open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

1-кп/754/893/21

Справа № 754/9462/21

У Х В А Л А

Іменем України

08 липня 2021 року місто Київ

Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві обвинувальний акт в кримінальному провадженні №12021100030001338 від 20.05.2021 року відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця Республіки Азербайджан, м. Мінчегаур, азербайджанця, громадянин Азербайджану, з середньою освітою, не працюючого, не одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 зі слів, без постійного місця проживання на території України, раніше судимого,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України,

за участю сторони обвинувачення: прокурора - ОСОБА_4

сторони захисту: обвинуваченого ОСОБА_3 , захисника - адвоката ОСОБА_5 ,

перекладача ОСОБА_6 ,

ВСТАНОВИВ:

До Деснянського районного суду м. Києва надійшов обвинувальний акт в кримінальному провадженні №12021100030001338 від 20.05.202 року відносно ОСОБА_3 ,обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України.

Ухвалою суду від 18 червня 2021 року по даному кримінальному провадженню призначено підготовче судове засідання.

В підготовчомусудовому засіданніпрокурор проситьпризначити кримінальнепровадження досудового розглядуу відкритомусудовому засіданні, напідставі обвинувальногоакту,вважаючи,що підчас досудовогорозслідування булидотримані вимогиКПК України,підстав длязакриття провадженнячи поверненняобвинувального актуне вбачає, та продовжити обвинуваченим строк запобіжного заходу - тримання під вартою, зазначивши обставини, які свідчать про існування ризиків, передбачених ст. 177 КПК України.

Захисник ОСОБА_5 та обвинувачений ОСОБА_3 не заперечували проти призначення обвинувального акту в кримінальному провадженні до судового розгляду по суті.

Суд,вислухавши думкуучасників судовогорозгляду, якіне заперечувализ приводупризначення кримінальногопровадження досудового розгляд,оглянувши обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування, приходить до висновку про можливість призначення даного кримінального провадження до судового розгляду, за наступних підстав.

Так, дане кримінальне провадження підсудне Деснянському районному суду м. Києва відповідно до ст. ст. 32, 33 КПК України.

Підстав для прийняття рішення, передбачених п.п.1-4 ч.3 ст. 314 КПК України, не має.

Обвинувальний акт складено відповідно до вимог ст. 291 ч.2 КПК України, тобто він містить відомості, які передбачені пп. 1-9 цієї частини та при його затвердженні прокурором дотримано вимог процесуального закону.

До обвинувального акту додані документи передбачені нормою ст.291 ч.4 КПК України.

Реєстр матеріалів досудового розслідування відповідає вимогам ст. 109 КПК України та містить відомості, передбачені ч. 2 цієї статті.

Таким чином, підстав для повернення обвинувального акту прокурору, відповідно до ст. 314 ч.3 п.3 не має.

Враховуючи вище викладене, суд приходить до висновку про необхідність призначення кримінального провадження №12021100030001338 від 20.05.2021 року відносно ОСОБА_3 обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України до судового розгляду по суті.

Прокурор в судовому засіданні заявив клопотання про продовження обраного обвинуваченому ОСОБА_3 запобіжного заходу у виді тримання під вартою, оскільки, ризики, які були враховані при його обранні не відпали.

Вислухавши учасниківрозгляду клопотання:законного представниканеповнолітнього потерпілого,яка підтрималаклопотання прокурора,обвинуваченого тайого захисника, якіпросили постановитирішення нарозсуд суду.

Суд вважає, що клопотання прокурора підлягає задоволенню, за наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 КПК України тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст.177 КПК України.

Суд приходить до висновку про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченому ОСОБА_3 виходячи з необхідності уникнення ризиків, визначених ст. 177 КПК України, зокрема що обвинувачений зможе переховуватись від суду, про що свідчать такі обставини, як: відсутність постійного місця проживання та реєстрації на території України, можливість незаконного впливу на потерпілого та свідків, відсутність міцних соціальних зв`язків, що може бути достатньою причиною разом з іншими для продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Таким чином, підстави, за яких судом було застосовано до обвинуваченого ОСОБА_3 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та обставини, які при цьому враховувались не змінились, а ризики не зменшились та є триваючими.

Задовольняючи клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з огляду на те, що при обранні запобіжного заходу ОСОБА_3 слідчим суддею було визначено заставу у межах 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, суддя вважає за необхідне продовжити обвинуваченому такий розмір застави.

Застосовуючи щодо обвинуваченого альтернативний запобіжний захід у вигляді застави, який може бути внесений протягом дії ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, вважаю за необхідне покласти на ОСОБА_3 обов`язки прибувати на виклики до суду, прокурора, не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, повідомляти суд про зміну місця проживання.

Відповідно до ч. 4 ст. 202 КПК України обвинувачений звільняється з-під варти після внесення застави, визначеної у даній ухвалі, якщо в уповноваженої службової особи місця ув`язнення, під вартою в якому він перебуває, відсутнє інше судове рішення, що набрало законної сили і прямо передбачає тримання останнього під вартою.

Керуючись ст.ст. 176, 177, 178, 183, 202, 314-317, 331, 369 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Кримінальне провадження №12021100030001338 від 20.05.2021 року відносно ОСОБА_3 обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, призначити досудового розглядуу відкритомусудовому засіданнів приміщенніДеснянського районногосуду м.Києва на29липня 2021 року на15 год.00 хв.

Продовжити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб до 05 вересня 2021 року (включно).

Визначити заставуу сумі11350(одинадцятитисяч тристап`ятидесети)грн.,що становить5прожиткових мінімумівдля працездатнихосіб,встановлених станомна 01січня поточногороку,яка можебути внесенаяк самимобвинуваченим,так ііншою фізичноюабо юридичноюособою (заставодавцем)на депозитнийрахунок ТУДСАУ вм.Києві: ТУ ДСАУ в місті Києві, ЄДРПОУ 26268059, МФО 820172, банк Державнв казначейська служба України в м. Києві, рахунок, UA128201720355259002001012089.

Обвинувачений або заставодавець мають право у будь-який момент внести заставу у розмірі, визначеному в ухвалі про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом дії ухвали.

Покласти на обвинуваченого ОСОБА_3 у разі внесення застави наступні обов`язки:

- прибувати за кожною вимогою до прокурора та суду, а в разі неможливості з`явитися з поважних причин заздалегідь про це повідомляти посадовій особі чи органу, який здійснив виклик;

- не відлучатися із населеного пункту, в якому він перебуває, без дозволу суду;

- повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

Термін дії обов`язків, покладених судом, у разі внесення застави визначити до 05 вересня 2021 року.

Роз`яснити обвинуваченому, що у разі внесення застави у визначеному у даній ухвалі розміру, оригінал документу з відміткою банку, який підтверджує внесення на депозитний рахунок коштів має бути наданий уповноваженій службовій особі місця ув`язнення.

Після отримання та перевірки протягом одного дня документа, що підтверджує внесення застави, уповноважена службова особа місця ув`язнення негайно має здійснити розпорядження про звільнення ОСОБА_3 з-під варти та повідомити усно і письмово прокурора, та суддю Деснянського районного суду м. Києва.

У разі внесення застави та з моменту звільнення обвинуваченого з-під варти внаслідок внесення застави, визначеної у даній ухвалі, обвинувачений зобов`язаний виконувати покладені на неї обов`язки, пов`язані із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави.

Кримінальне провадження розглядати суддею одноособово.

У відкрите судове засідання для розгляду кримінального провадження викликати: прокурора, потерпілого, захисника, обвинуваченого та перекладача.

Копію ухвали вручити прокурору, обвинуваченому, захиснику.

Ухвала можебути оскарженадо Київськогоапеляційного судупротягом семиднів здня їїоголошення черезДеснянський районнийсуд м.Києва в частині продовження запобіжного заходу.

Головуючий: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99395730
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку