open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 206/3971/21

Провадження № 1-в/206/247/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.09.2021 суддя Самарськогорайонного судум.Дніпропетровська ОСОБА_1 розглянувши заявупредставника Комунальногопідприємства «Дніпропетровськабагатопрофільна клінічналікарня знадання психіатричноїдопомоги» Дніпропетровськоїобласної ради»про продовженняпримусових заходівмедичного характеруу виглядігоспіталізації дозакладу знадання психіатрічноїдопомоги іззвичаним наглядомстосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

06.09.2021 року до Самарського районного суду м. Дніпропетровська надійшла заява представника Комунальногопідприємства «Дніпропетровськабагатопрофільна клінічналікарня знадання психіатричноїдопомоги» Дніпропетровськоїобласної ради»про продовженняпримусових заходівмедичного характеруу виглядігоспіталізації дозакладу знадання психіатрічноїдопомоги іззвичаним наглядомстосовно ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 5 ст. 22 Закону України «Про психіатричну допомогу» особа, щодо якої суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, має право на безоплатну правову допомогу в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, протягом розгляду подання в суді.

Відповідно до п. 11 ч. 1ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають право особи щодо яких суд розглядає подання про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другоїстатті 13 цього Закону, протягом розгляду справи.

Відповідно до п. 5ч. 1 ст. 52 КПК України, участь захисника є обов`язковою щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування.

Відповідно до ч. 1ст. 507 КПК Україниучасть захисника щодо застосування примусових заходів медичного характеру є обов`язковою.

Відповідно до ч. 1ст. 512 КПК Українисудовий розгляд в судовому засіданні здійснюється за участю прокурора, законного представника, захисника.

На підставівищевикладеного,приймаючи доуваги,що ОСОБА_2 має право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги в об`ємі передбаченому п. 2, 3 ч. 2ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суд вважає за необхідне, в порядкуп. 11 ч. 1ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Дніпропетровській області призначити ОСОБА_2 адвоката для здійснення представництва інтересів останнього у суді за призначенням тазабезпечити його прибуття для участі в судовому засіданні за заявою представника Комунального підприємства «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» про продовження примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатрічної допомоги із звичаним наглядом стосовно ОСОБА_2 .

Пунктом 1 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відео конференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду, у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Враховуючи вищевикладене та з метою недопущення порушення строків розгляду справи, суд вважає, за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференцзв`язку.

Керуючисьст. 22 ЗУ «Про психіатричну допомогу»,ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», ст. 52,336, 372,507,512,514 КПК України,

ПОСТАНОВИВ

Заяву представникаКомунального підприємства«Дніпропетровська багатопрофільнаклінічна лікарняз наданняпсихіатричної допомоги»Дніпропетровської обласноїради» пропродовження примусовихзаходів медичногохарактеру увигляді госпіталізаціїдо закладуз наданняпсихіатрічної допомогиіз звичанимнаглядом стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначитидо розглядув судовомузасіданні врежимі відеоконференціїна 09 вересня 2021 року о 10 годині 15 хвилин.

Доручити забезпечення проведення судового засідання, в режимі відеоконференції Комунальному підприємству «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити заявника - представника Комунального підприємства «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Дніпропетровській області призначити ОСОБА_2 адвоката для здійснення представництва інтересів в судіза призначенням.

Забезпечити прибуття адвоката за призначенням у відкрите судове засідання, яке відбудеться 09.09.2021 року о 10 год. 15 хв. в приміщенні Самарського районного суду м. Дніпропетровська, за адресою: м. Дніпро, вул. Електрична, 1А.

Копію ухвали негайно направити до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області для виконання.

Ухвала набирає чинності негайно і є обов`язковою для негайного виконання.

Невиконання, неналежне виконання або несвоєчасне виконання ухвали про доручення призначити захисника тягнуть відповідальність встановлену законом.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99405071
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку