open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 398/1945/20

провадження №: 1-в/398/107/21

УХВАЛА

Іменем України

"06" вересня 2021 р.

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі:

судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Олександрія подання начальника Олександрійського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області ОСОБА_3 про звільнення від подальшого відбування покарання:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця с. Гайове, Олександрійського району, Кіровоградської області, з професійно - технічною освітою, не одруженого, не військовозобов`язаного, не маючого на утриманні неповнолітніх чи малолітніх дітей, не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області надійшло подання начальника Олександрійського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області ОСОБА_3 про звільнення від подальшого відбування покарання ОСОБА_4 у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Подання мотивоване тим, що ОСОБА_4 перебуває на обліку Олександрійського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області з 10.08.2020 року.

За час перебування на обліку правила та порядок перебування на обліку, а також обов`язки покладені на нього судом, а саме повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання; періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації не порушував.

У поданні також зазначено, що за місцем ОСОБА_4 характеризується як такий, щодо якого відсутні компрометуючі матеріали, до адміністративної притягувався 09.07.2020 року за ст 106-2 КупАП, до кримінальної відповідальності не притягувався, іспитовий строк закінчився, у зв`язку із чим начальник Олександрійського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням для вирішення питання про звільнення засудженого ОСОБА_4 від призначеного йому покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Засуджений у судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Прокурор у судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

У відповідності із частиною 4 статті 539 КПК України, неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Дослідивши додані до подання матеріали, суд приходить до наступних висновків.

Вироком Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 30 червня 2020 року ОСОБА_4 визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.310 ККУкраїни та призначено покаранняу виді 2 роківобмеження волі. Керуючись ст.ст. 75 КК України, ОСОБА_4 від відбування покарання звільнено з випробуванням, з іспитовим строком на 1 (один) рік з покладенням, відповідно дост.76 КК Україниобов`язків: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Вказаний вирок суду набрав законної сили 31 липня 2020 року, та 10.08.2020 року прийнятий до виконання Олександрійським міськрайонним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області.

Як вбачається з матеріалів особової справи відносно ОСОБА_4 №76/2020, останній порядок та умови перебування на обліку не порушував.

У поданні також зазначено, що за місцем проживання ОСОБА_4 характеризується, як такий щодо якого відсутні компрометуючі матеріали.

Відповідно до довідок наданих Олександрійським ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності притягувався 09.07.2020 року за ст. 106-2 КупАП. До кримінальної відповідальності не притягувався.

Відповідно п. 9 ч. 1ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другоюстатті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно ч. 1ст. 539 КПК України, питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) органу або установи виконання покарань. Клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений.

Нормист. 78 КК Українивказують, що після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

З огляду на викладене та беручи до уваги, що іспитовий строк визначений судом ОСОБА_4 закінчився, у період іспитового строку останній нового злочину не вчинив, покладені на нього обов`язки виконав, а тому суд вважає можливим звільнити його від подальшого відбування покарання по закінченню іспитового строку.

Керуючисьст. 78 КК України, ст. ст. 537-539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Олександрійського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області ОСОБА_3 про звільнення від подальшого відбування покарання ОСОБА_4 у зв`язку із закінченням іспитового строку, задоволити.

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від подальшого відбування покарання, призначеного вироком Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 30 червня 2020 року, у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом семи днів з дня проголошення.

СУДДЯ: ОСОБА_5 НЕРОДА

Джерело: ЄДРСР 99381329
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку