open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №345/3609/21

Провадження № 1-м/345/5/2021

У Х В А Л А

про прийняття до виконання доручення іноземного суду

30.08.2021 м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , ознайомившись із дорученням Муніципального суду у Брно (Чеська Республіка) про надання юридичної допомоги та забезпечення проведення відеоконференції (забезпечення присутності свідка) ОСОБА_2 ,-

ВСТАНОВИВ:

20.08.2021 з Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області за територіальною підсудністю до Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області надійшло доручення Муніципального суду у Брно про надання юридичної допомоги та забезпечення проведення відеоконференції (забезпечення присутності свідка) ОСОБА_2 .

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області вище зазначене доручення Муніципального суду у Брно про допит свідка ОСОБА_3 передано для розгляду судді ОСОБА_1 .

Згідно відповіді Новицької сільської ради, яка надійшла до суду 27.08.2021, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований у АДРЕСА_1 .

У відповідності до статті 542 КПК України міжнародне співробітництво під час кримінального провадження полягає у вжитті необхідних заходів з метою надання міжнародної правової допомоги шляхом вручення документів, виконання окремих процесуальних дій, видачі осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, тимчасової передачі осіб, перейняття кримінального переслідування, передачі засуджених осіб та виконання вироків. Міжнародним договором України можуть бути передбачені інші, ніж у цьому Кодексі, форми співробітництва під час кримінального провадження.

Іноземний суд просить надати правову допомогу, яка полягає у забезпеченні присутності свідка ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_2 , під час допиту в режимі відео конференції 4 жовтня 2021 о 12.30 годин. Допит зазначеної особи є важливим для кримінального провадження, що ведеться в Чеській Республіці.

Слідчим суддею не встановлено підстав для відмови у прийнятті до виконання доручення Муніципального суду у Брно про допит ОСОБА_3 в рамках надання правової допомоги у кримінальному провадженні проти громадян Чеської Республіки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Згідно з положеннями частин 1,2статті 567 КПК України, допит за запитом компетентного органу іноземної держави проводиться у присутності слідчого судді за місцезнаходженням особи за допомогою відео- або телефонної конференції у таких випадках: 1) неможливості прибуття певних осіб до компетентного органу іноземної держави; 2) для забезпечення безпеки осіб; 3) з інших підстав, визначених слідчим суддею (судом).

Допит шляхом відео- або телефонної конференції виконується у порядку, передбаченому процесуальним законом запитуючої сторони у тій мірі, в якій такий порядок не суперечить засадам кримінального процесуального законодавства України та загальновизнаним стандартам забезпечення прав людини і основоположних свобод.

Керуючись ст.ст.542,566,567 КПК України, слідчий суддя-

УХВАЛИВ:

Прийняти до виконання судове доручення про надання правової допомоги Муніципального суду у Брно шляхом допиту свідка ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 .

Свідка ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого та жителя с.Завій Калуського району, викликати для допиту у відкритому судовому засіданні ( в режимі відео конференції) на 12.30 годин 04.10.2021 в Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області (м.Калуш вул.Молодіжна, 10).

Роз`яснити свідку:

Свідок має право:

1) знати, у зв`язку з чим і в якому кримінальному провадженні він допитується;

2) користуватися під час давання показань та участі у проведенні інших процесуальних дій правовою допомогою адвоката, повноваження якого підтверджуються згідно з положеннями статті 50 цього Кодексу;

3) відмовитися давати показання щодо себе, близьких родичів та членів своєї сім`ї, що можуть стати підставою для підозри, обвинувачення у вчиненні ним, близькими родичами чи членами його сім`ї кримінального правопорушення, а також показання щодо відомостей, які згідно з положеннями статті 65 цього Кодексу не підлягають розголошенню;

4) давати показання рідною або іншою мовою, якою він вільно володіє, і користуватися допомогою перекладача;

5) користуватися нотатками і документами при даванні показань у тих випадках, коли показання стосуються будь-яких розрахунків та інших відомостей, які йому важко тримати в пам`яті;

6) на відшкодування витрат, пов`язаних з викликом для давання показань;

7) ознайомлюватися з протоколом допиту та заявляти клопотання про внесення до нього змін, доповнень і зауважень, а також власноручно робити такі доповнення і зауваження;

8) заявляти клопотання про забезпечення безпеки у випадках, передбачених законом;

9) заявляти відвід перекладачу.

Свідок зобов`язаний:

1) прибути за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду;

2) давати правдиві показання під час досудового розслідування та судового розгляду;

3) не розголошувати без дозволу слідчого, прокурора, суду відомості, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, що здійснюються (здійснювалися) під час нього, і які стали відомі свідку у зв`язку з виконанням його обов`язків.

Особа, яку залучають до проведення процесуальних дій під час досудового розслідування як понятого або яка стала очевидцем таких дій, зобов`язана на вимогу слідчого, прокурора не розголошувати відомості щодо проведеної процесуальної дії.

Копію ухвали разом з повісткою направити свідку ОСОБА_3 .

Зобов`язати відповідальних осіб суду забезпечити технічну можливість проведення відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 99240077
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку