open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 495/400/21

Номер провадження 1-в/495/88/2021

01 вересня 2021 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

у складі головуючого одноособово суді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

за участю представника Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області ОСОБА_4 ,

за участю засудженої ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Білгород-Дністровський матеріали подання Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направленням засудженої для відбування призначеного покарання:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Шабо, Білгород-Дністровського району, Одеської області, громадянки України, з неповною середньою освітою, не працюючої, не одруженої, проживаючу за адресою: АДРЕСА_1 , раніше засудженої: 12.02.2021 року Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області за ч.1 ст. 190 КК України до 1 року обмеження волі, згідно ст. 75 КК України звільнена від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік,

ВСТАНОВИВ:

Старший інспектор Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області звернулась до суду з поданням про вирішення питання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направленням засудженої ОСОБА_5 для відбування призначеного покарання, яке обґрунтовано тим, що засуджена ігнорує покладені на неї обов`язки вироком Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 12.02.2021 року.

У судовому засіданні засуджена ОСОБА_5 , пояснила, що не являлась на реєстрацію до органу пробації, у зв`язку з тим, що вона офіційно не працевлаштована та не має постійного заробітку (доходу) у неї відсутні кошти на оплату проїзду. У задоволені подання старшого інспектора просила відмовити та запевнила суд, що вона в подальшому буде виконувати обов`язки покладені відповідно до вироку Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області, а саме своєчасно з`являтися на реєстрації до органу пробації.

У судовому засіданні прокурор підтримав подання старшого інспектора Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області, просив задовольнити дане подання.

У судовому засіданні представник Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області підтримала подання та просила його задовольнити.

Вивчивши матеріали подання, заслухавши думку прокурора, представника Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області, засудженої, суд вважає, що подання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 12.02.2021 року ОСОБА_5 було засаджено Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області за ч. 1 ст. 190 КК України до 1 року обмеження волі, згідно ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Копія вироку та розпорядження про його виконання надійшли до уповноваженого органу з питань пробації 17.03.2021 року.

07.04.2021 року засуджена ОСОБА_5 була ознайомлена з порядком та умовами відбування покарання не пов`язаного з позбавленням волі, вона була попереджена про правові наслідки звільнення від відбування покарання з випробуванням у відповідності зі ч.2 ст. 78 КК України та ст. 166 Кримінально-виконавчого Кодексу України. У відповідності із п.п.1,2 ч.1 ст. 76 КК України на засуджену ОСОБА_5 судом були покладені наступні обов`язки:

- повідомляти уповноважений орган з питань пробаціїї про зміну місця проживання, роботи та навчання;

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Засудженій ОСОБА_5 було роз`яснено, що у разі ухилення від виконання покладених на неї судом обов`язків або систематичного притягнення до адміністративної відповідальності, звільнення від відбування покарання з випробуванням може бути скасоване судом, і вона буде направлена для відбування призначеного покарання. За результатами бесіди у засудженої відібрано письмову підписку, а 07.10.2021 року було винесено постанову про встановлення днів явки на реєстрацію, згідно якої засуджена, зобов`язана з`являтися на реєстрацію 1,2,3,4 вівторок кожного місяця.

Ігноруючи покладені судом обов`язки, 20.04.2021 року засуджена ОСОБА_5 не з`явилась на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації без поважної причини за що останній 31.05.2021 року було винесено письмове попередження.

30.04.2021 року було складена оцінка ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення суб`єктом пробації. Рівень ризику вчинення повторного кримінального правопорушення є низькою, виявлені криміногенні потреби (робота, матеріальне становище, стосунки у суспільстві).

Продовжуючи ігнорувати покладені судом обов`язки, 11.05.2021 року, 18.05.2021 року та 25.05.2021 року, засуджена ОСОБА_5 не з`являлась на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації.

Відповідно "Порядку здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженими до покарань, не пов`язаних з позбавленням волі №272/5від 29.01.2019року розділу IV ч.2 п.4 «якщо засуджена особа після двох викликів поспіль не з`явилась до уповноваженого органу з питань пробації (для проведення першої бесіди або протягом перебуванняна обліку)без поважних причин, уповноважений орган з питань пробації проводить першочергові заходи з виявлення такої особи».З метоювстановлення місця перебування засудженої ОСОБА_5 ,31травня 2021року спільноз дільничним офіцером поліції ОСОБА_6 був зроблений виїзд до села Шабо.

В ході перевірки стало відомо, що засуджена змінила місце мешкання, з адреси: АДРЕСА_2 , на адресу: АДРЕСА_2 . З ОСОБА_7 , була проведена бесіда в ході якої, стало відомо, що вона не з`являвся ш реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації по сімейним обставинам тобто безповажної причини.Неповідомила уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання тому, що не вважала за потрібним. За неявку на реєстрацію до уповноваженого органу з питані пробації без поважної причини та зміну місця мешкання особі 31.05.2021 року було винесено письмове попередження.

07.06.2021 року у зв`язку зі змінами у житті особи була складена повторна оцінка ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення суб`єктом пробації. Рівень ризику вчинення повторного кримінального правопорушення середній. Виявлені криміногенні потреби (робота, матеріальне становище, стосунки у суспільстві, контроль над поведінкою та мислення, стосунки з рідними та батьками).

Продовжуючи ігнорувати покладені судом обов`язки, 08.06.2021 року, 15.06.2021 року, засуджена ОСОБА_5 не з`являлась на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, також змінила місце мешкання не повідомив про це уповноважений орган з питань пробації, з адреси: АДРЕСА_2 на адресу: АДРЕСА_2 , за що їй 22.06.2021 року було винесено письмове попередження.

Продовжуючи ігнорувати покладені судом обов`язки, 06.07.2021 року, 13.07.2021 року та 20.07.2021 року, засуджена ОСОБА_5 не з`являлась на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, відповідно довідки «телефонної бесіди» з фахівцем соціальної роботи Шабівської сільської ради, особа змінила місце мешкання не повідомивши про це уповноважений орган з питань пробації, з адреси: АДРЕСА_2 на адресу: АДРЕСА_2 .

Згідно довідки про проведення перевірки засудженої на притягнення до адміністративної відповідальності Білгород-Дністровського ВПГУНП в Одеській області від 14.06.2021 року ОСОБА_5 до адміністративної відповідальності не притягувалась, однак 30.06.2021 року та 05.07.2021 року від Білгород-Дністровського РВП ГУНП України в Одеській області надійшла інформація, а саме:

- 11.06.2021 року відносно засудженої ОСОБА_5 було винесено постанову за ч.1. ст. 173-1 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

- 22.06.2021 року відносно засудженоїОСОБА_5 було винесено постанову за ч.1. ст. 173 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 51 грн.

- 22.06.2021 року відносно засудженої ОСОБА_5 було винесено постанову за ч.1. ст. 178 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

Згідно перевірки УІЗ ГУНП України в Одеській області, засуджена ОСОБА_5 повторно до кримінальної відповідальності не притягувалась.

Родина особиперебуває наобліку сімейякі опинилисяу складнихжиттєвих обставина(листвід сільськоїради).Сусіди характеризують ОСОБА_5 ,посередньо схильнаговорити неправду.Має трьохнеповнолітніх дітей,за двомастаршими донькамидоглядає матиспівмешканця.Не працює,знаходиться наутриманні свогоспівмешканця.До цьогочасу неоформила соціальноївиплати ззв`язку звагітністю тапологами.Не з`являтьсядо сімейноголікаря длямедичного оглядуновонародженої дитини,порушує графікщеплення.Постійно змінюємісце мешкання.

Враховуючи те, що в період відбування покарання засуджена ОСОБА_5 не притягувалась до кримінальної відповідальності, не з`явилась на реєстрацію до Центру пробації у зв`язку з скрутним матеріальним становищем, що виражається у відсутності коштів для здійснення проїзду, у судовому засіданні запевнила суд, що більше такого не повториться, вона буде вчасно являтися на реєстрацію до Центру пробації, за місцем мешкання характеризується посередньо, тому на даній стадії у суду не має підстав вважати, що засуджена не буде виконувати обов`язки, які було покладено на неї судом у зв`язку з чим суд вважає, що подання Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направленням засудженої ОСОБА_5 для відбування призначеного покарання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 78 ч. 2 КК України, ст. 166 КВК України, ст. 537 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні подання Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направленням засудженої ОСОБА_5 для відбування призначеного покарання відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99300762
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку