open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 06.09.2021

Справа № 334/4174/20

Провадження № 1-в/334/98/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2021 року Ленінський районний суд м.Запоріжжя у складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , представника органу пробації ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні подання Дніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області про заміну штрафу іншим видом покарання у виді громадських робіт засудженій вироком Ленінського районного суду м.Запоріжжя від 03.08.2020 року ОСОБА_5 ,

ВСТАНОВИВ:

Вироком Ленінського районного суду м.Запоріжжя від 03.08.2020 року ОСОБА_5 засуджена зач.1 ст. 185 КК Українидо покарання у виді штрафу у розмірі 850,00 гривень.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 01.12.2020 року засудженій ОСОБА_5 розстрочено несплачену суму штрафу на 6 місяців з виплатою щомісячно 141,67 грн.

У зв`язку з невиконанням вироку суду Дніпровський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області звернувся з поданням, у якому просить відповідно до ст. 26 КВК України замінити штраф іншим видом покарання у виді громадських робіт.

В судові засідання, призначені на 05.08.2021, 12.08.2021, 06.09.2021 засуджена ОСОБА_5 не з`явилась, про поважність причини своєї неявки суд не повідомила.

Прокурор просив застосувати до засудженої примусовий привід.

Заслухавши прокурора, представника органу пробації, дослідивши матеріали подання, суд дійшов до наступних висновків.

Відповідно до ч. 3ст. 43 КПК Українизасуджений має права обвинуваченого, передбачені статтею 42 цього Кодексу, в обсязі, необхідному для його захисту на відповідній стадії судового провадження.

У відповідності з п. 1 ч. 7ст. 42 КПК Україниобвинувачений зобов`язаний прибути за викликом до суду, а в разі неможливості своєчасного прибуття - заздалегідь повідомити про це, а також про причини неможливості прибуття.

Як встановлено судом, засуджена викликалась у судове засідання в порядку, передбаченомуст. 135 КПК України, але до суду не прибула, поважних причин неприбуття на виклик, передбаченихст. 138 КПК України, суду не повідомила.

Згідно ст.ст.139,140 КПК України, якщо обвинувачений, який був у встановленому порядку викликаний, не з`явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття до нього може бути застосовано привід. Рішення про здійснення приводу приймається під час судового провадження судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого, або з власної ініціативи. Рішення про здійснення приводу приймається у формі ухвали. Привід може бути застосований до підозрюваного, обвинуваченого або свідка.

Відповідно до ч.3 ст. 539 КПК України клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, розглядається протягом десяти днів з дня його надходження до суду суддею одноособово згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318-380 цього Кодексу, з урахуванням положень цього розділу.

Згідност. 323 КПК України, якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду. Суд також має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого.

Враховуючи те, що явка в судове засідання ОСОБА_5 є обов`язковою, суд вважає необхідним клопотання прокурора задовольнити, та застосувати до неї привід для забезпечення явки у судове засідання.

Виконання даної ухвали слід доручити співробітникам Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області, а контроль за її виконанням слід покласти на прокурора, який ініціював клопотання про привід.

Керуючись ст.ст.140,323, 539 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Здійснити привідзасудженої ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,яка проживаєза адресою: АДРЕСА_1 ,в судовезасідання призначенена 09-30 годину 28 вересня 2021 року за адресою: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України Ѕ, каб.4.

Виконання даної ухвали доручити співробітникам Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області, контроль за виконанням покласти на прокурора Дніпровської окружної прокура ОСОБА_3 о М.О.

У разі неможливості виконання ухвали про застосування приводу відн ОСОБА_5 аївни письмово повідомити суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1 s29>.

Джерело: ЄДРСР 99398151
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку