоїв під виглядом горілки, коньяку, вермуту мешканцям м. Кропивницького, шляхом їх відпуску як на розлив, так і у пляшках (скляних, пластикових) різних розмірів, за допомогою найнятих ним, непоставлених до відому про злочинність його дій, реалізаторів (продавців), через мережу магазинів-кафе за адресами: АДРЕСА_3 ; АДРЕСА_4 літра С; АДРЕСА_5 , ринок «Жемчуг» (кадастровий номер 3510100000:37:329:0074); АДРЕСА_6 , ринок «Черьомушки»; АДРЕСА_7 ; АДРЕСА_8 ; АДРЕСА_9 .

Так, 19.05.2021 на підставі постанови прокурора відділу Кіровоградської обласної прокуратури про проведення контролю за вчиненням злочину від 29.04.2021 співробітниками управління оперативно-розшукової діяльності ГУ ДФС у Кіровоградській області проведено оперативну закупку алкогольних напоїв особою, з якою було встановлене конфіденційне співробітництво з використанням аудіо-, відеоконтролю особи щодо ОСОБА_8 . За результатами проведення оперативної закупки встановлено, що 19.05.2021 з 13 годині 18 хвилин по 13 годину 23 хвилин ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_6 , ринок «Черьомушки», незаконно збула ОСОБА_18 одну ПЕТ-пляшку ємністю 0,5 л. заповнену незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, за ціною 40 грн.

Цього ж дня, під час огляду покупця особи, з якою встановлено конфіденційне співробітництво ОСОБА_18 , виявлено одну ПЕТ-пляшку ємністю 0,5 л., заповнену незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, придбаним під час проведення оперативної закупки у ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_6 , ринок «Черьомушки».

Крім того, 19.05.2021 на підставі постанови прокурора відділу Кіровоградської обласної прокуратури про проведення контролю за вчиненням злочину від 29.04.2021 співробітниками управління оперативно-розшукової діяльності ГУ ДФС у Кіровоградській області було проведено оперативну закупку алкогольних напоїв особою, з якою було встановлене конфіденційне співробітництво з використанням аудіо-, відеоконтролю особи щодо ОСОБА_15 . За результатами проведення оперативної закупки встановлено, що 19.05.2021 з 12 годині 56 хвилин по 12 годину 58 хвилин ОСОБА_15 за адресою: АДРЕСА_8 , незаконно збула ОСОБА_18 одну ПЕТ-пляшку ємністю 1 л. заповнену на Ѕ незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, за ціною 53 грн.

19.05.2021 під час огляду покупця особи, з якою встановлено конфіденційне співробітни ОСОБА_18 П.П., виявлено одну ПЕТ-пляшку ємністю 1 л., заповнену на Ѕ незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, придбаним під час проведення оперативної ОСОБА_15 ренко С.А. за АДРЕСА_8 кого, 189Б.

Крім того, 20.05.2021 на підставі постанови прокурора відділу Кіровоградської обласної прокуратури про проведення контролю за вчиненням злочину від 29.04.2021 співробітниками управління оперативно-розшукової діяльності ГУ ДФС у Кіровоградській області було проведено оперативну закупку алкогольних напоїв особою, з якою було встановлене конфіденційне співробітництво з використанням аудіо-, відеоконтролю о ОСОБА_16 сьєвої А.Ю. За результатами проведення оперативної закупки встановлено, що 20.05.2021 з 15 годині 35 хвилин по 15 годину ОСОБА_16 сьєва А.Ю. за АДРЕСА_5 Попова, 20, ринок «Жемчуг» незако ОСОБА_18 Вовку П.П. одну ПЕТ-пляшку ємністю 1 л. заповнену на Ѕ незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, за ціною 53 грн.

20.05.2021 під час огляду покупця особи, з якою встановлено конфіденційне с ОСОБА_18 цтво Вовка П.П., виявлено одну ПЕТ-пляшку ємністю 1 л., заповнену на Ѕ незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, придбаним під час проведення оп ОСОБА_16 у Анастасьєв АДРЕСА_8 Кропивницького, 189Б.

Крім того, 24.05.2021 на підставі постанови прокурора відділу Кіровоградської обласної прокуратури про проведення контролю за вчиненням злочину від 29.04.2021 співробітниками управління оперативно-розшукової діяльності ГУ ДФС у Кіровоградській області було проведено оперативну закупку алкогольних напоїв особою, з якою було встановлене конфіденційне співробітництво з використанням аудіо-, відео ОСОБА_9 исенок (Мухіної) Я.Ю. За результатами проведення оперативної закупки встановлено, що 24.05.2021 з 10 годині 46 хвилин по ОСОБА_9 исенок (Мухін АДРЕСА_7 вул. Михайлівська, ОСОБА_18 нно збула Вовку П.П. одну ПЕТ-пляшку ємністю 1 л. заповнену на Ѕ незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, за ціною 53 грн.

24.05.2021 під час огляду покупця особи, з якою встановлено конфі ОСОБА_18 півробітництво Вовка П.П., виявлено одну ПЕТ-пляшку ємністю 1 л., заповнену на Ѕ незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, придбаним під час про ОСОБА_9 купки у Лисен АДРЕСА_7 вницький, вул. Михайлівська, 1.

Крім того, 24.05.2021 на підставі постанови прокурора відділу Кіровоградської обласної прокуратури про проведення контролю за вчиненням злочину від 29.04.2021 співробітниками управління оперативно-розшукової діяльності ГУ ДФС у Кіровоградській області було проведено оперативну закупку алкогольних напоїв особою, з якою було встановлене конфіденційне співробітництво з використанням ауд ОСОБА_19 тролю особи щодо Пічіненко Є.Ю. За результатами проведення оперативної закупки встановлено, що 24.05.2021 з 11 годині 06 ОСОБА_19 одину 09 хвил АДРЕСА_3 ий, вул. Генерала ОСОБА_18 1, незаконно збула Вовку П.П. одну ПЕТ-пляшку ємністю 1 л. заповнену на Ѕ незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, за ціною 53 грн.

24.05.2021 під час огляду покупця особи, з якою встанов ОСОБА_18 денційне співробітництво Вовка П.П., виявлено одну ПЕТ-пляшку ємністю 1 л., заповнену на Ѕ незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки, придбаним п ОСОБА_19 ння оперативн АДРЕСА_3 ропивницький, вул. Генерала Родимцева, 1.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 07.07.2021, АДРЕСА_3 ропивницький, вул. Генерала Родимцева, 1, працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено: 6 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з надписом «Журавлина», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 10 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з надписом «Кава», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 2 пляшки з пошкодженими марками акцизного податку ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Малина», які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 29 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з надписами «Гетьман», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 5 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з надписами «Президент», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 16 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Хуторок», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 6 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Первак», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 6 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з, надписами «Мороша», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 1 зошит з написом «Каса (Дима)» з рукописними чорновими записами, на 48 арк.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 07.07.2021, АДРЕСА_8 вницький, вул. Кропивницького, буд. 189Б, працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено: 4 пляшки об`ємом 0,5л. кожна, з етикеткою «Marlin», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 5 скляних пляшок об`ємом 0,5л. кожна, з надписом «Мороша», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 3 скляні пляшки об`ємом 0,5л. кожна, з етикетками з надписом «Первак домашній житній», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 1 зошит з рукописними чорновими записами, на 12 арк.; 1 зошит з обкладинкою «Месячные отчёты» з рукописними чорновими записами, на 31 арк.; 1 зошит в обкладинці з надписом BANANA з рукописними чорновими записами, на 38 арк.; 3 листа формату А4 з чорновими записами.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 08.07.2021, АДРЕСА_6 пивницький, вул. Євгена Тельнова, буд. 2, ринок «Черьомушки» працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено: 17 скляних пляшок об`ємом 0,5л. кожна, з етикеткою «Гетьман», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 15 скляних пляшок об`ємом 0,5л. кожна, з етикеткою «Хуторок», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 15 скляних пляшок об`ємом 0,5л. кожна, з етикеткою «President», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 2 скляних пляшки об`ємом 0,5л. кожна, з етикеткою «Aznauri», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 1 скляна пляшка об`ємом 0,5л., з етикеткою «Legard», з пошкодженими марками акцизного податку, яка заповнена незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 9 скляних пляшок об`ємом 0,5л. кожна, з етикеткою «Мороша», які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 16 скляних пляшок об`ємом 0,5л. кожна, з етикеткою «Малина», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 2 пластикові ПЕТ-пляшки об`ємом 1л. кожна, без етикеток, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 2 пластикові ПЕТ-пляшки об`ємом 0,5л. кожна, без етикеток, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 1 відеореєстратор марки Іntervision моделі 3GL-84 чорного кольору.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 07.07.2021, АДРЕСА_4 вницький, вул. Преображенська, буд. 16-С, працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено: 16 скляних пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Мороша», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 4 скляні пляшки ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Хуторок», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 1 скляна пляшка ємністю 0,5 л., з написом «Marlin», з пошкодженою маркою акцизного податку, яка заповнена незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 10 скляних пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Гетьман», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 6 скляних пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Журавлина», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 4 скляні пляшки ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Малина», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 14 скляних пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з написом «Кава», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 1 мірний стакан ємністю 400 грам з характерним запахом спирту; 1 лійка з характерним запахом спирту.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 08.07.2021, АДРЕСА_9 Кропивницький, вул. Вокзальна, буд. 37-А, працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено: 6 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з етикеткою «Вермут міцний», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 14 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з етикеткою «Горілка Мороша Джерельна», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 17 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з етикеткою «Горілка Хуторок особлива за домашніми рецептами», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 4 пляшки ємністю 0,5 л. кожна, з етикеткою «Вермут міцний червоний малина», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 8 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з етикеткою «Первак домашній пшеничний подвійного перегону», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 4 пляшки ємністю 0,5 л. кожна, з етикеткою «Вермут міцний червоний журавлина», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом коньяку; 19 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з етикеткою «Hetman Vodka», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 7 пляшок ємністю 0,5 л. кожна, з етикеткою «President Premium Vodka», з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 1 картонний короб типу «Bag in Box» об`ємом 10л., з написом «Рубіно Гранда chateau», заповнений незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом вермуту; 1 миска з характерним запахом спирту; 1 лійка з характерним запахом спирту; 1 блокнота з рукописними чорновими записами; 2 зошити з рукописними чорновими записами, по 48 арк. кожний; 2 книги обліку розрахункових операцій по 79 арк. кожна; 2 стрічки з нефіскальними чеками; 1 папка швидкозшивач чорного кольору з накладними; 1 чекова книжка; 1 порожня пляшка об`ємом 0,5л.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 07.07.2021, в приміщенні магазину-кафе за адресою: м. Кропивницький, вул. Михайлівська, буд. 1, працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено: 21 скляних пляшок об`ємом 0,5 л. кожна, з надписами на пляшках «Хуторок», заповнених незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 8 скляні пляшки об`ємом 0,5 л. кожна, з надписами на пляшках «President», заповнених незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 2 скляні пляшки об`ємом 0,5 л. з надписами «Петро Сагайдачний», заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 2 скляні пляшки об`ємом 0,5 л. з надписами «Мороша», заповнені незаконно виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки; 1 зошит з рукописними чорновими записами, на 21 арк.; 1 зошит з рукописними чорновими записами, на 18 арк.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 07.07.2021, в приміщенні магазину-кафе за адресою: м. Кропивницький, вул. Попова, біля буд. 20, ринок «Жемчуг», працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено: 4 зошити з рукописними чорновими записами на 24 арк. кожний; 1 блокнот темно червоного кольору з чорновими записами.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 08.07.2021, в гаражному приміщенні за адресою: м. Кропивницький, вул. Закарпатська 1-А НОМЕР_1 гаражний кооператив «Восход», гараж № 83, працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено 142 картонних короба з поліетиленовими пакетами типу «Bag in Box», ємністю по 10 л. кожний, в яких містяться незаконно виготовлені алкогольні напої під виглядом горілки.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 08.07.2021, в гаражному приміщенні за адресою: м. Кропивницький, вул. Закарпатська 1- НОМЕР_2 гаражний кооператив «Восход», гараж №84, працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено 19 картонних коробів з поліетиленовими пакетами типу «Bag in Box», ємністю по 10л. кожний, в яких містяться незаконно виготовлені алкогольні напої під виглядом горілки.

13.07.2021 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 08.07.2021, в транспортно НОМЕР_3 марки «Renault Master», д.н.з АЕ 2026 КІ, працівниками податкової міліції проведено обшук, в результаті якого виявлено та вилучено: 221 картонних короб з поліетиленовими пакетами типу «Bag in Box», ємністю по 10л. кожний, в яких містяться незаконно виготовлені алкогольні напої під виглядом горілки; тра НОМЕР_3 засіб «Renault Master», д.н.з АЕ 2026 КІ.

Відповідно до висновку експертизи матеріалів, речовин та виробів Кіровоградського НДЕКЦ МВС України № СЕ-19/112-21/5889-ФХД від 22.07.2021 на ОСОБА_18 слідження рідини, вилучені: у Вовка П.П ОСОБА_16 оперативних зак ОСОБА_9 Ю. (об`єкт №1), ОСОБА_15 іної) Я.Ю. (об`є ОСОБА_10 б`єкт №3), у Ков ОСОБА_8 енко) Є.Ю. (об`єкт №4), у Христенко О.В. (об`єкт №5); під час обшуку гаражних приміщень та автомобіля (об`єкт №10, 11, 16); під час обшуку вище НОМЕР_4 них магазинів-кафе (об`єкти № 6-9, 12-15, 17-19), є:

- (об`єкти № 1-6, 8, 12, 14-16) водно-спиртовими сумішами, які не відповідають вимогам ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови»;

- (об`єкти № 7, 17-19) забарвленими ароматизованими водно-спиртовими сумішами, які не відповідає вимогам ДСТУ 4700:2006 «Коньяки України. Технічні умови»;

- (об`єкт № 13) забарвленою ароматизованою водно-спиртовою сумішшю, яка не відповідає вимогам ДСТУ 6035:2008 «Вермути. Технічні умови».

1. Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», а саме:

- ст. 8 згідно якої виробники алкогольних напоїв підлягають обов`язковій атестації на відповідність вимогам, що встановлені чинними законодавчими актами України щодо забезпечення життя та здоров`я людей, охорони навколишнього природного середовища, повного технологічного циклу виробництва коньяку, алкогольних напоїв за коньячною технологією і тютюнових виробів, а також відповідність санітарним, пожежним, екологічним нормам і правилам;

- ст. 9 згідно якої виготовлення спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів повинно відповідати затвердженим та зареєстрованим у встановленому законодавством порядку нормативним документам, стандартам України та міжнародним стандартам;

- ст. 10 згідно якої, спирт етиловий, коньячний та плодовий, алкогольні напої та тютюнові вироби підлягають обов`язковій сертифікації в порядку та в строки, передбачені законодавством;

- ст. 15 згідно якої роздрібна торгівля алкогольними напоями може здійснюватися суб`єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, в тому числі її виробниками, за наявності у них ліцензій;

- ст. 15-3 згідно якої забороняється продаж алкогольних напоїв з рук та у не визначених для цього місцях торгівлі;

2. Закону України «Про захист прав споживачів» а саме: ст. 15 Закону України «Про захист прав споживачів», відповідно до якої:

- споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору. Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги). Інформація про продукцію не вважається рекламою;

- інформація про продукцію повинна містити:

1) назву товару, найменування або відтворення знака для товарів і послуг, за якими вони реалізуються;

2) найменування нормативних документів, вимогам яких повинна відповідати вітчизняна продукція;

3) дані про основні властивості продукції, а щодо продуктів харчування - про склад (включаючи перелік використаної у процесі їх виготовлення сировини, в тому числі харчових добавок), номінальну кількість (масу, об`єм тощо), харчову та енергетичну цінність, умови використання та застереження щодо вживання їх окремими категоріями споживачів, а також іншу інформацію, що поширюється на конкретний продукт;

4) відомості про вміст шкідливих для здоров`я речовин, які встановлені нормативно-правовими актами, та застереження щодо застосування окремої продукції, якщо такі застереження встановлені нормативно-правовими актами;

5) позначку про наявність у її складі генетично модифікованих компонентів;

6) дані про ціну (тариф), умови та правила придбання продукції;

7) дату виготовлення;

8) відомості про умови зберігання;

9) гарантійні зобов`язання виробника (виконавця);

10) правила та умови ефективного і безпечного використання продукції;

11) строк придатності (строк служби) товару (наслідків роботи), відомості про необхідні дії споживача після їх закінчення, а також про можливі наслідки в разі невиконання цих дій;

12) найменування та місцезнаходження виробника (виконавця, продавця) і підприємства, яке здійснює його функції щодо прийняття претензій від споживача, а також проводить ремонт і технічне обслуговування.

- стосовно продукції, яка підлягає обов`язковій сертифікації, споживачеві повинна надаватись інформація про її сертифікацію;

- стосовно продукції, яка за певних умов може бути небезпечною для життя, здоров`я споживача та його майна, навколишнього природного середовища, виробник (виконавець, продавець) зобов`язаний довести до відома споживача інформацію про таку продукцію і можливі наслідки її споживання (використання).

3. Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме:

- ст. 20 згідно якої, оператори ринку зобов`язані забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу; вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров`я людини; операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів;

4. Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», а саме:

- ст. 13 згідно якої, діяльність пов`язана з потенційною небезпекою для здоров`я людей, підлягає ліцензуванню в порядку, встановленому законодавством, та до таких видів діяльності належить виробництво алкогольних напоїв;

- ст. 14 згідно якої, продукція, на яку в державних стандартах та в інших нормативно-технічних документах є вимоги щодо безпеки для здоров`я і життя населення, підлягає обов`язковій сертифікації;

- ст. 17 Закону, згідно якої, громадяни, які виробляють, зберігають, транспортують чи реалізують продукти харчування і продовольчу сировину, несуть відповідальність за їх безпеку для здоров`я і життя населення, відповідність вимогам санітарних норм;

5. Рішення Конституційного Суду України №8-рп/2004 по справі №1-16/2004 від 31.03.04, яким визнано, що відповідає Конституції України (є конституційним), Указ Президента України "Про заходи щодо запровадження державної монополії у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" від 27.12.02 № 1234;

6. Національного стандарту України ДТСУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови», чинного з 01.10.04, а саме:

- обов`язкові вимоги до якості продукції, що забезпечують її нешкідливість або небезпечність для життя і майна населення, охорони навколишнього середовища, викладені в 4.1.3, 4.1.4, 4.1.6, 4.1.7 та розділі 5;

- п.п .4.3.3 п. 4.3 ст. 4 «Загальні технічні умови» у відповідності з яким передбачено, що спирт можна розливати також в каністри, згідно з чинними нормативними документами, виготовлені з матеріалів, дозволених Міністерством охорони здоров`я для контакту з продуктом цього виду.

7. Національного стандарту України ДСТУ 4256:2003 «Горілка та напої лікеро-горілчані. Технічні умови», чинного з 01.10.04, а саме:

- п.п. 4.1.1 4.1.6. п.п. 4.1 «Характеристики» ст. 4 «Загальні технічні характеристики», згідно яких горілки і горілки особливі потрібно виробляти відповідно до вимог цього стандарту за технологічним регламентом, технологічною інструкцією і рецептурами з дотримуванням санітарних норм і правил, які затверджені за встановленим порядком, за органолептичними та фізико-хімічними показниками повинні відповідати вимогам даного стандарту;

- п.п. 4.2.1 п. 4.2 «Вимоги до сировини та матеріалів» ст. 4 «Загальні технічні характеристики», у відповідності з яким для готування горілок і горілок особливих застосовують: спирт етиловий ректифікований згідно з ДТСУ 4221; воду питну згідно з ГОСТ 2874, підготовлену, з показниками згідно з технологічним регламентом; цукор-пісок рафінований і цукор-рафінад згідно з ДТСУ 2213 (ГОСТ 22); натрій двовуглекислий (бікарбонат) згідно з ГОСТ 2156; натрій лимоннокислий згідно з чинними нормативними документами, ванілін згідно з ГОСТ 16599; фруктозу згідно з чинними нормативними документами; кислоту оцтову лісохімічну харчову згідно з ГОСТ 908; кислоту лимонну харчову згідно з ГОСТ 908; олії ефірні, харчові, ароматні добавки та інші продукти, дозволені для використовування в лікеро-горілчаному виробництві Міністерством охорони здоров`я (далі МОЗ) України; інші сорбційні матеріали, дозволені для обробки води та водно-спиртових сумішей у лікеро-горілчаному виробництві МОЗ України; закупорювальні матеріали згідно з чинними нормативними документами, дозволені для використання в лікеро-горілчаному виробництві МОЗ України;

- п.п. 4.3.1 п. 4.3 «Пакування» ст. 4 «Загальні технічні вимоги», згідно якого горілки і горілки особливі розливають в пляшки згідно з ГОСТ 10117, ГОСТ 26586, і інший скляний, порцеляновий і фаянсовий сувенірний посуд для харчових згідно з чинними нормативними документами, дозволений до використання МОЗ України та хімічно стійку для цього виду продукції тару;

- п.п. 4.3.4 п. 4.3 «Пакування» ст. 4 «Загальні технічні вимоги», згідно з яким, пляшки з горілками і горілками особливими повинні бути закупорені герметично і не протікати під час перевертання;

- п.п. 4.4.1 п. 4.4 «Маркування» ст. 4 «Загальні технічні вимоги», згідно з яким кожна пляшка з горілкою і горілкою особливою повинна бути художньо оформлена з обов`язковим нанесенням маркування в доступній для споживача формі відповідно до чинного законодавства України державною мовою із зазначенням інформації про: загальну та власну назву напою; знак для товарів та послуг; назву та адресу виробника і місце виготовлення напою; склад напою: вказують сорт етилового спирту згідно з рецептурою напою, а також назву основних інгредієнтів та харчових добавок, які впливають на смак та аромат напою; вміст етилового спирту, % об; номінальну місткість пляшки, дм. куб.; штриховий код; дату виготовлення напою і термін придатності до споживання;

- п. 10.1 ст. 10 «Гарантії виробника», згідно вимог якого виробник гарантує відповідність горілок і горілок особливих вимогам цього стандарту.

Таким чином, Цибулевський Д.М. своїми умисними протиправними діями скоїв незаконне придбання з метою збуту, зберігання та транспортування з цією метою, а також збут незаконно виготовлених спирту етилового, алкогольних напоїв, тобто скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204 КК України, а також незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тобто скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 204 КК України.

Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена 30 липня 2021 року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служб ОСОБА_3 прокуратури Цвігуном Іллею Михайловичем, якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні № 3202112001 ОСОБА_5 юваним Цибулевським Дмитром Михайловичем, з іншого боку. Відп ОСОБА_5 ної угоди підозрюваний Цибулевський Д.М. під час досудового розслідування свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, розкрив механізм вчинення ним злочинів, і зобов`язується: беззастережно визнати свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень в обсязі підозри у судовому провадженні; співпрацювати з правоохоронними органами та безперешкодно сприяти у викритті кримінального правопорушення, вчиненого іншою особою, у разі наявності відомих достовірних даних про таких осіб, а також повідомити про вчинення ними інших кримінальних правопорушень; сприяти розслідуванню кримінального провадження у з`ясуванні обставин кримінальних правопорушень, виявленні та припиненні інших відомих йому подібних кримінальних правопорушень; з`являтися за викликом до органів досудового розслідування т ОСОБА_5 особу обвинуваченого Цибулевського Д.М., повне та беззастережне визнання ним своєї вини, сторон ОСОБА_5 призначення покарання Цибулевському Д.М. за ч. 1 ст. 204 КК України у виді штрафу в розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85000 гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, за ч. 2 ст. 204 КК України у виді 3 років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення, та відповідно до ч. 1 ст. 70 КК України остаточно призначити покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням, а саме у виді 3 років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення. Також, сторони угоди ОСОБА_5 можливість звільнення Цибулевського Д.М. від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік та з покладенням на останнього відповідно до ст. 76 КК України наступних обов`язків: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Прокурор в судовому засіданні наполягав на затвердженні угоди і просив призначити покарання, погоджене в угоді.

Захисник обвинуваченого в судовому засіданні наполягав на затвердженні угоди і просив призначити покарання, погоджене в угоді, підтвердивши факт добровільності укладення угоди.

Суд, заслухавши думку прокурора, пояснення захисника та обвинуваченого, дослідивши матеріали кримінального провадження, вважає встановленим наступне.

Укладання угоди про визнання винуватості є добровільним. При цьому обвинуваченому було роз`яснено і суд впевнився в тому, що він розуміє свої права у кримінальному провадженні відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України; наслідки укладення та затвердження угод, передбачені ст. 473 цього Кодексу; характер обвинувачення; вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього в разі затвердження угоди судом.

Суд, перевіривши угоду на відповідність Кримінальному процесуальному кодексу України, дійшов висновку, що вона відповідає закону. Угода складена в присутно ОСОБА_4 обвинуваченого адвоката Бойченка О.В., яким перевірено достовірність змісту даної угоди та її ві ОСОБА_5 иявленню підозрюваного Цибулевського Д.М. Судом не встановлено визначених частиною 7 статті 474 КПК України підстав для відмови в затвердженні угоди, а саме не встановлено, що: умови угоди суперечать вимогам КПК України та/або закону, в тому числі, допущена неправильна правова кваліфікація кримінального правопорушення, яке є більш тяжким ніж те, щодо якого передбачена можливість укладення угоди; умови угоди не відповідають інтересам суспільства; умови угоди порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб; існують обґрунтовані підстави вважати, що укладення угоди не було добровільним, або сторони не примирилися; очевидна неможливість виконання обвинуваченим взятих на себе за угодою зобов`язань; відсутні фактичні підстави для визнання винуватості.

Узгоджене сторонами в угоді про визнання винуватості покарання відповідає вимогам ст. 65 КК України, а саме пропонується у межах встановлених в санкціях частин статті Особливої частини Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за вчинені кримінальні правопорушення, враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, а також обставини, які пом`якшують покарання, та обставини, які обтяжують покарання.

При цьому, судом беруться до уваги роз`яснення, викладені в абз. 3 п. 19 постанови Пленуму Верховного Суду України від 24 жовтня 2003 року № 7 (із наступними змінами), згідно якого якщо додаткове покарання у виді конфіскації майна за санкцією статті (санкцію частини статті) є обов`язковим, то у разі прийняття рішення про звільнення особи від відбування покарання з випробуванням воно не застосовується, оскільки статтею 77 КК України передбачено вичерпний перелік додаткових покарань, що можуть бути призначені у такому випадку, серед яких конфіскація майна відсутня. При прийнятті такого рішення у вироку мають бути наведені відповідні мотиви; посилатися на статтю 69 КК не потрібно.

Отже, враховуючи, що сторони угоди ОСОБА_5 можливості звільнення Цибулевського Д.М. від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік та з покладенням на останнього відповідно до ст. 76 КК України визначених обов`язків, тому додаткове покарання у виді конфіскації та знищення майна, яке за санкціями ч. 1 та ч. 2 ст. 204 КК України є обов`язковим, в даному випадку не застосовується.

Обвинувачений Цибулевський Д.М. раніше не судимий, на обліку в психоневрологічному та в наркологічному диспансерах не значиться, має постійне місце реєстрації та проживання, має стійкі соціальні зв`язки, одружений, має на утриманні малолітню дитину, 2019 року народження.

Обставинами, які пом`якшують покарання, є щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено.

За таких обставин, зазначена угода підлягає затвердженню і підлягає призначенню покарання, узгоджене сторонами угоди з урахуванням положень ст. 77 КК України щодо застосування додаткових покарань у разі звільнення від відбування основного покарання з випробуванням, перелік яких (додаткових покарань) є вичерпним та не містить такого виду додаткового покарання як конфіскація та знищення майна, що не погіршуватиме становище обвинуваченого.

Цивільний позов в даному кримінальному провадженні не заявлений.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 КПК України суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, не призначення судом покарання у виді конфіскації майна, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

Тому, з урахуванням відсутності цивільного позову в даному кримінальному провадженні, а також призначеного судом покарання, яким не передбачено застосування конфіскац ОСОБА_17 третій особі - Задунай Ксенії Миколаївні, накладений ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 23.07.2021 року арешт на ОСОБА_17 ності належить Задунай Ксенії Миколаїв НОМЕР_3 томобіль Renault Master, д.н.з. АЕ2026КІ підлягає скасуванню, а майно підлягає поверненню останній.

Питання щодо речових доказів необхідно вирішити відповідно до ст. 100 КПК України.

Керуючись ст.ст. 369-371, 373-376, 474-475 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 30 липня 2021 року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служб ОСОБА_3 прокуратури Цвігуном Іллею Михайловичем, якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні № 3202112001 ОСОБА_5 юваним Цибулевським Дмитром Михайловичем з іншого боку.

ОСОБА_6 =rvts15>ЦИБУЛЕВСЬКОГО Дмитра Михайловича визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України та призначити йому покарання:

за ч. 1 ст. 204 КК України у виді штрафу в розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на день ухвалення вироку становить 85000 гривень без конфіскації та знищення майна;

за ч. 2 ст. 204 КК України у виді трьох років позбавлення волі без конфіскації та знищення майна.

Відповідн ОСОБА_5 ільнити Цибулевського Дмитра Михайловича від відбуття призначеного покарання з випробуванням на один рік, зобов`язавши його повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу уповноваженого органу з питань пробації.

ОСОБА_5 гнути з Цибулевського Дмитра Михайловича на користь держави витрати, пов`язані з проведенням експертиз в кримінальному провадженні в розмірі 2059 (дві тисячі сто п`ятдесят дев`ять) гривень 44 копійок.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. К ОСОБА_17 року на майно Задунай Ксенії Миколаїв НОМЕР_3 томобіль Renault Master, д.н.з. АЕ2026КІ після набрання вироком законної сили скасувати.

Речові докази по справі, а саме:

4 пляшки об`ємом 0,5 л., без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені рідиною з запахом спирту з етикеткою «Marlin»; 5 скляних пляшок об`ємом 0,5 л. з надписом «Мороша», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені рідиною з запахом спирту; 3 скляні пляшки об`ємом 0,5 л. з етикетками з надписом «Первак домашній житній», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені рідиною з запахом спирту - які зберігаються в камері зберігання речових доказів СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградської області за адресою: м. Кропивницький вул. Велика Перспективна, 55; 21 скляна пляшка об`ємом 0.5 л. кожна, повністю заповнених прозорою рідиною з характерним запахом спирту та надписами на пляшках «Хуторок», які поміщені до поліетиленового пакету синього кольору; 8 скляних пляшок об`ємом 0.5 л. кожна, повністю заповнених прозорою рідиною з характерним запахом спирту та надписами на пляшках «President», які поміщені до поліетиленового пакету синього кольору з відповідними підписами понятих та слідчого; 2 скляні пляшки об`ємом 0.5 л. з надписами «Ретро Сагайдачний» та «Мороша», повністю заповнених прозорою рідиною з характерним запахом спирту; 80 пляшок ємністю 0,5л. кожна, які заповнені рідиною білого, рожевого, червоного та кавового кольору з характерним запахом спирту, з пошкодженими марками акцизного податку або без таких марок взагалі; 1 пуста скляна пляшка з характерним запахом спирту; 1 пластикова миска з характерним запахом спирту; 1 пластикова лійка з характерним запахом спирту; 25 пластикових пробок та кришок для закриття скляних пляшок з характерним запахом спирту; 1 пластиковий шприц ємністю 50 мл. з характерним запахом спирту, який находиться у латексній рукавичці світло-жовтого кольору; скляні та поліетиленові пляшки, вмістом яких являється рідина зі специфічним запахом спирту; 16 скляних пляшок ємністю 0,5 л з написом «Мороша» з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені повністю рідиною прозорого кольору з запахом спирту; 4 скляні пляшки ємністю 0,5 л з написом «Хуторок» з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені повністю рідиною прозорого кольору з запахом спирту; 1 скляна пляшка ємністю 0,5 л з написом «Marlin» з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені повністю рідиною прозорого кольору з запахом спирту; 10 скляних пляшок ємністю 0,5 л з написом «Гетьман» з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені повністю рідиною прозорого кольору з запахом спирту; 6 скляних пляшок ємністю 0,5 л з написом «Журавлина» з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені повністю забарвленою рідиною з запахом спирту; 4 скляні пляшки ємністю 0,5 л з написом «Малина» з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені повністю забарвленою рідиною з запахом спирту; 14 скляних пляшок ємністю 0,5 л з написом «Кава» з пошкодженими марками акцизного податку, які заповнені повністю забарвленою рідиною з запахом спирту; 1 мірний стакан ємністю 400 грам з характерним запахом спирту; 1 лійка з характерним запахом спирту; 382 картонних короба з поліетиленовим пакетом типу «Bag in Box» об`ємом по 10 л. кожний, в яких містяться рідини з характерним запахом спирту без будь-яких позначень, маркувань та назви, без марок акцизного збору; 6 пляшок об`ємом 0,5 л., які заповнені повністю рідиною червоного кольору з запахом спирту та надписом «Журавлина», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені рідиною з запахом спирту; 10 пляшок об`ємом 0,5 л., які заповнені повністю рідиною червоного кольору з запахом спирту та надписом «Кава», без марок акцизного податку, без дозаторів, які заповнені рідиною з запахом спирту; 2 пляшки з пошкодженими марками акцизного податку ємністю 0,5 л., які заповнені повністю рідиною рожевого кольору з запахом спирту та з написом «Малина»; 29 пляшок з пошкодженими марками акцизного податку або без марок акцизного податку ємністю 0,5 л., які заповнені повністю рідиною білого кольору з запахом спирту та з написом «Гетьман»; 5 пляшок з пошкодженими марками акцизного податку ємністю 0,5 л., які заповнені повністю рідиною білого кольору з запахом спирту та з написом «Президент»; 16 пляшок з пошкодженими марками акцизного податку або без марок акцизного податку ємністю 0,5 л., які заповнені повністю рідиною білого кольору з запахом спирту та з написами «Хуторок»; 6 пляшок з пошкодженими марками акцизного податку або без марок акцизного податку ємністю 0,5 л., які заповнені повністю рідиною білого кольору з запахом спирту та з написами «Первак»; 6 пляшок з пошкодженими марками акцизного податку або без марок акцизного податку ємністю 0,5 л., які заповнені повністю рідиною білого кольору з запахом спирту та з написами «Мороша» - які зберігаються у складському приміщенні ГУ ДФС у Кіровоградської області за адресою: м. Кропивницький, вул. Покровська, 4 - після набрання вироком законної сили знищити;

транспорт НОМЕР_5 марки «Renault Master» д.н.з АЕ 2026 КЗ, який зберігається у складському приміщенні ГУ ДФС у Кіровоградської області за адресою: м. Кропивницький, вул. Покровська, 4 - після набрання в ОСОБА_17 рнути власнику Задунай Ксенії Миколаївні;

1 зошит в клітинку з обкладинкою блакитного кольору з рукописними чорновими записами у вигляді цифрових позначень, розходів, підрахунків, дат, тощо, за період з 11.06.2021 по 13.07.2021 на 12 арк.; 1 зошит з обкладинкою «Месячные отчёты» з рукописними чорновими записами у вигляді цифрових позначень, розходів, підрахунків, дат, тощо, в якому містяться записи робочих змін продавців магазину в період з 29.01.2021 по 13.07.2021 на 31 арк.; 1 зошит в обкладинці з надписом BANANA з рукописними чорновими записами у вигляді цифрових позначень, розходів, підрахунків, дат, тощо, за період з 21.06.2021 по 13.07.2021 на 38 арк.; 3 листа формату А4 з чорновими записами; 1 зошит з рукописними чорновими записами у вигляді цифрових позначень, розходів, підрахунків, дат, тощо на 21 арк. та 1 зошит з рукописними чорновими записами у вигляді цифрових позначень, розходів, підрахунків, дат, тощо на 18 арк., які упаковані в поліетиленовий пакет; 2 зошити з чорновими записами; 2 блокноти з рукописними чорновими записами у вигляді цифрових позначень, розходів, підрахунків, дат тощо; 2 книги обліку розрахункових операцій №4 та № 5 на 79 арк. кожна; 2 стрічки з не фіскальними чеками; 1 папка - швидкозшивач чорного кольору з накладними; 1 чекова книжка; 3 зошити синього кольору з рукописними записами у вигляді цифрових позначень, розходів, підрахунків, дат тощо та один блокнот фіолетового кольору з рукописними чорновими записами у вигляді цифрових позначень, розходів, підрахунків, дат тощо; 1 зошит з чорновими записами та написом «Каса (Дима)» на 48 арк., які зберігаються в матеріалах кримінального провадження № 32021120010000017 - після набрання вироком законної сили зберігати в матеріалах кримінального провадження № 32021120010000017, які перебувають в Кіровоградській обласні прокуратурі.

ОСОБА_5 `яснити Цибулевському Дмитру Михайловичу, що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення до відповідальності, встановленої законом.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кримінальним процесуальним кодексом України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених статтею 394 КПК України, до Кропивницького апеляційного суду через Ленінський районний суд м. Кіровограда протягом 30 днів з дня його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду.

Копію вироку суду негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя Ленінського

районного суду

м. Кіровограда ОСОБА_20 s15> Лук`янова

Джерело: ЄДРСР 99581460
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку