open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 716/1702/21

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі за скаргою

03.09.2021 слідчий суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області ОСОБА_1 , розглянувши матеріали скарги представника потерпілого ОСОБА_2 адвоката ОСОБА_3 на бездіяльність дізнавача, слідчого, прокурора в порядку ст.ст. 303-307 КПК України,-

В С Т А Н О В И Л А:

Адвокат ОСОБА_3 в інтересах потерпілого ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді із скаргою на бездіяльність органу досудового розслідування щодо не надання для ознайомлення матеріалів кримінальних проваджень за його клопотанням, як представника потерпілого в кримінальному провадженні №12021263090000109 від 19.08.2021 та від 27.08.2021 на підставі ст.220 КПК України

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 303 КПК Українина досудовому провадженні може бути оскаржена бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогамистатті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна.

Згідно ч.1ст. 304 КПК Українискарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першоюст.303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Вивчивши матеріали скарги, приходжу до висновку, що підстави для повернення або відмови у відкритті провадження за скаргою, передбаченіст. 304 КПК Українивідсутні,тому провадження за скаргою слід відкрити та призначити до розгляду.

Відповідно дост. 306 КПК Українискарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно з правилами судового розгляду, передбаченимистаттями 318- 380 КПК України, з урахуванням положень цієї глави.

На підставівище викладеногота керуючисьст.ст. 303,304 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И Л А:

Відкрити провадження у справі за скаргою адвоката ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого в порядку ст.ст. 303-307 КПК України.

Призначити розгляд скарги у відкритому судовому засіданні на 09:30 год. 06.09.2021 в залі судових засідань №3 Заставнівського районного суду Чернівецької області.

Про час та місце розгляду скарги невідкладно повідомити заінтересованих осіб, перелічених в ч.3ст. 306 КПК України.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 3ст. 306 КПК Українивідсутність дізнавача, слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_4

Джерело: ЄДРСР 99393018
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку