open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 487/6423/21

Провадження № 1-кс/487/5226/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.09.2021 року м.Миколаїв

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , вивчивши скаргу адвоката ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 на бездіяльність посадових осіб Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

07.09.2021 р. до Заводського районного суду м. Миколаєва адвокат ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 звернувся з вищевказаною скаргою.

Вивчивши дану скаргу, приходжу до висновку, що вона підлягає поверненню з таких підстав.

У скарзі зазначено, що 16.08.2021 р. адвокат ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 звернувся до Миколаївського РУП ГУНП, із заявою про вчинення кримінального правопорушення. 01.09.2021 р. він отримав лист про те, що відомості про кримінальне правопорушення за заявою не внесені до ЄРДР.

Відповідно до ч.1 ст.214КПКУкраїни слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідно до ч.1 ст.304КПКУкраїни скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого, дізнавача чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Разом із тим, скарга подана до суду 07.09.2021 р., що вказує на пропуск строку для подання скарги.

При цьому, з огляду на положення ч.1 ст. 304 КПК України, строк для подання скарги обчислюється з дня вчинення бездіяльності, а не з дня отримання відомостей про неї. Своєчасне не вручення витягу з ЄРДР заявнику відповідно до ст. 214 КПК України вказує на обізнаність заявника про початок вчинення бездіяльності щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.

Згідно ч. 3 ст.26КПКУкраїни слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

Клопотання про поновлення строку для подання скарги адвокат ОСОБА_2 не заявляє.

Виходячи з положень ч.1 ст. 214 КПК України, ч.1 ст. 304 КПК України, а також змісту скарги, прихожу до висновку, що строк для подання скарги є пропущеним.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.304КПКУкраїни скарга повертається, якщо вона подана після закінчення строку, передбаченого частиною першою цієї статті, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або слідчий суддя за заявою особи не знайде підстав для його поновлення.

Оскільки скарга подана до суду із пропуском строку для її подання, без клопотання про поновлення строку для її подання, скарга підлягає поверненню.

Керуючись ч.2 ст.304 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Скаргу адвоката ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 на бездіяльність посадових осіб Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення, - повернути.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Миколаївського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99475146
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку