open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

336/7258/21

1-кп/336/646/2021

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 вересня 2021 року

Шевченківський районний суд м.Запоріжжя у складі головуючого судді ОСОБА_1 ,з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув у відкритому судовому засіданні в спрощеному провадженні кримінальне провадження ,внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021087080000916 від 09.08.2021 р. по обвинуваченню

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Прилуки Чернігівської області, громадянина України,з середньою освітою,працюючого на посаді монтажника ФОП « ОСОБА_4 », зареєстрованого та фактично мешкає за адресою АДРЕСА_1 раніше не судимого

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України,-

Встановив:

08.08.2021 р.приблизно о 21.05 год. ОСОБА_3 ,маючи умисел на спричинення тілесних ушкоджень,знаходячись у приміщенні супермаркету «АТБ» по вул.Чарівній 119-а в м.Запоріжжі,на грунті раптово виниклих неприязних відносин з ОСОБА_5 , наніс останньому два удари долонями обох рук в область правої та лівої сторони обличчя ,від чого останній не втримався на ногах та впав на тверду поверхню підлоги.Після того,як ОСОБА_5 підвівся на ноги, ОСОБА_3 наніс йому ще два удари кулаками обох рук в область правої та лівої сторони обличчя,чим спричинив потерпілій згідно висновку експерта КУ «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» № 1459/к від 09.08.2021 р. легкі тілесні ушкодження.

Суд кваліфікує дії ОСОБА_3 за ч.1 ст.125 КК України, як умисне легке тілесне ушкодження.

Зазначені обставини, які встановлені органом досудового розслідування, не оспорюються учасниками судового провадження, які надали згоду щодо розгляду обвинувального акта за їх відсутності, а обвинувачений, представлений захисником, беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні вказаного кримінального проступку.

З урахуванням викладеного, суд розглянув обвинувальний акт щодо вчинення кримінального проступку без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження на підставі вивчення обвинувального акту та доданих до нього матеріалів із ухваленням вироку без зазначення доказів на підтвердження встановлених обставин, відповідно до положень ч.2 ст. 382 КПК України.

Відповідно до вимог ст. 65 КК України, призначаючи покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального проступку, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

При призначенні покарання обвинуваченому суд враховує наступні обставини.

Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченому відповідно до ст. 66 КК України, суд визнає його щире каяття.

Обставин, які б обтяжували покарання відповідно до ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Також суд враховує дані про особу обвинуваченого, який раніше не судимий, має постійне місце проживання, не перебуває на обліку у лікарів психіатра та нарколога, офіційно працює.

Враховуючи особу обвинуваченого, характер скоєного кримінального проступку,суд приходить до висновку про те, щоміроювиправленняобвинуваченого тазапобігання вчиненнюним нових кримінальних правопорушень має бутикримінальне покарання у виді штрафу,що є необхідним та достатнім для покарання обвинуваченого .

Речові докази та судові витрати у провадженні відсутні.

Запобіжний захід не обирався.

Цивільний позов не заявлено.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 373, 374,375,376, 381-382КПКУкраїни суд,-

Ухвалив:

Визнати винуватим ОСОБА_3 у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.125ККУкраїни тапризначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 850( вісімсот п`ятдесят) гривень.

Відповідно до ч.1 ст.26 КВК України,засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з моменту його проголошення, якщо не буде оскаржений.

Вирок може бути оскаржений до Запорізького апеляційного суду через Шевченківський районний суд м.Запоріжжя протягом 30 (тридцяти) днів з дня отримання копії вироку.

Відповідно до положень ч.1 ст.394КПКУкраїни - вирок суду першої інстанції, ухвалений за результатами спрощеного провадження в порядку, передбаченому статтями 381 та 382 цього Кодексу, не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, недослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини.

Копію вироку за результатами розгляду обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку не пізніше дня, наступного за днем ухвалення, надіслати учасникам судового провадження.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99506900
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку