open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 487/1197/21

Провадження № 1-кс/487/4846/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.08.2021 року м. Миколаїв

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Миколаєва клопотання старшого слідчого другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, майор Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020161010000039 від 27.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 406 КК України

ВСТАНОВИВ:

18.08.2021 року, слідчий другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, майор Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Одеської спеціалізованої прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42020161010000039 до дванадцяти місяців, а саме до 27.08.2022 року.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчими другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020161010000039, розпочате 27.02.2020.

Закінчити досудове розслідування до 17.07.2021 не можливо у зв`язку з тим, що необхідно: провести ряд слідчих та процесуальних дій, що мають вагоме значення під час розслідування даного кримінального провадження.

Таким чином у органу досудового розслідування виникла необхідність у зверненні із зазначеним клопотанням.

До судового засідання слідчий не з`явився надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, вимоги зазначені у клопотанні підтримав.

Дослідивши клопотання та копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

У провадженні слідчих другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві перебувають матеріали кримінального провадження за №42020161010000039 від 27.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 406 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що солдат ОСОБА_5 , проходячи військову службу на посаді патрульного за рахунок посади інспектора прикордонної служби 1 категорії віпс «Велика Комарівка» впс «Велика Михайлівка» ІНФОРМАЦІЯ_1 , 19.01.2020 о 06 годині 00 хвилин, перебуваючи у віпс «Гребеники» впс « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у спальному приміщенні, порушуючи статутні правила військовослужбовців за відсутності між ними відносин підлеглості, під час словесної перепалки з солдатом строкової служби ОСОБА_6 , наніс останньому один удар рукою в обличчя, внаслідок чого ОСОБА_6 отримав розсічення губи та в подальшому був госпіталізований до клініки хірургії ВМКЦ ДПС України у м. Одеса, де перебував на лікуванні з 21 по 28 січня 2020 року з діагнозом «забійна рана верхньої губи».

Відповідно до виписки №204 із медичної карти амбулаторного/стаціонарного хворого, у ОСОБА_6 наявна забійна рана верхньої губи.

З отриманих допитів свідків вбачається, що вказане пошкодження встановлено під час проведення ранкового шикування. З показів свідків також вбачається, що безпосередні свідки, які могли бачити вказану бійку відсутні.

Згідно проведеної судово-медичної експертизи ОСОБА_6 , внаслідок вказаної події, отримав легке тілесне ушкодження.

При цьому, закінчити досудове розслідування до повідомлення особі про підозру не можливо, у зв`язку з тим, що для з`ясування обставин, що мають значення для повноти, всебічності та неупередженості розслідування кримінального провадження необхідно провести ряд слідчих та процесуальних дій, що мають вагоме значення під час розслідування даного кримінального провадження.

В обґрунтування неможливості закінчити досудове розслідування або повідомити особі про підозру у вказаному кримінальному провадженні в установлений законом строк, слідчий посилається на необхідність проведення слідчих, а саме: встановити та допитати в якості свідків пряме та безпосереднє командування солдата ОСОБА_5 за вказаними фактами, що не можливо було вчинити через карантинні обмеження; встановити фактичне місцезнаходження солдата ОСОБА_5 та солдата ОСОБА_6 та відповідно до вимог ст. ст. 133, 135 КПК України, викликати останніх, для проведення з ними необхідних слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій; провести слідчий експеримент за участі солдата ОСОБА_5 та солдата ОСОБА_6 ; встановити та допитати в якості свідків інших військовослужбовців ІНФОРМАЦІЯ_1 , які можуть підтвердити описані у службовому розслідування факти; з метою повного, об`єктивного та всебічного розслідування вказаного кримінального правопорушення, виконати інші слідчі (розшукові) та процесуальні дії, необхідність у виконанні яких, може виникнути під час досудового розслідування.

Отримані в результаті вищезазначених слідчих і процесуальних дій докази будуть використані для доведення або спростування вини осіб, а тому мають важливе значення для закінчення досудового розслідування та подальшого судового розгляду.

Без отримання відповідних відомостей неможливо прийняти у кримінальному провадженні законне кінцеве рішення, оскільки без них досудове розслідування буде неповним.

Відповідно до ст. 12 КК України кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 406 КК України відноситься до категорії нетяжкого кримінального правопорушення.

Так з матеріалів кримінального провадження вбачається, що кримінальне провадження №42020161010000039, розпочате 27.02.2020 року.

Ухвалою слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва від 26.02.2021 року строк досудового розслідування у вказаному кримінальному проваженні було продовжено до 27.08.2021 року

Пунктом 1 ч.2 ст. 219 КПК України передбачено, що строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину.

Частиною 1 ст. 294 КПК України передбачено, що якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Згідно ч.5 ст.294 КПК України клопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування, встановленого статтею 219 цього Кодексу. Строк що закінчився, поновленню не підлягає.

Відповідно до ч.1 статті 295-1 КПК України, у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що на даний час у слідчого залишаються незавершеними в ході досудового розслідування дії, результати яких можуть бути використанні під час судового розгляду, з урахуванням обсягу матеріалів та особливої складності провадження, є необхідність продовжити строк досудового розслідування на шість місяців до 27.02.2022 року, вважаючи саме такий строк достатнім для проведення запланованих слідчим вищезазначених дій.

Керуючись, ст.ст. 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого - задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42020161010000039 від 27.02.2020 року на шість місяців до 27.02.2022 року..

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99399058
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку