open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 288/1576/21

Провадження № 1-кс/288/256/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2021 року . смт. Попільня

Слідчий суддя Попільнянського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , представника УДМС України в Житомирській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Попільня Житомирської області у режимі відеоконференції скаргу Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області, суб`єкт оскарження: Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області (Попільнянський ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області) на бездіяльність слідчого ВП № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області,

ВСТАНОВИВ:

До Попільнянського районного суду Житомирської області надійшла скарга Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області, суб`єкт оскарження: Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області (Попільнянський ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області) на бездіяльність слідчого ВП № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області.

На обґрунтування скарги вказано, що 30 липня 2021 року Управлінням Державної міграційної служби України в Житомирській області до Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області направлено повідомлення № 1801.13-4920/18.2.1-21 від 30.07.2021 року. Дане повідомлення було отримане 09.08.2021 року, для проведення перевірки та внесення відомостей до ЄРДР в порядку статті 214 КПК України.

17.08.2021 року до УДМС надійшов лист, яким повідомлено, що повідомлення УДМС про злочин від 30.07.2021 року розглянуто в порядку Закону України «Про звернення громадян».

Проте повідомлення УДМС від 30 липня 2021 року про злочин не може бути розглянуто в порядку Закону України «Про звернення громадян».

В поданій до суду скарзі начальник УДМС просить зобов`язати слідчого Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області (Попільнянський ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області) відповідно до вимог ст. 214 КПК України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідні дані за повідомленням від 30.07.2021 року, та розпочати досудове розслідування.

Представник УДМС в судовому засіданні вимоги скарги підтримала та просила задовольнити їх в повному обсязі.

В судове засідання прокурор та слідчий не з`явились, про дату, час та місце розгляду скарги повідомлені судом своєчасно та належним чином, на вимогу суду надавши матеріали по надісланих матеріалах службової перевірки з УДМС України в Житомирській області ЖЕО № 3110 від 09.08.2021 року.

Відповідно дочастини третьоїстатті 306КПК України, відсутність слідчого, дізнавача чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги, на підставі чого слідчий суддя розглядає скаргу за їх відсутності.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення представника УДМС, вивчивши та дослідивши скаргу, додані до неї матеріали, матеріали ЖЕО № 3110, оцінивши докази окремо та в сукупності, приходить до наступного висновку.

За змістом ст. 26 КПК України, слідчий суддя у кримінальному провадженні вирішує лише ті питання, що винесені на його розгляд сторонами та віднесені до його повноважень КПК, при цьому сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених КПК.

Як вбачається з поданої скарги та доданих до неї матеріалів, заступник начальника УДМС України в Житомирській області звернувся до начальника Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення в порядку ст.ст. 60, 214 КПК України в якому просить внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчиненого кримінального правопорушення в порядку статті 214 КПК України та повідомити УДМС про початок досудового розслідування.

Відповідно до Висновку № 153/21 виданого УДМС України в Житомирській області, проведено службову перевірку оформлення 18.06.2016 року Попільнянським РС УДМС України в Житомирській області паспорта громадянина України серії НОМЕР_1 невстановленій особі, яка повідомила про себе персональні дані ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з порушенням вимог законодавства.

Згідно повідомлення від 11 серпня 2021 року Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУ НП в Житомирській області, заступнику начальника УДМС України в Житомирській області роз`яснено, що по факту вказаному у повідомлені УДМС від 30.07.2021 року, складу кримінального правопорушення не встановлено, керуючись Законом України «Про звернення громадян» - перевірку закінчено.

В порушення вимог статті 214 КПК України, слідчим відомості відповідно до заяви про вчинення кримінального правопорушення невідкладно не пізніше 24 годин не внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та не розпочато розслідування.

Згідно частини першої, четвертої статті 214 КПК України, слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування, а дізнавач - керівником органу дізнання, а в разі відсутності підрозділу дізнання - керівником органу досудового розслідування.

Пунктом 3.1. «Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань», затвердженогоНаказом Генеральноїпрокуратури України06 квітня 2016 року № 139 та зареєстрованого в Міністерствіюстиції України05 травня 2016 рокуза № 680/28810, унесення відомостей до Реєстру здійснюється з дотриманням строків, визначених КПК Українита цим Положенням, а саме про заяву, повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення у термін, визначений частиною першою статті 214 КПК України.

Зазначені вище обставини свідчать, що скарга Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 26, 61, 214, 303, 304, 306, 307, 336 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Скаргу Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області, суб`єкт оскарження: Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області (Попільнянський ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області) на бездіяльність слідчого ВП № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області - задовольнити.

Зобов`язати слідчого Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУ НП в Житомирській області відповідно до вимог ст. 214 КПК України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідні дані за повідомленням Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області від 30.07.2021 року, та розпочати досудове розслідування.

Ухвалу для виконання направити до СВ Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області.

Копію ухвали для відома направити прокурору Коростишівської окружної прокуратури.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Попільнянського

районного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99394127
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку