open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 182/5893/21
Моніторити
Ухвала суду /12.11.2021/ Дніпровський апеляційний суд Ухвала суду /13.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /13.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /13.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /10.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /06.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /06.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /06.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області
emblem
Справа № 182/5893/21
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /12.11.2021/ Дніпровський апеляційний суд Ухвала суду /13.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /13.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /13.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /10.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /06.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /06.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області Ухвала суду /06.09.2021/ Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської областіНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Справа № 182/5893/21

Провадження № 1-кс/0182/1177/2021

У Х В А Л А

Іменем України

06.09.2021 року м. Нікополь

Слідчий-суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання ст. слідчого СВ Нікопольського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Нікопольської окружної прокуратури ОСОБА_4 по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.07.2021 за №12021040340000577 про надання дозволу на проведення обшуку,

за участю учасників судового провадження:

слідчого ОСОБА_3 ,-

ВСТАНОВИВ:

До Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшло клопотання ст. слідчий СВ Нікопольського П ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , погоджене прокурором Нікопольської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку у автомобілі ««DACIALOGAN», д.з. НОМЕР_1 , синього кольору, який згідно реєстраційної картки ТЗ на праві власності належить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та яким постійно користується ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою відшукання наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, які мають значення по даному кримінальному провадженню в якості речового доказу.

В клопотанні зазначено, 26.07.2021 року до ЧЧ Нікопольського РУПГУНП в Дніпропетровській області надійшов рапорт старшого оперуповноваженого управління боротьби наркозлочинності в Дніпропетровській області Департаменту боротьби наркозлочинності, капітана поліції ОСОБА_8 про те що, при проведенні оперативних заходів на території обслуговування Нікопольського РУП ГУНП в Дніпропетровській області по виявленню та документуванню осіб які займаються протиправною діяльністю, а саме незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, було отримано інформацію оперативного характеру про те, що ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 ,на території м. Нікополь Дніпропетровської області,займається незаконним зберіганням та збутом наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогами та прекурсорами.

За даним фактом булорозпочатокримінальнепровадження№ 12021041340000577від26.07.2021 року за ознакамизлочину, передбаченого ч. 2 ст.307 КК Україниза фактом незаконноговиготовлення, зберігання, перевезення та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів.

Під час досудового розслідування, було допитано свідка, якийбудучи попередженим про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивих показань, показав, щовін періодично вживає психотропну речовину «метамфетамін», а також наркотичний засіб «канабіс», якийвін купляє у місцевого мешканця якого звати ОСОБА_9 , також йому відомо, що ОСОБА_9 пересувається по м. Нікополь на автомобілі «DACIALOGAN», д.з. НОМЕР_1 , синього кольору. Для того щоб замовити необхідну кількість психотропної речовини «метамфетамін» або наркотичного засобу «канабіс» необхідно зателефонувати на № +38066-05-93-299 та оговорити вартість замовленого товару та місце зустрічі. Зазвичай ОСОБА_9 збуває психотропну речовину «метамфетамін» або наркотичну речовину «марихуана» за місцем свого мешкання, а саме з квартири АДРЕСА_1 . Коли він останній раз купляв «канабіс» у ОСОБА_9 , то він приїжджав на зустріч на автомобілі «DACIALOGAN», д.з. НОМЕР_1 , синього кольору.

Крім цього, було допитано ще одного свідка, якийбудучи попередженим про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивих показань, показав, що він вживає психотропну речовину «метамфетамін», а також наркотичний засіб «канабіс». Одного разу він від свого знайомого на ім`я ОСОБА_10 дізнався, що місцевий мешканець якого звати ОСОБА_9 займається збутом психотропної речовини «метамфетамін», а також наркотичного засобу «канабіс». Так в кінці серпня 2021 року він спільно зі своїм знайомим ОСОБА_11 прийшли до будинку АДРЕСА_2 , де вони вдвох зайшли до під`їзду № 1, ОСОБА_10 постукав до квартир АДРЕСА_3 , йому відчинили двері та ОСОБА_10 зайшов у приміщення, через декілька хвилин вийшов та показав, що він купив у ОСОБА_9 декілька сліп пакетів з «канабісом». Перед тим, як вони йшли до ОСОБА_9 то ОСОБА_10 телефонував йому на мобільний телефон та питав про місце зустрічі, оскільки ОСОБА_9 збуває наркотичні засоби та психотропну речовину не лише з квартири, а й з автомобіля «DACIALOGAN», д.з. НОМЕР_1 , синього кольору на якому він пересувається по м. Нікополь.

В ході досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , користується автомобілем «DACIALOGAN», д.з. НОМЕР_1 , синього кольору.

Слідча вважає, що є достатні підстави вважати, що ОСОБА_7 вчиняє кримінальне правопорушення передбачене ст. 307 КК України незаконневиготовлення, зберігання, перевезення та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів. Іншим чином, ніж проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_7 , неможливо вилучити наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги, а отже неможливо й задокументувати злочинні дії ОСОБА_7 передбаченіст. 307 КК України.

З метою відшукання та вилучення наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вони можуть знаходитися у автомобілі «DACIALOGAN», д.з. НОМЕР_1 , синього кольору, виникла необхідність в проведенні обшуку у зазначеному вище автомобілі.

Слідча клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Вислухавши думку слідчої, дослідивши надані матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Згідно витягу з ЄРДР 26.07.2021 року розпочато кримінальне провадження за №12021041340000577 за правовою кваліфікацією ч.2 ст.307 КК України саме за фактом зберігання та збуту ОСОБА_7 1992 р.н. наркотичних речовин ( а.п. 3).

Відповідно до рапорту старшого оперуповноваженого УБН в Дніпропетровській області ДБН НП України капітана поліції ОСОБА_12 , було встановлено, що гр.. ОСОБА_7 постійно пересувається на автомобілі марки «DACIALOGAN»,2008 року випуску, синього кольору, д.з. НОМЕР_1 , де не офіційно здійснює приватні перевезення (таксі).

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255цього Кодексу.

У зв`язку з вищанаведенним, вважаю, що слідчим надано достатньо доказів та обґрунтовано необхідність проведення обшуку в у автомобілі ««DACIALOGAN», д.з. НОМЕР_1 , синього кольору, який згідно реєстраційної картки ТЗ на праві власності належить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та яким постійно користується ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою відшукання наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, які мають значення по даному кримінальному провадженню в якості речового доказу.

Таким чином клопотання слідчого є мотивованим і підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 233,234,235, 309,372 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ст. слідчого СВ Нікопольського РУП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором Нікопольської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в автомобілі ««DACIALOGAN», д.з. НОМЕР_1 , синього кольору, який згідно реєстраційної картки ТЗ на праві власності належить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та яким постійно користується ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою відшукання наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, які мають значення по даному кримінальному провадженню в якості речового доказу.

Проведення обшуку доручити старшому слідчому СВ Нікопольського РУПГУНП в Дніпропетровській області капітануполіції ОСОБА_3 , іншим слідчим слідчої групи, а саместаршому слідчому СВ Нікопольського РУП ГУНП в Дніпропетровській області капітануполіції ОСОБА_13 ,прокурорам Нікопольської окружної прокуратури, а саме ОСОБА_4 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 .

Відповідно до вимог ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 06.10.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99420295
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку