open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 349/1226/21

Справа № 349/1226/21

Провадження № 1-кс/349/281/21

У Х В А Л А

06 вересня 2021 року м. Рогатин

Слідчий суддя Рогатинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання заступника начальника слідчого відділення відділення поліції № 4 (м. Рогатин) Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Рогатинського відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 12021091210000087 про арешт майна,

в с т а н о в и в:

Згідно з клопотанням слідче відділення відділення поліції№ 4(м.Рогатин)Івано-Франківськогорайонного управлінняполіції ГУНПв Івано-Франківськійобласті здійснює досудове слідство за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, у зв`язку з тим, що у період з 24.07.2021 по 28.07.2021 невідома особа незаконно проникла крізь вікно до закинутого приміщення торгового центру, що знаходиться по АДРЕСА_1 , та належить на праві власності Букачівському заготівельно-торгівельному підприємству, звідки таємно викрала дерев`яні крісла, чим завдала матеріальної шкоди вказаній юридичній особі.

03.09.2021 під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 по АДРЕСА_2 , було вилучено 15 (п`ятнадцять ) дерев`яних крісел із м`якими сидіннями та спинками.

Відповідно до поданого клопотання слідчий просить накласти арешт на тимчасово вилучені 15 (п`ятнадцять ) дерев`яних крісел із м`якими сидіннями та спинками.

Слідчий, власник майна в судове засідання не прибули, що не перешкоджає розгляду клопотання.

Дослідивши додані до клопотання докази, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання з таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, зокрема, що воно є доказом злочину.

Завданням арештумайна єзапобігання можливостійого приховування,пошкодження,псування,знищення,перетворення,відчуження

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Частиною 1 ст. 98 КПК України передбачено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Витягом з ЄРДР підтверджується, що 11.08.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021091210000087 внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

В результаті проведеного 03.09.2021 обшуку тимчасово вилучено зазначене в клопотанні майно.

З огляду на положення ч. 1 ст. 98 КПК України тимчасово вилучене майно є речовими доказами.

Оскільки є можливість використання тимчасово вилученого майна як доказів в кримінальному провадженні, з метою забезпечення його збереження на нього необхідно накласти арешт.

Керуючись ст. ст. 170 173 КПК України,

у х в а л и в:

Клопотання заступника начальника слідчого відділення відділення поліції № 4 (м. Рогатин) Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 задовольнити.

Накласти арешт на тимчасово вилучене майно: п`ятнадцять дерев`яних крісел із м`якими сидіннями та спинками.

Власник майна як особа, яка не була присутня при розгляді питання про арешт майна, має право заявити клопотання про скасування арешту майна.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99391405
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку