open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 473/3187/21

Номер провадження 1-кс/473/762/2021

УХВАЛА

"30" серпня 2021 р. Слідчий суддя Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , заявника ОСОБА_3 , представника заявника адвоката ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вознесенська матеріали скарги ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого відділу Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

встановив

27.07.2021 року до Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області надійшла скарга ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого відділу Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за її заявою від 19 липня 2021 року.

В обґрунтування скарги було зазначено, що 19.07.2021 року ОСОБА_3 звернулася до Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області із заявою про обставини, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України.

Проте, представник ОСОБА_3 12.08.2021 року в приміщенні Вознесенського РУП Миколаївської області отримав листа за №18950/59-2021 про те, що заяву розглянуто та за фактом тілесних ушкоджень зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчиненні кримінального правопорушення і інші події Вознесенським РУП ГУНП в Миколаївській області за № 6574 від 19.07.2021. За результатами перевірки матеріали направлені до архіву Вознесенського РУП.

Просить зобов`язати слідчий відділ внести її заяву до ЄРДР та розпочати досудове розслідування.

Слідчий СВ Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області в судове засідання не з`явився. Про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Надав в судове засідання матеріали ЄО №6574 за заявою ОСОБА_3 від 19.07.2021 року.

В судовому засіданні заявник ОСОБА_3 та її представник адвокат ОСОБА_4 подану скаргупідтримали тапросили зобов`язатислідчий відділВознесенського РУПГУНП внестивідомості доЄРДР заподаною нею19.07.2021року заявоюпро вчинення кримінальногоправопорушення, передбаченого ст. 128 КК України.

Враховуючи пояснення заявника, представника заявника, перевіривши матеріали скарги, слідчий суддя приходить до переконання, що скаргу слід задовольнити, виходячи з наступного.

19.07.2021 року ОСОБА_3 звернулася до Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області із заявою про обставини, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України.

Як вбачається з довідки «Про результати розгляду повідомлення зі служби «102», 19.07.2021 року надійшло повідомлення по телефону зі служби 102 про те, що за адресою, с. Бузьке, біля річки Південний Буг заявницю покусала собака, потерпіла втікала, впала, діагноз: закритий перелом ноги. Заявник: ОСОБА_3 . Повідомлення зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області від 19.07.2021 ЄО №6574.

В ході проведеної перевірки було опитано гр. ОСОБА_3 , яка пояснила, що 19.07.2021 року разом із своїм чоловіком знаходилась в с. Бузьке, біля річки Південний Буг, де подружжя відпочивало, близько 14:30 год до річки приїхав невідомий чоловік із собакою породи «Алабай», остання була без наморднику, чоловік прив`язав собаку на поводок до дерева, коли остання виходила з річки на берег собака відірвалась з повідка та побігла за заявницею, схопила за праву руку, після чого гр. ОСОБА_5 почала тікати від собаки та пригнула з обриву в результаті чого отримала закритий перелом лівої ноги.

З даного приводу було опитано чоловіка заявниці гр. ОСОБА_6 , який пояснив, що 19.07.2021 року разом із дружиною відпочивав на річці Південний Буг, та в цей час на річку приїхав невідомий чоловік із собакою породи «Алабай», остання була з повідком та без наморднику, чоловік прив`язав собаку біля дерева, але остання порвала поводок та побігла до дружини, в ході даної ситуації дружина гр. ОСОБА_7 намагалась втікати в результаті чого отримала травму лівої ноги.

Згідно довідки чергового хірурга КП «КНП Вознесенська ЦРЛ» ВМР, гр.. ОСОБА_3 отримала закритий перелом лівої ноги.

Щодо власника собаки, гр. ОСОБА_8 було складно адміністративний протокол за ч. 2 ст. 154 КУпАП.

А тому,на підставіЗакону України«Про зверненнягромадян» та«Порядку розглядузвернень таорганізації проведенняособистого прийомугромадян ворганах тапідрозділах Національноїполіції України»,прийнято рішенняпро припиненняперевірки позаяві ОСОБА_3 від 19.07.2021 року.

Відповідно доп.1ч.1ст.303КПК Українина досудовомупровадженні можутьбути оскарженібездіяльність слідчого,дізнавача,прокурора,яка полягаєу невнесеннівідомостей прокримінальне правопорушеннядо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань післяотримання заявичи повідомленняпро кримінальне правопорушення - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником.

Разом з тим, відповідно до ч.ч. 1-4, 6 ст. 214 КПК України, п. 2 розділу ІІ «Інструкції з організації взаємодії органів досудового розслідування з іншими органами та підрозділами Національної поліції України в запобіганні кримінальним правопорушенням, їх виявленні та розслідуванні», затвердженої наказом МВС України від 07 липня 2017 року №575 слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Здійснення досудового розслідування, крім випадків, передбачених цією частиною, до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом. У невідкладних випадках до внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань може бути проведений огляд місця події (відомості вносяться невідкладно після завершення огляду). Для з`ясування обставин вчинення кримінального проступку до внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань може бути лише: відібрано пояснення; проведено медичне освідування; отримано висновокспеціаліста ізнято показаннятехнічних приладівта технічнихзасобів,що маютьфункції фото-і кінозйомки,відеозапису,чи засобівфото -і кінозйомки,відеозапису; вилучено знаряддя і засоби вчинення кримінального проступку, речі і документи, що є безпосереднім предметом кримінального проступку, або які виявлені під час затримання особи, особистого огляду або огляду речей.

Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Слідчий, дізнавач невідкладно у письмовій формі повідомляє керівника органу прокуратури про початок досудового розслідування, підставу початку досудового розслідування та інші відомості, передбаченічастиною п`ятоюцієї статті.

До Реєстру вносяться відомості про: час та дату надходження заяви, повідомлення про кримінальне правопорушення або виявлення з іншого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення; прізвище, ім`я, по батькові (найменування) потерпілого або заявника; інше джерело, з якого виявлені обставини, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення; короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених потерпілим, заявником чи виявлених з іншого джерела; попередню правову кваліфікацію кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність тощо (ч. 5 ст. 214 КПК України, п.п. 1 гл. 2 розділу І «Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань», затвердженого наказом Генеральної прокуратури України від 06 квітня 2016 року №139).

Слідчим суддею встановлено, що ОСОБА_3 подала до Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області в належній формі заяву про вчинення кримінального правопорушення із викладенням обставин порушення та можливої кваліфікації, вказана заява підлягала безумовній реєстрації в ЄРДР невідкладно, але не пізніше 24 годин після її подання, проте не була зареєстрована, що свідчить про порушення вимог ст. 214 КПК України.

За таких обставин, проаналізувавши матеріали скарги, доводи скаржника слідчий суддя вважає, що для з`ясування всіх обставин, що мають значення для встановлення наявності чи відсутності в діях особи/осіб кримінально-караних дій слід внести відомості до ЄРДР за якими подано скаржником заяву до Вознесенського РУП ГУНП, об`єктивно та всебічно провести досудове розслідування, встановити всі обставини справи та винести законне, обґрунтоване рішення.

Враховуючи викладене, скарга ОСОБА_3 набездіяльність слідчоговідділу ВознесенськогоРУП ГУНПв Миколаївськійобласті,яка полягаєу невнесеннівідомостей прокримінальне правопорушеннядо ЄРДР, є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 303, 306, 307, 372 КПК України, слідчий суддя

постановив

скаргу ОСОБА_3 набездіяльність слідчоговідділу ВознесенськогоРУП ГУНПв Миколаївськійобласті,яка полягаєу невнесеннівідомостей прокримінальне правопорушеннядо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань - задовольнити.

Зобов`язати особу, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення Вознесенського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, викладене в заяві ОСОБА_3 від19.07.2021року тапротягом 24 годинз моментувнесення такихвідомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Копію ухвали надати заявнику ОСОБА_3 , направити для виконання до Вознесенського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та для відома до Вознесенської окружної прокуратури.

Ухвала оскарженню не підлягає

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99256223
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку