open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 348/1704/21

07 вересня 2021 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

у складі головуючого-судді: ОСОБА_1

секретаря судового засідання: ОСОБА_2

з участю прокурора: ОСОБА_3

обвинуваченого: ОСОБА_4

потерпілого: ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Надвірна кримінальне о провадження, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12021096200000091 за обвинувальним актом від 30.07.2021 року щодо обвинувачення:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, уродженця та жителя АДРЕСА_1 , неодруженого, на утриманні нікого немає, з повною загально середньою освітою, не судимого, громадянина України,

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

03.08.2021року доНадвірнянського районногосуду длярозгляду надійшовобвинувальний акту кримінальномупровадженні №12021096200000091 про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України.

Згідно зобвинувальним актом ОСОБА_4 обвинувачується в умисному спричиненні легких тілесних ушкодження потерпілому ОСОБА_5 за наступних обставин.

Так, 9 липня 2021 року близько 06.30 год. в АДРЕСА_1 між потерпілим ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_4 виник словесний конфлікт в ході якого, останній вирішив спричинити тілесні ушкодження ОСОБА_5 .

Реалізуючи свій умисел, спрямований на нанесення тілесних ушкоджень, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний і протиправний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки та свідомо бажаючи їх настання ОСОБА_4 наніс кілька ударів дерев`яною штахетою по тілу потерпілого ОСОБА_5 спричинивши останньому тілесні ушкодження у вигляді синців у ділянках правого плечового суглоба, правого плеча, лівої гомілки, саден в ділянках правого ліктьового суглоба та лівого передпліччя, що згідно висновку судово-медичного експерта відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Потерпілий ОСОБА_5 в судовому засіданні відмовився від обвинувачення відносно ОСОБА_4 , у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України в зв`язку з примиренням, зазначивши, що жодних претензій матеріального чи морального характеру до нього немає, а тому просить закрити кримінальне провадження.

Обвинувачений ОСОБА_4 в судовому засіданні не заперечив проти задоволення клопотання потерпілого і закриття кримінального провадження відносно нього.

Прокурор в судовому засіданні зазначив, що відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.Оскільки потерпілий ОСОБА_5 відмовляється від обвинувачення відносно ОСОБА_4 тому, він не заперечую щодо задоволення клопотання потерпілого про закриття кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.125 КК України.

Суд, розглянувши клопотання, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до наступного висновку.

Так, ОСОБА_4 пред`явлене обвинувачення у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст.125 ч.1 КК України. Дане кримінальне провадження є провадженням у формі приватного обвинувачення.

Відповідно до ч.4 ст.26 КПК України кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення розпочинається лише на підставі заяви потерпілого. Відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

Статтею 477 КПК України визначено, що кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке може бути розпочате слідчим, прокурором лише на підставі заяви потерпілого щодо кримінальних правопорушень, передбачених в т.ч. ст. 125 ч. 1 КК України.

Відповідно до ч. 1 п. 7 ст. 284 КПК України, кримінальне провадження закривається в разі, якщо потерпілий відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що оскільки потерпілий ОСОБА_5 відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення, то є всі правові підстави для закриття кримінального провадження у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

На підставі ч .4 ст. 26, 100,129, 174, 203, п. 7 ч. 1 ст. 284, п. 2 ч. 3 ст. 314, ст. 474, ст. 477 КПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Кримінальне провадження,внесене вЄдиний реєстрдосудових розслідуваньза №12021096200000091за обвинувальнимактом від30.07.2021року прообвинувачення ОСОБА_4 у вчиненнікримінального проступку,передбаченого ч.1ст.125 ККУкраїни закрити в зв`язку з відмовою потерпілого ОСОБА_5 за обвинувальним актом від 30.07.2021року від обвинувачення.

Копію ухвали після її оголошення вручити сторонам кримінального провадження.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом семи днів з дня її проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду через Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99444774
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку