open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Чортківський районний суд Тернопільської області

Копія:

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2021 року Справа № 608/519/17

Номер провадження1-кс/608/676/2021

Слідчий суддя Чортківського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , скаржника ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чорткові скаргу ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого СВ Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_4 , яка полягає у не вирішення клопотання про входження із клопотанням, погодженим із прокурором до слідчого судді Чортківського районного суду Тернопільської області про тимчасовий доступ до кримінального провадження №42016211190000055, внесеного 28 грудня 2016 року в ЄРДР за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України, -

В С Т А Н О В И В:

В серпні2021року доЧортківського районногосуду Тернопільськоїобласті надійшла скарга ОСОБА_3 , у якійскаржник зазначив, щов провадженніслідчого СВЧортківського РВПГУНП вТернопільській області ОСОБА_4 знаходиться кримінальнепровадження №42016211190000055,дата внесенняв ЄРДР 28.12.2016,правова кваліфікація зач.1ст.358КК України.Як особа,що потерпілавід злочину,він звернувся із клопотанням 03 серпня 2021 року, в якому просив ввійти із клопотанням за погодженням із прокурором до слідчого судді Чортківського районного суду Тернопільської області про тимчасовий доступ до фінансово-бухгалтерських документів ФГ «Андрій», а саме до платіжних відомостей на видачу грошей за користування майновим паєм за 2007-2012 р. р. Однак, дане клопотання не було вирішено у триденнийстрок.Відповіді посуті клопотаннявін неотримав.Просить зобов`язати слідчого СВ Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42016211190000055 розглянути клопотання про входження із клопотанням за погодженням із прокурором до слідчого судді Чортківського районного суду Тернопільської області про тимчасовий доступ до фінансово-бухгалтерських документів ФГ «Андрій», а саме до платіжних відомостей на видачу грошей за користування майновим паєм за 2007-2012 р. р.

У судовому засіданні скаржник ОСОБА_3 підтримав свої вимоги, викладені у скарзі,просить задовольнити.

Вислухавши скаржника ОСОБА_3 , дослідивши матеріали, додані до скарги, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Згідно з положеннями статті 24 КПК України, які узгоджуються з приписами статті 55 Конституції України, кожному гарантується право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності суду, слідчого судді, прокурора, слідчого в порядку, передбаченому КПК України.

Порядок звернення до суду за судовим захистом у кримінальному провадженні урегульований Кримінальним процесуальним кодексом України.

Інститут оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого чи прокурора є одним з елементів судового контролю за стадією досудового розслідування кримінальних проваджень.

Порядок оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора під час досудового розслідування чітко визначено та регламентовано Главою 26 КПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 Кримінального процесуального кодексу України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частиною 1 ст. 160 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до положень ст. 220 Кримінального процесуального кодексу України клопотання сторонизахисту,потерпілого ійого представникачи законногопредставника,представника юридичноїособи,щодо якоїздійснюється провадження,про виконаннябудь-якихпроцесуальних дійта увипадках,установлених цимКодексом,іншої особи,права чизаконні інтересиякої обмежуютьсяпід часдосудового розслідування,або їїпредставника слідчий,дізнавач,прокурор зобов`язанірозглянути встрок небільше трьохднів змоменту поданняі задовольнитиїх занаявності відповіднихпідстав. Про результати розгляду клопотання повідомляється особа, яка заявила клопотання. Про повну або часткову відмову в задоволенні клопотання виноситься вмотивована постанова, копія якої вручається особі, яка заявила клопотання, а у разі неможливості вручення з об`єктивних причин - надсилається їй.

В ході судового розгляду встановлено, що ОСОБА_3 звернувся до слідчого Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області з клопотанням про входження з клопотанням про тимчасовий доступ, однак дане клопотання не було вирішено. Відповіді по суті клопотання він не отримав, своїми діями орган досудового слідства порушує права скаржника,які підлягають поновленню шляхом задоволення скарги.

Керуючись ст. ст. 159-163, 220, 309, 376 Кримінального процесуального Кодексу України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Скаргу задовольнити.

Зобов`язати слідчого СВ Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області у кримінальному провадженні №42016211190000055 від 28.12.2016 року розглянути клопотання про входження із клопотанням за погодженням із прокурором до слідчого судді Чортківського районного суду Тернопільської області про тимчасовий доступ до фінансово-бухгалтерських документів ФГ «Андрій», а саме до платіжних відомостей на видачу грошей за користування майновим паєм за 2007-2012 р. р.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : (підпис)

Копія вірна:

Оригінал ухвали знаходиться в Чортківському районному суді Тернопільської області в матеріалах справи № 608/519/17 (номер провадження 1-кс/608/676/2021).

Копію ухвали видано «____» ______________________ 2021 року.

Секретар:

Слідчий суддя:

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99430688
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку