open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 683/2484/21

1-кс/683/599/2021

УХВАЛА

07 вересня 2021 року м. Старокостянтинів

Слідчий суддя Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ ВП №1 ХРУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 12021243100000180,

встановив:

02 вересня 2021 року старший слідчий СВ ВП №1 ХРУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором Хмельницької окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять лікарську таємницю, які знаходяться у користуванні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме, до оригіналів історії хвороби та іншої медичної документації (рентгенівські знімки) виготовлених на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення.

У судове засідання старший слідчий ОСОБА_3 подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності, клопотання підтримує повністю та просить задовольнити.

Розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представника КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання та надані для ознайомлення документи, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Установлено, що слідчим відділом ВП №1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12021243100000180 від 01 вересня 2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України,

Так, 31 серпня 2021 близько 13 год. 14 хв. ОСОБА_6 , керував автомобілем марки «VOLKSWAGEN» моделі «PASSAT» д.н.з. НОМЕР_1 рухався вказаним автомобілем по проїзній частині вулиці Першого Травня в місті Старокостянтинів зі сторони вулиці Шевченка в напрямку до вулиці Партизанська, діючи легковажно і самовпевнено, всупереч вимогам пункту 12.4 Правил дорожнього руху України затверджених Постановою Кабінету міністрів України від 10.10.2001 №1306 ( далі по тексту Правил), під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, а саме: наявності попереду його руху нерегульованого пішохідного переходу позначеного дорожніми знаками 5.35.1, 5.35.2 «Пішохідний перехід» та дорожньою розміткою 1.14.3 «Зебра», не обрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу постійно контролювати рух транспортного засобу та безпечно керувати ним, всупереч вимогам пункту 18.1 Правил, а саме наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, що розташований навпроти ІНФОРМАЦІЯ_4 , що по АДРЕСА_3 , на якому в цей час перебувала малолітня пішохід ОСОБА_5 , не зменшив швидкості керованого ним транспортного засобу та не зупинився, щоб дати дорогу пішоходу, для якого виникла небезпека, внаслідок чого допустив наїзд передньою правою частиною автомобіля на малолітнього пішохода ОСОБА_5 , що перетинала проїзну частину вулиці Першого Травня з права на ліво відносно напрямку руху автомобіля по нерегульованому пішохідному переході.

Внаслідок вказаної пригоди пішохід ОСОБА_5 отримала тілесні ушкодження у вигляді Закритого перелому міжвиросткового підвищення лівої великогомілкової кістки, забій поперекового відділу хребта, садно попереку.

01 вересня 2021 року за даним фактом розпочато досудове розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021243100000180 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 , перебувала на стаціонарному лікуванні у Травматологічному відділенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з 31 серпня 2021 по 1 вересня 2021 року. У зв`язку з вищевикладеним виникла необхідність провести судово-медичну експертизу з метою визначення ступеня та характеру тілесних ушкоджень ОСОБА_5 .

Як зазначає слідчий, результати лікування ОСОБА_5 фіксувались в заведеній на її прізвище історії хвороби, яка зберігається в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, робити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» та ст. 46 Закону України «Про інформацію», ознайомлення з інформацією, що містить лікарську таємницю здійснюються на підставі ухвали слідчого судді або суду про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Судово-медична експертиза може бути здійснена лише на підставі оригіналів вказаних медичних документів.

Ураховуючи викладене, неможливість отримати відомості в інший спосіб, й те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, встановлення ступеня та характеру тілесних ушкоджень є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ документів, що містять лікарську таємницю.

Керуючись ст.ст.159, 163, 164 КПК України,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_8 , заступнику начальника СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , слідчому СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_10 , слідчому СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_12 , слідчому СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_14 , начальнику СД ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_15 , старшому інспектору СД ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 , інспектору СД ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_17 та оперативним працівникам СКП ВП № 1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області: підполковнику поліції ОСОБА_18 , капітану поліції ОСОБА_19 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_20 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_21 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_22 , капітану поліції ОСОБА_23 та капітану поліції ОСОБА_24 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять лікарську таємницю, які знаходяться у користуванні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме, до оригіналів історії хвороби та іншої медичної документації (рентгенівські знімки) виготовлених на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , жительки АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє до 07 листопада 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 99430855
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку