open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №345/3926/21

Провадження № 1-кс/345/995/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.09.2021 року м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , дізнавача - начальника СД Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області, клопотання дізнавача - начальника СД Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за № 12021091170000153 від 10.06.2021, про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

08.09.2021 дізнавач начальник СД Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням погодженим прокурором Калуської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в приміщені чоловічої перукарні «Maxbarber», що в АДРЕСА_1 , яке орендує ФОП ОСОБА_5 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 у ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме вилучити комп`ютерну техніку та символіку з використанням торгівельного знаку.

Клопотання обгрунтовує тим, що в Калуський РВП ГУНП поступила заява від ОСОБА_7 , жит. АДРЕСА_2 , про те,що невідома особа самовільно, без будь-якого на те дозволу у своїх інтересах здійснила використання його веб сайту, «http://musty.co.

3 метою професійного здійснення підприємницької діяльністю в Україні, ОСОБА_7 зареєстрував зображення та назву своєї торговельної марки, вказавши при цьому перелік товарів та послуг. Згідно бібліографічних даних, назва його торговельної марки «mustyco». Разом з тим, невідома особа, без будь-якого на те дозволу, здійснила використання веб сайту « ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ідентифікуючими ознаками якого є назва та логотип торговельної марки, привласнивши в такий спосіб назву/логотип та перелік послуг/товарів моєї торгової марки з метою своїх потреб-отримання прибутку, зазначивши при цьому робочу адресу: АДРЕСА_1 , з посиланням сторінки на мережі Інтернет « ІНФОРМАЦІЯ_2 », прив`язка « ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Фірмове (зареєстроване) найменування це найменування підприємства незалежно від виду його діяльності, організаційно-правової форми та форми власності, під яким воно бере участь у господарському обороті. Право на фірму дає змогу індивідуалізувати юридичну особу серед інших учасників ринкових відносин, відрізнити одне підприємство від іншого, є складовою частиною ділової репутації господарюючого суб`єкта. Закон забороняє використовувати в найменуванні підприємницької юридичної особи найменувань, тотожних найменуванню іншого суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи, внесених до відповідних реєстрів. Тому в даному випадку с підстави вважати використанням фірмового найменування.

В ході подальшого досудового розслідування встановлено, що за адресою АДРЕСА_1 , розміщена чоловіча перукарня «МАХBARBER», власником якої є ФОП ОСОБА_5 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , який орендує вказане приміщення площею 71,4 кв.м. у ОСОБА_6 .

З метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин справи і встановлення причетних до даного злочину осіб, існує необхідність у проведенні обшуку за вищевказаною адресою.

В судовому засіданні дізнавач ОСОБА_3 клопотання підтримав з наведених у ньому підстав, просив суд його задоволити.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думку дізнавача, суд приходить до висновку, що клопотання дізнавача начальника СД Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за №12021091170000153 від 10.06.2021, підлягає до часткового задоволенняз наступних підстав:

Відповідно доч. 1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Положення ч.7 ст.236 КПК України передбачають, що предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Клопотання дізнавача відповідає вимогам, передбаченими ч. 3 ст. 234 КПК України.

Судом встановлено, що до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України можуть бути причетні власники чоловічої перукарні « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що за адресою АДРЕСА_1 . Власником перукарні є ФОП ОСОБА_5 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , який орендує вказане приміщення площею 71,4 кв.м. у ОСОБА_6 .

Згідно Інформації з державного реєтру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек,Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна відомості щодо власника приміщення за адресою АДРЕСА_1 площею 71,4 кв.м. наступні: власник частки 1/1 ОСОБА_6 .

Ч.1 ст. 236 КПК України передбачає, що ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором. Для участі в проведенні обшуку може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку має право запросити спеціалістів. Слідчий, прокурор вживає належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені. Незалежно від стадії цієї слідчої дії слідчий, прокурор, інша службова особа, яка бере участь у проведенні обшуку, зобов`язані допустити на місце його проведення захисника чи адвоката, повноваження якого підтверджуються згідно з положеннямистатті 50цього Кодексу.

Згідно частини 5 цієї ж статті, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

Згідноч. 2 ст. 401КПК Українидізнавач уповноважений:1) починати дізнання за наявності підстав, передбачених цим Кодексом;2) проводити огляд місця події, обшук затриманої особи, опитувати осіб, вилучати знаряддя і засоби вчинення правопорушення, речі і документи, що є безпосереднім предметом кримінального проступку або виявлені під час затримання, а також проводити слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії у випадках, установлених цим Кодексом;3) доручати проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій у випадках, установлених цим Кодексом, відповідним оперативним підрозділам;4) звертатися за погодженням із прокурором до слідчого судді з клопотаннями про застосування заходів забезпечення кримінальногопровадження, проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій;5) повідомляти за погодженням із прокурором особі про підозру у вчиненні кримінального проступку;6) за результатами розслідування складати обвинувальний акт, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру та подавати їх прокурору на затвердження;7) приймати процесуальні рішення у випадках, передбачених цим Кодексом, у тому числі щодо закриття кримінального провадження за наявності підстав, передбачених статтею 284 цього Кодексу;8) здійснювати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Окрім цього, для досудового розслідування кримінальних проступківдозволяється виконувати всі слідчі (розшукові) дії, передбачені цим Кодексом, та негласні слідчі (розшукові) дії, передбачені частиною другою статті 264 та статтею 268 цього Кодексу, а також відбирати пояснення для з`ясування обставин вчинення кримінального проступку, проводити медичне освідування, отримувати висновок спеціаліста, що має відповідати вимогам до висновку експерта, знімати за згодою показання технічних приладів і технічних засобів у провадженнях щодо вчинення кримінальних проступків, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, вилучати знаряддя і засоби вчинення кримінального проступку, речі і документи, що є безпосереднім предметом кримінального проступку або виявлені під час затримання особи, особистого огляду або огляду речей, до внесення відомостей про кримінальний проступок до Єдиного реєстру досудових розслідувань", що передбаченоч. 1 ст. 300 КПК України.

Також, оскільки відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, слідчий суддя приходить висновку, що в частині клопотання дізнавача про надання дозволу на вилучення, слід відмовити.

У зв`язку із вищевикладеним, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання дізнавача начальника СД Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 є обґрунтованим та підлягає до часткового задоволення.

В той же час, враховуючи положення ст. 28 КПК України, а саме, що кожна процесуальна дія повинна бути виконана у розумний строк, слідчий суддя вважає за необхідне визначити строк дії ухвали 14 днів, оскільки це відноситься саме до компетенції слідчого судді.

На підставі викладеного і керуючись ст. 30 Конституції України,ст. 8 Європейської Конвенції з прав людини, ст. ст.13,234,235, 236 КПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання дізнавача - начальника СД Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором Калуської окружної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку задоволити частково.

Надати дозвіл дізнавачу начальнику сектору дізнання Калуського РВП ГУ НП в Івано-Франківській області капітану поліції ОСОБА_3 , дізнавачу сектору дізнання Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 ; старшому дізнавачу сектору дізнання Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області капітану поліції ОСОБА_9 ; дізнавачу сектору дізнання Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області капітану поліції ОСОБА_10 ; дізнавачу сектору дізнання Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області лейтенанту поліції ОСОБА_11 в приміщені чоловічої перукарні «Maxbarber», що в АДРЕСА_1 , яке орендує ФОП ОСОБА_5 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 у ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме відшукання комп`ютерної техніки та символіки з використанням торгівельного знаку.

В частині задоволення решти клопотання відмовити.

Ухвала дійсна до 21.09.2021 включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Обшук житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді в обов`язковому порядку фіксується за допомогою аудіо- та відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 99492166
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку