open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 204/6283/21

Провадження № 1-кс/204/1528/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20серпня 2021року слідчийсуддя Красногвардійськогорайонного судум.Дніпропетровська ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні скаргудиректора Товаристваз обмеженоювідповідальністю «ФРУТЛАЙФ» ОСОБА_3 на бездіяльністьслідчого щодоневнесення відомостейпро кримінальнеправопорушення доЄдиного реєструдосудових розслідувань,-

встановив:

До суду надійшла зазначена скарга директора ТОВ «ФРУТЛАЙФ» ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого ВП №6ДРУП ГУНПв Дніпропетровськійобласті щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. В обґрунтування скарги зазначено, що 09.08.2021 року директор ТОВ «ФРУТЛАЙФ» ОСОБА_3 , звернувся до ВП № 6ДРУП ГУНПв Дніпропетровськійобласті із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Всупереч положеннямст. 214 КПК України, зазначена заява необґрунтовано не зареєстрована в ЄРДР. Посилаючись на вказані в скарзі обставини заявник просить зобов`язати слідчого внести до ЄРДР відповідні дані за заявою від 09.08.2021 року.

Адвокат ОСОБА_4 надала заяву про розгляд скарги без її участі, скаргу підтримала, просила задовольнити.

Прокурор надав суду заяву про розгляд скарги без його участі.

Ознайомившись з матеріалами скарги, слідчий суддя приходить до наступного.

09.08.2021 року із заявою про вчинення кримінального правопорушення, директор ТОВ «ФРУТЛАЙФ» ОСОБА_3 звернувся до ВП №6 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області, однак відомості за вказаним ним фактом про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені.

Відповідно до ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Згідно положень ч. 2 ст. 214 КПК України досудове розслідування починається з моменту внесення відомостей про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Бездіяльність слідчого, прокурора щодо невнесення відомостей про злочин до ЄРДР після отримання заяви, відповідно до ст. 303 КПК України може бути оскаржена до суду.

Суду доведено, що в порушення вимог ст. 214 КПК України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені відомості за заявою директора ТОВ «ФРУТЛАЙФ». З поданих матеріалів вбачаються порушення прав заявника, які підлягають відновленню у судовому порядку, у зв`язку з чим скаргу слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 107, 214, 303307, 309 КПК України, -

ухвалив:

Скаргу директора Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРУТЛАЙФ» ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань задовольнити.

Зобов`язати уповноважену особу ВП № 6ДРУП ГУНПв Дніпропетровськійобласті негайно виконати вимоги статті 214 КПК України, та внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою директора Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРУТЛАЙФ» ОСОБА_3 від 09.08.2021 року, про вчинення кримінального правопорушення. Розпочати досудове розслідування з дотриманням правил підслідності, через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99390465
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку