open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 191/2883/21

Провадження № 1-кс/191/499/21

У Х В А Л А

іменем України

06 вересня 2021 року м. Синельникове

Слідчий суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши матеріали скарги ОСОБА_2 поданої на бездіяльність органу досудового розслідування в порядку ст. 303 - 307 КПК України, щодо не внесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до ЄРДР, -

ВСТАНОВИВ:

06.09.2021 року до слідчого судді Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 надійшла скарга ОСОБА_2 на бездіяльність органу досудового розслідування в порядку ст. 303 - 307 КПК України, щодо не внесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до ЄРДР.

Згідно вимоги п. 4 ч. 1 ст. 75 КПК України, слідчий суддя не може брати участь у кримінальному провадженні за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості.

Згідно ч. 1 ст.80КПК України за наявності підстав, передбачених ст. ст. 75, 79 цього Кодексу, слідчий суддя зобов`язаний заявити самовідвід.

Слідчий суддя ОСОБА_1 вважає наявність підстав для заявлення самовідводу, посилаючись на те, що скаржник у даній справі ОСОБА_2 працює на посаді секретаря судових засідань Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області безпосередньо зі слідчим суддею ОСОБА_1 .

Враховуючи викладене, з метою уникнення в учасників судового розгляду сумнівів щодо неупередженості слідчого судді при розгляді вищезазначеної скарги, слідчий суддя ОСОБА_1 вважає можливим задовольнити самовідвід у даному кримінальному провадженні, з підстав зазначених вище.

Згідно ч.1 ст.80 КПК України за наявності підстав, передбачених ст.ст.7579 цього Кодексу, слідчий суддя, суддя, присяжний, прокурор, слідчий, захисник, представник, експерт, спеціаліст, перекладач, секретар судового засідання зобов`язані заявити самовідвід.

В ч.1 ст. 82 КПК України зазначено, що у разі задоволення заяви про відвід (самовідвід) слідчого судді кримінальне провадження передається на розгляд іншому слідчому судді.

Згідно ч. 4 ст.82КПК України слідчий суддя, суддя (судді), на розгляд яких передається кримінальне провадження або справа, визначається у порядку, встановленому частиною третьою статті 35 цього Кодексу.

З огляду на вищевикладене, слідчий суддя зазначає про необхідність передачі даної скарги до канцелярії суду для вирішення питання про розподіл справи в порядку передбаченому ст. 35 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ч.1 ст.76, ч.1 ст.80, ч.1, ч. 4 ст.82 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Заявлений самовідвід слідчому судді ОСОБА_1 задовольнити.

Скаргу ОСОБА_2 на бездіяльність органу досудового розслідування подану в порядку ст. 303 - 307 КПК України, щодо не внесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до ЄРДР, передати до канцелярії суду для визначення слідчого судді в порядку ч.3ст.35 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99390814
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку