open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер справи 289/903/20

Номер провадження 1-кс/289/229/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.09.2021 м. Радомишль

Слідчий суддя Радомишльського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого ВП № 3 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12020060280000055 від 28.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

03.09.2021 до суду надійшло клопотання про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12020060280000055 від 28.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, погоджене прокурором Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в якому зазначено, що 28.01.2020 близько 03 год. 00 хв. сталося загоряння приміщення АТ "Укрпошта", яке розташоване по вул. Миру, 8 в с. Вишевичі Радомишльського району Житомирської області. Відповідно до акту про пожежу Радомишльського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області, ймовірною причиною пожежі являється підпал невстановленою особою.

У ході проведення досудового розслідування було проведено огляд відділення АТ «Укрпошта» по вул. Миру, 8 в с. Вишевичі Радомишльського району та встановлено, що всередині приміщення внаслідок пожежі знищено майно, допитано в якості свідка начальника поштового відділення в с. Вишевичі ОСОБА_5 про обставини пожежі, дано доручення оперативним працівникам Радомишльського ВП, допитано в якості свідків осіб, які проживають неподалік розташування поштового відділення, але встановити особу, яка здійснила підпал не вдалося.

Згідно акту службового розслідування щодо пожежі у ВПЗ Вишевичі, було встановлено, що АТ «Укрпошта» була заподіяна пряма матеріальна шкода на загальну суму 20195 грн. 15 коп. та побічна матеріальна шкода на загальну суму 115837,00 грн. Загальна сума матеріальної шкоди, яка була заподіяна АТ «Укрпошта» становить 137315 грн. 53 коп.

12.10.2020 дане провадження було закрито на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України.

19.11.2020 прокурором ОСОБА_4 , постанова про закриття кримінального провадження була скасована, а матеріали направлені до СВ Радомишльського ВП для проведення розслідування.

Таким чином, у ході всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування проведено ряд слідчих (процесуальних) дій спрямованих наз`ясування всіх обставини, що підлягають доказуванню відповідно до ст. 91 КПК України. Однак, у даний строк досудового розслідування не стало можливим провести всі необхідні слідчі дії.

Враховуючи те, що строк досудового розслідування закінчується 04.09.2021, однак завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється можливим, оскільки необхідно дослідити та перевірити всі обставини вчинення злочину, надати їм належну правову оцінку, а тому існує обґрунтована необхідність у проведенні ряду процесуальних дій: повторно звернутися з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації наявної у компаній мобільного зв`язку, за результатами радіорозвідки, яка наявна у матеріалах кримінального провадження. На підставі отриманої інформації дати доручення в порядку ст. 71 КПК України в КП (ОТЗ) ГУНП в Житомирській області для аналізу отриманої інформації у операторів мобільного зв`язку з метою встановлення номерів абонентів, які становлять оперативний інтерес, дати додаткове доручення оперативним працівникам відділення поліції №3 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області з метою перевірки на причетність до вчиненого злочину осіб, які судимі за аналогічні злочини, працівників відділення поштового зв`язку та колишніх працівників даного відділення, додатково допитати про обставини керівника відділення ОСОБА_5 .

Проведення вказаних процесуальних дій необхідне для подальшого повного всебічного і об`єктивного досудового розслідування та встановлення об`єктивної істини, які не було проведено у зв`язку з великим обсягом кримінальних проваджень, що перебувають у провадженні слідчого.

Посилаючись на викладені обставини слідчий просить продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження на шість місяців.

Учасники справи повідомлені про дату, час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явилися, слідчий в поданому клопотанні просив провести розгляд справи за його відсутності, клопотання підтримує, просить задовольнити.

Враховуючи викладене, слідчий суддя вважає за можливе розгляд клопотання провести за відсутності учасників справи.

Згідно вимог ч. 1ст. 107 КПК України, застосування технічних засобів фіксування судового розгляду даного питання не здійснювалося.

Дослідивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя приходить до переконання про необхідність повернення клопотання слідчому, з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину. Строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу.

Злочин за ч. 2 ст. 194 КК України належить до категорії тяжкого злочину.

Згідно з ч. 1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу.

Згідност. 295-1 КПК України, у клопотанні про продовження строку досудового розслідування до повідомлення особі про підозру зазначаються, зокрема, всі слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, проведені під час кримінального провадження; обставини, що перешкоджали здійснити інші необхідні процесуальні дії раніше; інші відомості, що обґрунтовують необхідність продовження строку досудового розслідування. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. При цьому слідчий, прокурор зобов`язані зазначити у відповідному клопотанні найкоротший строк, достатній для потреб досудового розслідування.

Відповідно до абзацу 4 ч. 2ст. 295-1 КПК України, слідчий суддя, встановивши, що клопотання подано без додержання вимог цієї статті, повертає його прокурору, слідчому, про що постановляє ухвалу.

Слідчий суддя зазначає, що, в порушення вимогст. 295-1 КПК України, до клопотання, окрім витягу з кримінального провадження № 12020060280000055 від 05.02.2020, не надано жодних документів на обґрунтування зазначених в клопотанні обставин.

Окрім того слідчим подано клопотання з порушеням строку, передбаченого ч. 5 ст. 294 КПК України.

За таких обставин, враховуючи недоліки клопотання сторони обвинувачення, його не відповідність вимогам ст. 295-1 КПК України, слідчий суддя приходить до переконання про необхідність повернення клопотання слідчому.

Керуючись ст. 219,294,295, 295-1,309 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого ВП № 3 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12020060280000055 від 28.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України повернути слідчому.

Ухвала слідчого судді, прийнята за результатами розгляду клопотання про продовження строку досудового розслідування, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99394141
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку