open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

621/2706/21

1-кс/621/734/21

У Х В А Л А

іменем України

08 вересня 2021 року м. Зміїв

Слідчий суддя Зміївського районного суду Харківської області ОСОБА_1

за участі: секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ відділу поліції №2 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Зміївського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , про арешт тимчасово вилученого майна,

у с т а н о в и в :

07.09.2021 слідчий СВ відділу поліції №2 Чугуївського РУП ОСОБА_3 під час досудового розслідування кримінального провадження №12021221260000334 від 07.09.2021 за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, а саме на вилучені під час огляду місць подій 06.09.2021: - каску білого кольору; - 12 металевих кутників розміром 50х50х40; - домкрат "CarLife" червоного кольору; - рулетку 50 м "Сталь" жовтого кольору; - кнопку газу 2-го покоління "AvtoGaz" ; -дриль "Tekhmann" помаранчевого кольору; - паркетну електричну пилку "Tekhmann"; -шліфувальну електричну машину "Grand"; - шліфувальну електричну машину "Hitachi" з алмазним диском по бетону; - електропилу "Grand" ; - зарядний пристрій для акумулятора "Makita"; - зарядний пристрій для акумулятора "Tekhmenn"; - зарядний пристрій для оприскувача "Мрія"; - зварювальний апарат "Fubag" 200А червоного кольору; - шуруповерт "Tekhmann"; - лобзик електричний "Bosch" в корпусі зеленого кольору; - акумулятор до шуруповерту "Techmenn"; - зарядний пристрій до шуруповерту "Techmenn".

На обґрунтування клопотання зазначив, що в ніч з 05.09.2021 по 06.09.2021 невстановлена особа в м. Змієві Харківської області по вул. Залізничній, 126, проникла до автомобіля "ВАЗ-21013", реєстраційний номер НОМЕР_1 , звідки таємно викрала майно ОСОБА_5

06.09.2021 під час огляду місця події на відкритій ділянці місцевості поблизу будинку №2 по пров. Залізничному в м. Змієві було виявлено та вилучено каску та 12 кутників, якіпотерпілий ОСОБА_5 впізнав як власні.

06.09.2021 під час огляду місця події на відкритій ділянці місцевості на узбіччі автодороги Р-78 поблизу будинку №86-Б по вул. Харківській в м. Змієві, було виявлено автомобіль "ВАЗ-2101", реєстраційний номер НОМЕР_2 , блакитного кольору, що належить ОСОБА_6 , який видав домкрат, рулетку, кнопку, дриль, паркетну пилку, шліфувальні машини з алмазним диском, електропилу, зарядні пристрої, якіпотерпілий ОСОБА_5 впізнав як власні.

06.09.2021 під час огляду місця події на відкритій ділянці місцевості поблизу будинку АДРЕСА_1 , у ОСОБА_7 було виявлено та вилучено зварювальний апарат, якийпотерпілий ОСОБА_5 впізнав як власний.

06.09.2021 під час огляду місця події на відкритій ділянці місцевості поблизу адміністративної будівлі, розташованої по АДРЕСА_1 , у ОСОБА_8 було виявлено та вилучено шуруповерт, лобзик, акумулятор до шуруповерту, зарядний пристрій до шуруповерту, якіпотерпілий ОСОБА_5 впізнав як власні.

07.09.2021 винесено постанову про визнання вилученого майна речовими доказами.

Слідчий вважав, що тимчасово вилучене майно може бути використане як докази у кримінальному провадженні, тому необхідно вжити заходів до їх збереження шляхом накладення на нього арешту.

Ухвалою слідчого судді від 07.09.2021 призначено судовий розгляд клопотання.

Слідчий ОСОБА_3 в клопотанні просив проводити судовий розгляд за його відсутності.

Прокурор ОСОБА_4 подав заяву, в якій просив розглянути клопотання слідчого за його відсутності, на задоволенні клопотання наполягав.

Власник тимчасово вилученого майна ОСОБА_5 через слідчого подав до суду заяву, в якій просив провести судовий розгляд за його відсутності, проти застосування арешту не заперечував.

За таких обставин клопотання розглянуто за відсутності слідчого, прокурора, особи, майно якої тимчасово вилучено.

Дослідивши доводи клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов наступного.

Частиною першою, пунктом 7 частини 2 статті 131 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Заходами забезпечення кримінального провадження є: 7) арешт майна.

Відповідно до положень статті 170 Кримінального процесуального кодексу України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2)спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Відповідно до частини 1 статті 98 Кримінального процесуального кодексу України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12021221260000334 відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до реєстру 07.09.2021, з правовою кваліфікацією кримінального правопорушення - частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

З протоколу огляду місця події від 06.09.2021 вбачається, що на відкритій ділянці місцевості на поблизу будинку №2 по пров. Залізничному в м. Змієві було виявлено та вилучено каску та 12 металевих кутків, які потерпілий впізнав як власні.

З протоколу огляду місця події від 06.09.2021 вбачається, що на автомобільній дорозі Р-78 поблизу будинку №86-Б по вул. Харківській в м. Змієві було виявлено належний ОСОБА_6 автомобіль "ВАЗ-2101", реєстраційний номер НОМЕР_2 , блакитного кольору, з якого вилучено належні ОСОБА_5 домкрат, рулетку, кнопку, дриль, паркетну пилку, шліфувальні машини з алмазним диском, електропилу, зарядні пристрої.

З протоколу огляду місця події від 06.09.2021 вбачається, що поблизу будинку АДРЕСА_1 , ОСОБА_7 добровільно видав зварювальний апарат, який було вилучено, та потерпілий ОСОБА_5 впізнав його як власний.

З протоколу огляду місця події від 06.09.2021 вбачається, що поблизу адміністративної будівлі відділу поліції №2 Чугуївського РУП, розташованого по вул. Донецькій, 26, в м. Змієві, ОСОБА_8 добровільно видав шуруповерт, лобзик, акумулятор до шуруповерту, зарядний пристрій до шуруповерту, які було вилучено, та потерпілий ОСОБА_5 впізнав їх як власні.

В подальшому, постановою слідчого від 07.09.2021 вилучене майно визнано речовими доказами та вирішено передати їх на зберігання потерпілому.

Наданими доказами підтверджується наявність підстав для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, передбачених статтею 132 Кримінального процесуального кодексу України.

Відсутні підстави вважати, що майно вилучено з порушенням процесуальних норм.

Клопотання слідчого про накладення арешту на тимчасово вилучене майно відповідає вимогам частини 2 статті 171 Кримінального процесуального кодексу України.

За таких обставин, клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Відповідно до статті 175 Кримінального процесуального кодексу України, ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором, на яких і покладено обов`язок визначення місця зберігання тимчасово вилученого майна.

На підставі викладеного і керуючись статтями 131, 132, 170-173, 175, 237 Кримінального процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и в :

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на вилучені під час огляду місць подій 06.09.2021:

- каску білого кольору;

- 12 металевих кутників розміром 50х50х40;

- домкрат "CarLife" червоного кольору;

- рулетку 50 м "Сталь" жовтого кольору;

- кнопку газу 2-го покоління "AvtoGaz" ;

- дриль "Tekhmann" помаранчевого кольору;

- паркетну електричну пилку "Tekhmann";

- шліфувальну електричну машину "Grand";

- шліфувальну електричну машину "Hitachi" з алмазним диском по бетону;

- електропилу "Grand" ;

- зарядний пристрій для акумулятора "Makita";

- зарядний пристрій для акумулятора "Tekhmenn";

- зарядний пристрій для оприскувача "Мрія";

- зварювальний апарат "Fubag" 200А червоного кольору;

- шуруповерт "Tekhmann";

- лобзик електричний "Bosch" в корпусі зеленого кольору;

- акумулятор до шуруповерту "Techmenn";

- зарядний пристрій до шуруповерту "Techmenn".

Ухвала про арешт тимчасово вилученого майна підлягає виконанню негайно слідчим СВ відділу поліції №2 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області лейтенантом поліції ОСОБА_3 , на якого покладено обов`язок визначення місця зберігання тимчасово вилученого майна, щодо якого застосовано арешт.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду протягом п`яти днів зі дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99445270
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку