open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа 288/1533/21

1-в/288/48/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2021 року . смт. Попільня

Попільнянський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судових засідань - ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника органу пробації ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув смт.Попільня Житомирськоїобласті клопотанняпро вирішенняпитання,пов`язаного звиконанням вироку, начальникаЖитомирського РС№ 5 філіїДержавної установи«Центр пробації»у Житомирськійобласті капітанавнутрішньої служби ОСОБА_4 , відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , засудженого 15.08.2018 року вироком Фастівського міськрайонного суду Київської області за ч. 2 ст. 289 КК України до 5 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 3 роки,

ВСТАНОВИВ:

До Попільнянського районного суду Житомирської області надійшло клопотання про вирішення питання, пов`язаного з виконанням вироку відносно ОСОБА_5 засудженого 15.08.2018 року вироком Фастівського міськрайонного суду Київської області за ч. 2 ст. 289 КК України до 5 років позбавлення волі, на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 3 роки.

Начальник Житомирського РС № 5 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області, просить вирішити питання про звільнення від подальшого відбування покарання засудженого ОСОБА_5 у зв`язку із закінченням іспитового строку.

В судовому засіданні представник органу пробації просила клопотання задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні не заперечував щодо задоволення клопотання про вирішення питання, пов`язаного з виконанням вироку відносно ОСОБА_5 .

Засуджений ОСОБА_5 судовому засіданні не заперечував щодо задоволення вищевказаного клопотання.

Вислухавши учасників судового провадження, дослідивши клопотання та матеріали особової справи відносно ОСОБА_5 , суд дійшов наступного висновку.

Судом встановлено, що вироком Фастівського міськрайонного суду Київської області від 15 серпня 2018 року ОСОБА_5 визнано винним у скоєні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України та призначено йому покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки та на підставі ст. 76 КК України зобов`язано його: - періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; - повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; - не виїжджати за межі України без погодження з цим органом.

Засуджений ОСОБА_5 перебуває на обліку Житомирського PC № 5 філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області із 26.09.2018 року.

11.10.2018 року засудженого було ознайомлено з обов`язками встановленими вироком суду, а саме: - повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; - періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; - не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Про ознайомлення з обов`язками було відібрано підписку, а також роз`яснено умови, які засуджений повинен виконувати під час іспитового строку. 11.10.2018 року було винесено постанову про встановлення днів явки для реєстрації засудженого, відповідно до якої ОСОБА_5 , повинен був прибувати для реєстрації в другу та четверту середу кожного місяця. Із постановою ознайомлено було під підпис.

Під час іспитового строку мали місце порушення обов`язків, визначених вироком суду, а саме: - 27.02.2020 року ОСОБА_5 не з`явився на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації без поважних причин, за вказане порушення 18.03.2020 року засудженому було винесено попередження про скасування звільнення від відбування покарання і направлення для відбування покарання визначеного вироком суду; - 10.06.2020 року ОСОБА_5 не з`явився на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації без поважних причин.

У зв`язку із вищевказаним 18.06.2020 року до Попільнянського районного суду Житомирської області було направлено клопотання для вирішення питання про скасування звільнення від відбування покарання і направлення ОСОБА_5 для відбування покарання призначеного вироком суду.

26.06.2020 року Попільнянським районним судом Житомирської області винесено ухвалу про відмову у задоволенні клопотання про скасування звільнення від відбування покарання і направлення для відбування покарання призначеного судом. ОСОБА_5 попереджено, що у разі подальшого невиконання покладених на нього вироком Фастівського міськрайонного суду Київської області від 15.08.2018 року обов`язків та вчинення правопорушень до нього може бути застосоване скасування звільнення від відбування покарання з іспитовим строком і направлення для відбування призначеного судом покарання.

10.09.2020 року постанову про встановлення днів явки на реєстрацію від 11.08.2018 року було скасовано та винесено нову постанову про встановлення днів явки на реєстрацію, відповідно до якої ОСОБА_5 повинен був з`являтися до уповноваженого органу з питань пробації в перший та третій четвер кожного місяця.

21.01.2021 року ОСОБА_5 не з`явився на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації без поважних причин, за вказане порушення 28.01.2021 року засудженому було винесено попередження про скасування звільнення від відбування покарання і направлення для відбування покарання визначеного вироком суду.

16.04.2021 року від Відділення поліції № 2 Житомирського РУП ГУ НП в Житомирській області надійшло повідомлення про притягнення ОСОБА_5 28.01.2021 року до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень передбачених ч. 1 ст. 121, ст. 121-1, ст. 125, ст. 121-5, ч. 1 ст. 122 КУпАП. В якості стягнення до засудженого було застосовано штраф у розмірі 340 гривень.

20.05.2021 року ОСОБА_5 повторно не з`явився для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації без поважних причин.

У зв`язку із вищевказаним 03.06.2021 року до Попільнянського районного суду Житомирської області було направлено клопотання для вирішення питання про скасування звільнення від відбування покарання і направлення ОСОБА_5 для відбування покарання призначеного вироком суду.

10.06.2021 року Попільнянським районним судом Житомирської області винесено ухвалу про відмову у задоволенні клопотання про скасування звільнення від відбування покарання і направлення для відбування покарання призначеного судом. ОСОБА_5 попереджено, що у разі подальшого невиконання покладених на нього вироком Фастівського міськрайонного суду Київської області від 15.08.2018 року обов`язків та вчинення правопорушень до нього може бути застосоване скасування звільнення від відбування покарання з іспитовим строком і направлення для відбування призначеного судом покарання.

В подальшому обов`язки, визначені судом ОСОБА_5 не порушував. Під час іспитового стоку до кримінальної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризувався позитивно.

Згідно частини першої статті 78 КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначення йому покарання.

Відповідно до статті 165 КВК України, іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Пунктом 9 частини 1 статті 537КПК України передбачено, що під час виконання вироків суд, у визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

За таких обставин суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись частиною першою статті 78 КК України; частиною другоюстатті 165 КВК України; статтями 537,539 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника Житомирського РС № 5 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області капітана внутрішньої служби ОСОБА_4 , відносно ОСОБА_5 про вирішення питання, пов`язаного з виконанням вироку - задовольнити.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , засудженого 15.08.2018 року вироком Фастівського міськрайонного суду Київської області за ч. 2 ст. 289 КК України до 5 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 3 роки - звільнити від призначеного покарання.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, встановленого КПК України, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Житомирського апеляційного суду через Попільнянський районний суд Житомирської області протягом семи днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу суду було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Суддя Попільнянського

районного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 99229973
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку