open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 404/7137/19

Номер провадження 1-кп/404/394/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2021 року Кіровський районний суд м. Кіровограда в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницький обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12019120020002780 про обвинувачення

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

уродженця м. Нижній Тагіл, Свердловської області, Російської Федерації,

громадянина України,росіянина,з вищоюосвітою,не одруженого, підприємця зареєстрований за адресою:

АДРЕСА_1 та фактично проживає за

адресою: АДРЕСА_2 , є особою, що не має судимостей

- у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України,

за участі учасників провадження

прокурора ОСОБА_4

потерпілого - ОСОБА_5

представника - ОСОБА_6

захисника - ОСОБА_7

обвинуваченого ОСОБА_3 , суд,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 обвинувачується у вчиненні умисного легкого тілесного ушкодження, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, за наступних обставин.

06.04.2019 року близько 12 години 00 хвилин ОСОБА_3 рухався на своєму автомобілі ГАЗ по вул. Героїв України. Проїжджаючи повз автомобіль «Опель астра» державний номер НОМЕР_1 , за кермом якого знаходився ОСОБА_5 , ОСОБА_3 здалось, що останній підрізав його автомобіль. Під`їхавши до автомобіля ОСОБА_5 ОСОБА_3 почав махати рукою тим самим сигналізувати ОСОБА_5 , щоб останній зупинив автомобіль. Коли ОСОБА_5 зупинився, перед ним зупинився автомобіль за кермом якого був ОСОБА_3 . Перебуваючи по АДРЕСА_3 , ОСОБА_3 , вийшов з автомобіля та пішов ОСОБА_5 на зустріч. Підійшовши до ОСОБА_5 , на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, у ОСОБА_3 , виник умисел на нанесення тілесних ушкоджень ОСОБА_5 . Реалізовуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_3 наніс один удар кулаком правої руки ОСОБА_5 в область голови в ліву скроню, чим завдав останньому, згідно висновку судово-медичної експертизи №412 від 29.08.2019 року, тілесні ушкодження у вигляді: гематоми лівої скроневої ділянки, яке відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень.

В судовому засіданні захисником подано клопотання про звільнення обвинуваченого ОСОБА_3 від кримінальної відповідальності та закриття провадження у справі у зв`язку із закінченням строків давності. Обвинувачений підтримав дане клопотання.

Прокурор, потерпілий та представник заперечили проти задоволення клопотання.

Заслухавши думку учасників провадження, суд встановив наступне.

Згідно ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального проступку, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі до дня набрання вироком законної сили минуло 2 роки.

Дії ОСОБА_3 кваліфіковано за ч. 1 ст. 125 КК України, яка відповідно до ст. 12 КК України відноситься до проступків, санкція статті передбачає максимальне покарання у виді виправнихробіт настрок доодного року.

Згідно з обвинувальним актом, проступок вчинено 06.04.2019 року, тобто, на час розгляду обвинувального акту минуло більше двох років, передбачених ст. 49 КК України.

Аналізуючи наведене, суд приходить до висновку про те, що ОСОБА_3 , має бути звільнений від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності, а кримінальне провадження №12019120020002780 внесене до ЄРДР 10.04.2019 року, за ч. 1 ст. 125 КК України має бути закрито.

Потерпілим подано цивільний позови до обвинуваченого про відшкодування завданої шкоди. Оскільки обвинувачений звільнений від кримінальної відповідальності, цивільний позов має бути залишений без розгляду.

Відповідно до ст.128 КПК України особа, яка не пред`явила цивільного позову в кримінальному провадженні, а також особа, цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред`явити його в порядку цивільного судочинства.

Судові витрати та речові докази у провадженні відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст. 49, 125 КК України, пп.1 п. 2 ст. 284 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 звільнити від кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 125 КК України у зв`язку із закінченням строків давності.

Кримінальне провадження №12019120020002780 внесене до ЄРДР 10.04.2019 року про обвинувачення ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України - закрити у зв`язку із звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності.

Цивільний позов ОСОБА_5 залишити без розгляду.

Роз`яснити потерпілому про його право на звернення до суду з цивільним позовом в порядку цивільного судочинства.

Запобіжний захід до вступу ухвали в законну силу не обирати.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом 7 діб з дня її проголошення.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99391629
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку