open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 445/1906/21

Провадження № 1-кс/445/489/21

УХВАЛА

про продовження строку досудового розслідування

06 вересня 2021 року слідчий суддя Золочівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування в кримінальному провадженні №12020140170000090 від 12 березня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.3 ст.185 КК України,-

в с т а н о в и в:

старший слідчий СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про продовження строку досудового розслідування в кримінальному провадженні №12020140170000090 від 12 березня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.3 ст.185 КК України. Дане клопотання погоджене прокурором Золочівської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_4 .

В обґрунтуванняклопотання вказує,що в період часу з 03:05 год. по 03:10 год. 12 березня 2020 року шляхом пошкодження вхідних метало пластикових дверей будівлі супермаркету " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ТзОВ Львів Холод, що знаходиться за адресою м. Буськ вул. Петрушевича, 3, Львівської області, проникли у середину приміщення де шляхом пошкодження ролокасети увійшли у торговий павільйон "Золото та срібло" з метою вчинити крадіжку та шляхом демонтажу від`єднали з місць кріплення блок управління сигналізацією після чого, не викравши нічого, зникли з місця події, не довівши свого злочинного умислу до кінця.

12 березня 2020 року відомості по вказаному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020140170000090 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.3 ст.185 КК України.

Під час огляду місця події було виявлено та вилучено 3 ЛПС зі слідами структури матеріалу, один зліпок фрагменту сліду низу взуття, один силіконовий зліпок зі слідом пошкодження.

В ході досудового розслідування даного кримінального провадження, у відповідності до постанов слідчого у даному кримінальному провадженні призначено, проведення ряд експертиз по об`єктах вилучених із місця події, за вищевказаною адресою.

Згідно висновку експерта №10/5/574 від 27.03.2020, встановлено про те, що фрагмент сліду низу взуття не придатний для встановлення групової належності.

Згідно висновку експерта №10/5/575 від 24.03.2020, встановлено про те, що сліди вилучені з місця події, відкопійовані на трьох відрізках прозорої клейкої стрічки розміром 45х18 м., 72х18 мм., 59х18 мм. Не придатні для ідентифікації слідоутворюючих поверхонь, якою вони залишені.

Згідно висновку експерта №10/5/576 від 01.0342020, встановлено про те, що один слід знаряддя зламу максимальними розмірами 7х4х4,5х3,5 мм., від копійований на одному полімерному зліпку, вилучений під час огляду місця полдії по факту замаху на крадіжку по АДРЕСА_1 придатний для встановлення групової належності слідоутворюючого об`єкту та залишений твердим предметом (інструментом), слідоутворююча (контактуюча) частина якого та із максимально відображеною в сліді шириною 7мм.

Під час досудового розслідування було отримано тимчасовий доступ до інформації в операторів мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар» та ПрАТ «ВФ Україна», яку скеровано для проведення аналізу в УОТЗ ГУНП у Львівській області.

Також, в порядку ст.40,41 КПК України скеровано ряд доручень про проведення слідчих (розшукових) дій, які на даний час не виконані. Встановити особу, яка вчинила дане кримінальне правопорушення на даний час не представилось можливим.

Відповідно до ч. 1 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

У зв`язку з цим, в органу досудового розслідування виникла необхідність звернутись з даним клопотанням виходячи з того, що для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, з метою повного, всебічного та неупередженого розслідування, та притягнення винної особи до відповідальності, необхідно додатковий час для проведення ряду слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення особи причетної до вчиненого кримінального правопорушення та прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, а саме:

- допитати потерпілого ОСОБА_5 з приводу відомостей щодо вчиненого кримінального правопорушення та осіб, які могли його вчинити;

- перевірити раніше судимих осіб, котрі раніше притягувались до відповідальності за аналогічні кримінальні правопорушення;

- у разі встановлення особи, яка вчинила дане кримінальне правопорушення, в ході досудового розслідування даного кримінального провадження, провести слідчий експеримент із учасниками даної події, що мало місце за адресою: АДРЕСА_1 .

Окрім цього, зокрема, у даному кримінальному провадженні необхідно встановити та допитати користувачів мобільних номерів телефонів, встановлених за результатами проведення моніторингу місця події, які контактували між собою в момент вчинення кримінального правопорушення, від отриманих результатів провести інші слідчі (розшукові) дії.

У зв`язку з тим, що такі дії не могли бути здійснені та завершені раніше з об`єктивних причин в ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, жодній особі не повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, допустимий строк досудового розслідування минає, а як наслідок, закриття кримінального провадження може призвести до невиконання завдань кримінального провадження закріплених в ст.2 КПК України та втрати доказової бази, зібраної за час проведення досудового розслідування. З метою забезпечення здійснення повного та всебічного досудового розслідування та з`ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення проводяться слідчі (розшукові) та процесуальні дії спрямовані на встановлення осіб причетних до вчинення даного кримінального правопорушення.

Слідчий вказує, що для проведення усіх необхідних слідчих дій для всебічного та об`єктивного розслідування даного кримінального правопорушення, необхідним та достатнім є продовження строку досудового розслідування на шість місяців.

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися, подали заяви про розгляд даного клопотання без їх участі та просили таке задоволити.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Пунктом 2 частини 2 статті 219 КПК України передбачено, що строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 1статті 295-1 КПК України, у випадках, передбачених ст. 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого, погодженим з прокурором .

Клопотання про продовження строку досудового розслідування подано у строки, передбачені ч. 5 ст.294 КПК України, і розглядається слідчим суддею до спливу строку досудового розслідування.

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчим відділом Золочівського районного ВП ГУНП у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020140170000090 від 12 березня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.3 ст.185 КК України.

Як встановлено слідчим суддею, в даному кримінальному провадженні підозра нікому не повідомлялася.

Злочин передбачений ч.3 ст.185 КК України, згідно ст.12 КК України, належить до тяжкого злочину.

Відповідно до ч.1 ст.294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати 6 місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні нетяжкого злочину (ч.ч.2, 4 ст.219 КПК України).

Відповідно до ч.1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

З матеріалів клопотання слідчим суддею встановлено, з огляду на особливу складність кримінального провадження та зібрані під час досудового розслідування відомості, беручи до уваги, що для отримання доказів, які можуть бути використані під час досудового розслідування та судового розгляду у кримінальному провадженні необхідний додатковий час для проведення відповідних слідчих (розшукових) та процесуальних дій, спрямованих на забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, а також те, що вказані дії не могли бути здійснені та завершенні раніше з об`єктивних причин виникла необхідність продовжити строк досудового розслідування до 6 місяців, тобто до 12.03.2022 року, протягом якого можливо провести слідчі та процесуальні дії під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Враховуючи наведене, слідчий суддя приходить до висновку, що для здійснення необхідних слідчих дій, доцільним є продовження строку досудового розслідування на шість місяців, оскільки на даний час є очевидним той факт, що їх проведення є необхідним і обов`язковим для виконання завдань кримінального провадження, в тому числі забезпечення повного досудового розслідування кримінального провадження.

Керуючись ст. ст.219,294,295-1 КПК України,

п о с т а н о в и в:

клопотання старшого слідчого СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування в кримінальному провадженні №12020140170000090 від 12 березня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.3 ст.185 КК України - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12020140170000090 від 12 березня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.3 ст.185 КК України, до шести місяців, тобто до 12.03.2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99398709
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку