open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 461/6969/21

Провадження № 1-кс/461/4691/21

УХВАЛА

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

20.08.2021 року, суддя Галицького районного суду м.Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Львові подання начальника ДУ «ЛУВП №19» ОСОБА_3 про обернення в дохід держави купюри, -

в с т а н о в и в:

начальник ДУ «ЛУВП №19» ОСОБА_3 звернувся в суд з поданням про конфіскацію та обернення в дохід держави купюри номіналом 50 (п`ятдесят) гривень ТЕ 8114660.

В обґрунтування подання покликається на те, що 02.08.2021 року на адресу Державної установи «Львівська установа виконання покарань (№19)» надійшла посилка на ім`я ув`язненого ОСОБА_4 від громадянки ОСОБА_5 , де було виявлено та вилучено купюру номіналом 50 (п`ятдесят) гривень ТЕ 8114660, яка була замаскована в упаковці з чаєм.

В ході здійснення перевірки було надіслано запит у відділ поліції, для встановлення особи відправника ОСОБА_5 , однак відповіді по даному запиту від працівників поліції не надійшло. Також було перевірено мобільний номер, який зазначений як контакт відправника, проте даний мобільний номер не являється дійсним, при здійсненні всіх заходів дану особу ідентифікувати не вдалося, а також скласти адміністративний протоколу, з метою притягнення вищевказаної особи до адміністративної відповідальності у порядку ст188 КУпАП, не виявилось можливості.

Згідно ч.4 ст.107 КВК України, засудженим забороняється придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

У відповідності до ч.7 ст.102 КВК України, зберігання засудженими при собі грошей, цінних паперів і речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені в засуджених гроші, цінності та інші речі за рішенням суду можуть бути передані в дохід держави.

Одночасно з поданням про обернення в дохід держави забороненого предмету, начальник ДУ «ЛУВП №19» ОСОБА_3 звернувся із заявою про розгляд справи без участі представника адміністрації.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється, а тому, суд вважає за можливе розглянути дану справу у відсутності сторін без фіксування судового засідання технічними засобами.

Враховуючи наведене вважаю, що подання є підставним та підлягає до задоволення, оскільки виявлені грошові кошти є забороненими для використання в місцях попереднього ув`язнення засудженими.

Керуючись ст.102, 107 КВК України, ст.ст. 370, 372 КПК України, суд, -

у х в а л и в:

подання начальника ДУ «ЛУВП №19» ОСОБА_3 - задоволити.

Конфіскувати та обернути в дохід держави купюру номіналом 50 (п`ятдесят) гривень ТЕ 8114660.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Галицький районний суд м.Львова протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1 .

Джерело: ЄДРСР 99306704
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку