open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 3/734/1161/21 Справа № 734/2378/21

ПОСТАНОВА

іменем України

19 серпня 2021 року смт. Козелець

Суддя Козелецького районного суду Чернігівської області Бараненко С.М., розглянувши матеріали, які надійшли з Управління Держпраці у Чернігівській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт Красні Окни, Одеської області, РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , здійснює повноваження директора ТОВ «Веселі Бобри» на підставі наказу від 03 січня 2012 року № 4, юридична адреса: АДРЕСА_2 ,

за ч. 1 ст. 41 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

Головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю та анатогічного забезпечення Управління Держпраці у Чернігівській області, Величко Мариною Сергіївною, у відношенні ОСОБА_1 , був складений протокол про адміністративне правопорушення № 25-10-013/0364 від 13 липня 2021 року о 17 год. 00 хв. за ч. 1 ст. 41 КУпАП в якому вказується, що директор ТОВ «Веселі Бобри» ОСОБА_1 здійснив наступні порушення:

порушення ст.ст. 74, 75 КЗпП України, а саме: громадянам, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності га галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи, надаються щорічні (основна та додатково відпустки із збереженням на їх період місця роботи (посади) і заробітної плати. Щорічна основна відпустка надасться працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.

Відповідно до особових карток: ОСОБА_2 , який прийнятий на роботу від 01 липня 2019 року за період роботи з 01 липня 2019 року по 30 червня 2020 року, щорічну відпустку не було надано взагалі, ОСОБА_3 за період роботи з 03 квітня 2020 року по 02 квітня 2021 року, щорічну відпустку не було надано взагалі, ОСОБА_4 за період роботи з 03 лютого 2020 року по 02 лютого 2021 року, щорічну відпустку не було надано взагалі.

Тобто щорічна основна відпустка не надається працівникам ТОВ «Веселі Бобри» тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.

порушення ч. 3 ст. 32 КЗпП України, а саме: Наказом від 30 квітня 2021 року № 50 «Про переведення ОСОБА_5 » працівницю ОСОБА_5 , менеджера управителя з зовнішньоекономічної діяльності переведено на посаду фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку з 01 травня 2021 року.

Згідно штатного розпису введеного в дію з 01 травня 2021 року посадовий оклад менеджера управителя з зовнішньоекономічної діяльності становить 7 000 грн., а посадовий оклад фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку 6 200 грн., однак працівницю ОСОБА_5 не було повідомлено про зміну істотних умов праці систем та розмірів оплата праці в бік погіршення, не пізніше ніж за два місяці.

порушення ст.ст. 67, 69 КЗпП України, а саме: на підприємствах, в установах, організаціях, зупинення роботи яких неможливе з виробничо-технічних умов або через необхідність безперервного обслуговування населення, а також на вантажно-розвантажувальних роботах, пов`язаних з роботою транспорту, вихідні дні надаються в різні дні тижня почергово кожній групі працівників згідно з графіком змінності, що затверджується власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборнім органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.

Згідно Графіків змінності роботи на травень 2021 року, червень 2021 року, липень 2021 ТОВ «Веселі Бобри», працівникам які працюють з періодичністю в різні дні тижня тобто позмінно, вихідні дні які визначені Графіками змінності роботи затверджуються директором ОСОБА_1 одноосібно без погодження представника трудового колективу ОСОБА_6 . Порушення є триваючим.

Своїми діями ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 41 КУпАП.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи. Заяв та клопотань на час розгляду справи від нього не надходило.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає, що вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 41 КУпАП доведена повністю та підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення № 25-10-013/0364 від 13 липня 2021 року та іншими доданими матеріалами справи.

Враховуючи суспільну небезпеку та характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан порушника, суд вважає необхідним відносно ОСОБА_1 застосувати адміністративне стягнення передбачене санкцією ч. 1 ст. 41 КУпАП у виді адміністративного штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень в дохід держави.

Крім того, відповідно до ст. 40-1 КУпАП судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується, особою, на яку покладено таке стягнення в розмірі, передбаченому п. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», а саме, 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 23, 29, 33-35, 40, 41, 221, 245, 251, 268, 276-280, 283-287, 289 КУпАП, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 41 КУпАП і накласти на нього адміністративне стягнення у виді адміністративного штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень в дохід держави.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь держави 454 гривні судового збору.

Постанова підлягає зверненню до виконання протягом 3 (трьох) місяців з дня її винесення.

Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу у вказаний строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КУпАП та зазначеного у постанові про стягнення штрафу.

Постанова може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду через Козелецький районний суд, протягом десяти днів з дня винесення.

Суддя Козелецького районного суду

Чернігівської області С.М. Бараненко

Джерело: ЄДРСР 99132930
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку