open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №295/11633/21

1-кс/295/5563/21

УХВАЛА

Іменем України

09.09.2021 року м. Житомир

слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши клопотання ст. слідчого про допит свідка,-

встановив:

Слідчим відділом поліції №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021060410000373 від 30.07.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого 1 ст. 115 КК Українці. У порядку ст. 225 КПК України слідчим подано клопотання про допит малолітнього свідка ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка в силу свого віку не зможе відтворити покази, що вплине на повноту і достовірність наданих показів.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав, адвокат заперечив, вказавши, що свідок пам`ятатиме події при скорому завершенні досудового розслідування.

Заслухавши виступ слідчого, адвоката, вивчивши клопотання та додані матеріали, слідчий суддя встановив наступне.

З Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження за № 12021060410000373 від 30.07.2021 року вбачається внесення відомостей щодо ОСОБА_5 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого 1 ст. 115 КК Українці.

Відповідно до ч.1 ст.225 КПК України у виняткових випадках, пов`язаних із необхідністю отримання показань свідка чи потерпілого під час досудового розслідування, якщо через існування небезпеки для життя і здоров`я свідка чи потерпілого, їх тяжкої хвороби, наявності інших обставин, що можуть унеможливити їх допит в суді або вплинути на повноту чи достовірність показань, сторона кримінального провадження має право звернутися до слідчого судді із клопотанням провести допит такого свідка чи потерпілого в судовому засіданні, в тому числі одночасний допит двох чи більше вже допитаних осіб.

У цьому випадку допит свідка чи потерпілого здійснюється у судовому засіданні в місці розташування суду або перебування хворого свідка, потерпілого в присутності сторін кримінального провадження з дотриманням правил проведення допиту під час судового розгляду.

Відповідно до ч.1 ст. 226 КПК України допит малолітньої або неповнолітньої особи проводиться у присутності законного представника, педагога або психолога, а за необхідності - лікаря.

Враховуючи вище встановлені обставини, доведеність слідчим обставин, які можуть вплинути на повноту і достовірність показів малолітнього свідка, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав, встановлених ст.. 225 КПК України, для задоволення вимог клопотання.

Керуючись ст.ст.225 КПК України, слідчий суддя,-

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Призначити допит свідка ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 у присутності законного представника, педагога та психолога.

Допит свідка призначити на 15.09.2021 року на 11 годину 00 хвилин в залі № 4-Б-4 в приміщенні Богунського районного суду м. Житомира.

Зобов`язати слідчого СВ ВМ №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 повідомити сторони кримінального провадження про день, час і місце допиту свідка, забезпечити участь законного представникадитини,педагога тапсихолога.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99491479
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку