open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 212/7936/21

Справа № 212/7936/21

1-кс/212/1489/21

У Х В А Л А

07 вересня 2021 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого ВІДДІЛЕННЯ ПОЛІЦІЇ № 3 КРУП ГУНП В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ОСОБА_3 про проведення обшуку в межах кримінального провадження № 12021041730000208 від 22 квітня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді надійшло вищезазначене клопотання, в якому слідча просить надати дозвіл на проведення обшуку нерухомого майна частини ферми в с.м.т. Софіївка Дніпропетровської області земельна ділянка кадастровий номер 1225255100:01:001:0293, з метою виявлення та вилучення нарковмісних рослин, наркотичних речовин, прекурсорів, засобів та пристроїв для їх вирощування, виготовлення, грошових коштів, отриманих внаслідок незаконного продажу, предметів, вилучених з цивільного обігу, та інших предметів що можуть мати значення речових доказів у вказаному кримінальному провадженні.

В обґрунтування слідча зазначила, що 22.04.2021 року до чергової частини ВП №3 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області надійшли матеріали УБН в Дніпропетровській області ДБН НПУ про те, що на території Покровського району м. Кривого Рогу встановлено факти незаконного розповсюдження та збуту наркотичних засобів.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що до незаконного розповсюдження, шляхом вирощування, виготовлення та подальшого збуту наркотичних засобів на території Покровського району м. Кривого Рогу можуть бути причетні особи , а саме: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , в розпорядженні має територією промислової зони за адресою АДРЕСА_2 ; житловий будинок по АДРЕСА_3 ; територію ферми в с.м.т. Софіївка Дніпропетровської області земельна ділянка кадастровий номер 1225255100:01:001:0293 за координатами: - 48.057207, 33.846862; - 48.057287, 33.849177; - 48.055827, 33.849209; - 48.055857, 33.846948.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру прав встановлено, що об`єкт нерухомого розташований за адресою: АДРЕСА_1 , перебуває у приватній спільній частковій власності ОСОБА_5 .

У зв`язку з чим, з метоювиявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, які можуть бути використані в якості речових доказів, а саме нарковмісних рослин, наркотичних речовин, прекурсорів, засобів та пристроїв для їх вирощування, виготовлення, грошових коштів, отриманих внаслідок незаконного продажу, предметів, вилучених з цивільного обігу, виникла необхідність у проведенні обшукуоб`єкту.

В судовому засіданні слідча вважала клопотання обґрунтованим та просила його задовольнити.

Дослідивши зміст клопотання та додані документи, зокрема витяг з ЄРДР, рапорт оперуповноваженого УБН в Дніпропетровській області ДБН НПУ, протокол допиту свідків, Витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Згідно ч. 2 зазначеної статті, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Законодавче обмеження щодо можливості проведення обшуку виключно на підставі ухвали слідчого судді стосується лише житла або іншого володіння особи задля дотримання основоположних засад кримінального провадження та прав і свобод людини, гарантованих Європейською Конвенцією з прав людини.

Відповідно до ч. 2 ст. 223 КПК України підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

За відомостями інформаційної довідки з Державного реєстру прав встановлено, що об`єкт нерухомого розташований за адресою: АДРЕСА_1 , перебуває у приватній спільній частковій власності ОСОБА_5 .

Особи, за місцем мешкання яких буде проведено обшук, згідно наданих матеріалів слідчих - розшукових дій, не належить до переліку осіб, визначених ч. 1 ст. 480 КПК України, щодо яких здійснюється особливий порядок кримінального провадження.

Враховуючи викладене, а також те, що з наданих стороною кримінального провадження матеріалів вбачаються достатні підстави вважати, що відшукуване майно, які мають значення для досудового розслідування та можуть знаходитись у зазначеному у клопотанні володінні особи, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає клопотання слідчої таким, що підлягає задоволенню частково.

Керуючись ст. ст. 234-236, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчої ОСОБА_3 - задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчій ВІДДІЛЕННЯ ПОЛІЦІЇ № 3 КРУП ГУНП В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ОСОБА_3 , а також іншим слідчим, що перебувають у групі слідчих у кримінальному провадженні № 12021041730000208 на проведення обшуку об`єкта нерухомого майна розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення наркотичних речовин, прекурсорів, засобів та пристроїв для їх вирощування, виготовлення, а також грошових коштів, отриманих внаслідок незаконного продажу наркотичних засобів.

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Строк дії цієї ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто до 07 жовтня 2021 року.

Відповідно до ч.1 ст. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

При виконанні даної ухвали відповідно до ч.2, 3, 9 ст. 236 КПК України обшук житла чи іншого володіння особи на підставі ухвали слідчого судді повинен відбуватися в час, коли завдається найменша шкода звичайним заняттям особи, яка ними володіє, якщо тільки слідчий, прокурор не вважатиме, що виконання такої умови може суттєво зашкодити меті обшуку.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія.

Другий примірник протоколу обшуку разом із доданим до нього описом вилучених документів та тимчасово вилучених речей (за наявності) вручається особі, у якої проведено обшук, а в разі її відсутності - повнолітньому членові її сім`ї або його представникові/ керівнику або представникові підприємства, установи або організації.

Ухвала підлягає обов`язковому виконанню та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 07 вересня 2021 року .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99419649
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку