open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження: 1-кп/484/350/21

Справа: 484/2468/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.09.2021 р. Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

у відсутність потерпілого (заява),

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні кримінальну справу за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, освіта середня, раніше не судимого, зареєстрованого по АДРЕСА_1 , раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 296 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 296 КК України.

Під час судового розгляду обвинувачений ОСОБА_4 заявив клопотання про залучення для його захисту безоплатного захисника, оскільки він через відсутність коштів не має можливості самостійно оплачувати послуги адвоката.

Прокурор судовому засіданні не заперечував проти задоволення заявленого клопотання.

Вивчивши матеріали справи суд приходить до висновку, що наявні підстави для злучення захисників.

Згідно ст. 59 Конституції України, кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безкоштовно.

Відповідно до п. 2 ч.1 ст. 49 КПК України передбачено, що слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезепечити участь захисника у кримінальному проваження у випадках, якщо підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутності коштів чи інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно.

Згідно зі ст.15 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суб`єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні є центри по наданню безоплатної вторинної правової допомоги.

За вимогами ч.6 ст.19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», у разі отримання постанови слідчого, прокурора, ухвали слідчого судді, суду про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням Центр з надання вторинної правової допомоги зобов`язаний негайно призначити захисника.

У зв`язку з викладеним, суд вважає за необхідне залучити обвинуваченим захисників з числа таких, що надають безоплатну правову допомогу, а саме, для захисту інтересів та участі в підготовчому судовому засіданні, оскільки суд зобов`язаний забезпечити участь захисника у даному кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 315,47-49 КПК України, ст.15,19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суд ,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора задовольнити.

Доручити начльнику регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області призначити захисника для участі у судовому розгляді по кримінальному провадженню за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 296 КК України, для захисту обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали суду для виконання направити директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області (адреса: вул. 5-та Слобідська, 125, м. Миколаїв, 54055, Україна; ел. адреса: office.mykolaiv@legalaid.mk.ua; тел. (0512) 550-066).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 99399187
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку