open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 128/2512/21

УХВАЛА

06 вересня 2021 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області ОСОБА_1 , оглянувши заяву лікаря - психіатра КНП «ВОПЛ № 2 Вінницької ОР» відділення № 2 вищої категорії ОСОБА_2 про продовження раніше застосованих примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації у заклад з надання психіатричної допомоги з суворим наглядом у «Відділенні № 2 для примусових заходів медичного характеру з суворим наглядом, змішаному, з ліжками для запобіжного заходу» відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , до якої застосовані примусові заходи медичного характеру за вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого за ч. 2 ст. 345 КК України, -

УСТАНОВИВ:

В провадження Вінницького районного суду Вінницької області 03.09.2021 року надійшла вищевказана заява.

Відповідно до ч. 2 ст. 48 КПК України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням у випадках та в порядку, визначених статтями 49 та 53 цього Кодексу.

Згідно з п.5 ч.2 ст. 52 КПК України обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування.

Відповідно до п.7 ч.1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» від 02.06.2011 року право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії.

Частиною 2 статті 49 КПК України визначено, що у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, слідчий, прокурор виносить постанову, а слідчий суддя та суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні.

Оскільки заява відповідає вимогам ст.ст. 537,539 КПК України,а їїрозгляд пропродовження,зміну чиприпинення застосуванняпримусових заходівмедичного характеруздійснюється заобов`язковою участюзахисника,що дієв інтересахособи,щодо якоїрозглядається відповідназаява,вважаю занеобхідне залучитизахисника дляздійснення захистуза призначеннямпри розглядізаяви КНП«ВОПЛ № 2Вінницької ОР» відділення№ 2вищої категорії ОСОБА_2 відносно ОСОБА_3 та призначити заяву до судового розгляду.

Відповідно доп. 5 ч.1, ч. 2 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження) у разі наявності інших підстав, визначених судом достатніми; суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Враховуючи той факт, що на даний час ОСОБА_3 , перебуває на лікуванні у КНП «ВОПЛ № 2 Вінницької ОР» відділення № 2, вважаю, що проведення судового засідання по заяві лікаря - психіатра КНП «ВОПЛ № 2 Вінницької ОР» відділення № 2 вищої категорії ОСОБА_2 про продовження раніше застосованих примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації у заклад з надання психіатричної допомоги з суворим наглядом у «Відділенні № 2 для примусових заходів медичного характеру з суворим наглядом, змішаному, з ліжками для запобіжного заходу» відносно ОСОБА_3 в режимі дистанційного судового провадження є доцільнимі обґрунтованим.

В судове засідання викликати прокурора, адвоката, представника КНП «ВОПЛ № 2 Вінницької ОР» відділення № 2, особу, відносно якої розглядається заява ОСОБА_3 .

Керуючись ст. ст. 49, 52, 336, 512, 514, 537, 539 КПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву лікаря - психіатра КНП «ВОПЛ № 2 Вінницької ОР» відділення № 2 вищої категорії ОСОБА_2 про продовження раніше застосованих примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації у заклад з надання психіатричної допомоги з суворим наглядом у «Відділенні № 2 для примусових заходів медичного характеру з суворим наглядом, змішаному, з ліжками для запобіжного заходу» відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначити до судового розгляду 14 вересня 2021 року о 10 год. 30 хв. в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області за адресою: м. Вінниця, вул. Винниченка, 29, зал. № 5.

Доручити керівнику Регіонального центруз наданнябезоплатної вторинноїправової допомогиу Вінницькійобласті призначити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката для здійснення захисту за призначенням при розгляді вказаної заяви.

Копію даної ухвали негайно направити для виконання керівнику Регіонального центруз наданнябезоплатної вторинноїправової допомогиу Вінницькійобласті (21036, м. Вінниця, вул. Театральна, 14) та повідомити про розгляд заяви прокурора, представника КНП «ВОПЛ № 2 Вінницької ОР».

Оплату праці адвоката здійснити за рахунок видатків Державного бюджету України.

Зобов`язати адміністрацію КНП «ВОПЛ2Вінницької ОР» забезпечити дистанційно участь ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у судовому засіданні.

Ухвала суду є обов`язковою для негайного виконання. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99396564
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку