open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 18.08.2021 Справа № 335/2146/20

ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЄУ № 335/2146/20 Головуючий в 1 інстанції ОСОБА_1

Провадж. № 11-кп/807/856/21 Доповідач в 2 інстанції ОСОБА_2

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2021 року м. Запоріжжя

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Запорізького апеляційного суду у складі:

головуючого судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

при секретарі ОСОБА_5 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_6 ,

обвинуваченої ОСОБА_7 ,

захисника адвоката ОСОБА_8 ,

розглядаючи увідкритому судовомузасіданні кримінальнепровадження заапеляційною скаргою обвинуваченої ОСОБА_7 на вирок Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 26 лютого 2021 року відносно

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Запоріжжя, громадянки України, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 ,

обвинуваченої у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2ст.185КК України.

ВСТАНОВИЛА:

Вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 26 лютого 2021 року ОСОБА_7 визнана винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України, та їй призначено остаточне покарання у відповідності до ст. 71 КК України у виді 2-х (двох) років 5-ти (п`яти) місяців позбавлення волі. Запобіжний захід до набрання вироком законної сили ОСОБА_7 залишено у вигляді застави.

Згідно матеріалів кримінального провадження, ОСОБА_7 є матір`ю неповнолітніх ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_5 (т. 1 а.п. 160-163), які, з урахуванням призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, залишаються без нагляду і потребують влаштування, або встановлення над ними опіки чи піклування.

За наведених обставин, підлягають застосуванню вимоги ч. 1 ст. 378 КПК України, згідно якої за наявності в обвинуваченого неповнолітніх дітей, непрацездатних батьків, баби, діда, прабаби, прадіда, які потребують матеріальної допомоги і залишилися без нагляду, суд зобов`язаний одночасно з ухваленням вироку порушити окремою ухвалою питання перед службою у справах дітей або відповідним органом опіки та піклування, органом соціального захисту населення про необхідність влаштування цих неповнолітніх, непрацездатних або встановлення над ними опіки чи піклування.

Обвинувачена ОСОБА_7 в судовому засіданні зазначала про можливість перебування дітей під наглядом родички, проте дана обставина підлягає з`ясуванню та перевірки в порядку виконання даної ухвали.

З урахуванням вищевикладеного, колегія суддів вважає за необхідне порушити перед відповідним органом опіки та піклування питання про необхідність влаштування неповнолітніх дітей обвинуваченої ОСОБА_7 або встановлення над ними опіки, піклування.

Керуючись ст. 378 КПК України, колегія суддів

ухвалила:

Порушити перед відділом по Шевченківському району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради питання про необхідність влаштування неповнолітніх ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , або встановлення над ними опіки, піклування.

Ухвалу направити до відділу по Шевченківському району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради для вирішення питання щодо влаштування неповнолітніх осіб або встановлення над ними опіки.

Про вжиті заходи повідомити засуджену ОСОБА_7 та Запорізький апеляційний суд у місячний строк.

Судді:

ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

Джерело: ЄДРСР 99400850
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку